Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Ψήφισμα Τοπικού Συμβουλίου Σερβίων

Η Κοινότητα Σερβίων, ο Δήμος Σερβίων και η περιοχή μας γενικότερα βρίσκονται σε μια πρωτόγνωρη για την εποχή που ζούμε κατάσταση που φέρνει στον νού άσχημες αναμνήσεις μισό αιώνα σχεδόν πίσω.

Από την 16η Μαρτίου 2023 δεν υπάρχει πρόσβαση προς την πρωτεύουσα της περιφέρειας μας μέσω της υψηλής Γέφυρας Σερβίων.

Δεν είναι ώρα για να χαθεί κι αλλος πολύτιμος χρόνος αναζητώντας ευθύνες, για να υπάρξουν  νέες καθυστερήσεις, ούτε και παλινωδίες σε αναλύσεις και εκτιμήσεις.

Ο τόπος μας τίθεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο της απομόνωσης και του οικονομικού μαρασμού. Επομένως ο χρόνος από δω και μπρός πρέπει να αφιερωθεί αποκλειστικά στην άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η στατικότητα της γέφυρας και στην όσο το δυνατόν γρηγορότερη παράδοση της σαν μια οδός με πλήρη ασφάλεια.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων μούδιασε μια ολόκληρη κοινωνία ανθρώπων που εξυπηρετούνταν καθημερινά μέσω αυτής.

Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι το πρώτιστο και η ασφάλεια της το ζητούμενο.

Ολοι οφείλουμε να αποδεχτούμε και να συμμορφωθούμε με τις αποφάσεις που παίρνονται  και είναι πρός αυτή την κατεύθυνση.

Η αγωνία όμως του εργαζόμενου, του μαθητή του ελεύθερου επαγγελματία, του παραγωγού του εμπόρου, του ασθενή και γενικά όλου του κόσμου που μετακινείται, πρέπει να τύχει του σεβασμού και της αναγνώρισης για τα σοβαρότατα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει από αύριο κιόλας.

Για αυτό δεν μπορεί να χαθεί ούτε ώρα στην διόρθωση των όποιων ζημιών της γέφυρας σε πρώτο βαθμό , αλλά και στη βοήθεια όσων θα πληγούν από αυτή την πρωτοφανή υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής των.

Ζητάμε σαν Συμβούλιο της κοινότητας Σερβίων από την Περιφέρεια  Δυτικής Μακεδονίας την επίλυση όσων θεμάτων προέκυψαν ή θα προκύψουν από την χρήση των εναλλακτικών διαδρομών που δόθηκαν για την κυκλοφορία και την εξασφάλιση της ασφαλούς και ομαλής λειτουργίας των.

Ζητάμε από την Κεντρική Διοίκηση να σκύψει και να σταθεί στους δοκιμαζόμενους κατοίκους, που θίγονται για τρίτη φορά μετά την κρίση της προηγούμενης δεκαετίας και της απολιγνιτοποίησης,

Με οικονομικά μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης σε όλα τα επίπεδα.

Στην φορολογία,στο κόστος των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος και στην βοήθεια με επιχορηγήσεις και χρηματοδοτήσεις όλων των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που πλήττονται.

Με τολμηρές και κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την υγεία πρώτιστα. Τώρα είναι επίκαιρο όσο ποτέ το χρόνιο αίτημα μας για δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σερβίων, εκτός της επιβεβλημένης πλέον στελέχωσης του.

Τα γρήγορα αντανακλαστικά της κεντρικής εξουσίας θα κριθούν από τους πολίτες.

Η οποιαδήποτε ολιγωρία θα δώσει την θέση, από την προς στιγμήν ανασφάλεια και σύγχυση  στην οργή και την αγανάκτηση.

Ο κόσμος θα πονέσει αν δει την παραμικρή έλλειψη του απαιτούμενου ενδιαφέροντος.

Αναμένουμε με αγωνία τα λόγια να γίνουν έργα και πράξεις και επιθυμούμε μια ενωμένη κοινωνία στην δοκιμασία που έρχεται.

 

 

 

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Σερβίων.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά που είναι ο Ζάκης και μαθαίνετε.

Ανώνυμος είπε...

"Δεν είναι ώρα για να χαθεί κι αλλος πολύτιμος χρόνος αναζητώντας ευθύνες, για να υπάρξουν νέες καθυστερήσεις"
Aπαράδεκτη δήλωση, κατώτερη των περιστάσεων.
Δηλαδή μας λένε, όταν αποδίδονται ευθύνες, υπάρχουν καθυστερήσεις!

ΤΩΡΑ είναι η ώρα που πρέπει να πέσουν κεφάλια
ΤΩΡΑ είναι η ώρα της απόδοσης ευθυνών και της τιμωρίας όσων από εγκληματική αμέλεια και καθυστερήσεις έφεραν τον κοσμάκη σ'αυτό το αδιέξοδο
ΤΩΡΑ είναι η ώρα των παραιτήσεων.
ΔΕΝ θα περάσει έτσι. ΔΕΝ εμπιστευόμαστε αυτούς που μας έφεραν ως εδώ.

ΒΑΣΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ανάμεσα σε όλες τις υπόλοιπες προτάσεις. Όποιος αποπροσανατολίζει τις ευθύνες ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.
Μας λέτε δηλαδή, ότι ο μόνος που θα τιμωρηθεί και θα πληρώσει, θα είναι ο λαός.
ΑΙΣΧΟΣ! Ποιους εκπροσωπείτε;
Ποιους υπερασπίζεστε και ποιους καλύπτετε;
Έπρεπε ήδη οι Σερβιώτες να ήμασταν στα κάγκελα που θα τους πάρει και θα τους σηκώσει κι εσείς λέτε "δεν είναι η ώρα των ευθυνών"! Και μιλάτε εσείς ως εκπρόσωποι των Σερβίων! Ρωτήσατε την κοινωνία των Σερβίων και πήρατε τη διαβεβαίωση ότι δεν είναι ώρα ευθυνών;
Καλά το γράψατε όμως. Λανθάνουσα γλώσσα λέει την αλήθεια, "ζητάμε ΣΑΝ συμβούλιο". "Σαν" και όχι "ως". Διότι μάλλον είστε κάτι σαν συμβούλιο και όχι συμβούλιο.
ΝΤΡΑΠΕΙΤΕ επιτέλους

Ανώνυμος είπε...

Όλες οι παρατάξεις να απαιτήσουν παραιτήσεις, καρατομήσεις και αποζημιώσεις από την εταιρία που είχε μέχρι τώρα την σύμβαση της παρακολούθησης της γέφυρας. Να μη φυγει ο κόσμος αν δεν υποσχεθεί ο δήμαρχος ότι θα καταθέσει μηνύσεις και αγωγές.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλουν να κάνουν αναλύσεις και εκτιμήσεις. Να μην αναζητηθούν ευθύνες.
Δεν πιστεύουμε αυτά που διαβάζουμε. Ποιους εκπροσωπείτε ρε; Με τα νεύρα και την υπομονή ποιανού παίζετε ρε; Απαιτούμε άμεσα μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου. Κοινό ψήφισμα των δήμων Σερβίων και Βελβεντού για μηνύσεις. Να το απαιτήσουν όλοι δια βοής. Οτιδήποτε άλλο είναι συνενοχή σε συγκάλυψη.

Ανώνυμος είπε...

Εσείς κύριοι θα μιλάτε μόνο για τα σέρβια,δεν σας έχει εξουσιοδοτήσει κανεις για τον υπόλοιπο δήμο. Αλήθεια, πόσες φορές ενδιαφερθήκατε για το εθνικό δίκτυο σέρβια- ελασσόνα; Πόσες φορες ενδιαφερθήκατε για την καθίζηση στο τριγωνικό; πόσες φορες ενδιαφερθήκατε για τον δρόμο τρανόβαλτο-φρούριο; Πόσες φορές ενδιαφερθήκατε που επι μια τριετία δεν υπάρχουν γιατροί στα ορεινά χωριά; Κύριοι, είστε συνυπεύθυνοι μαζί με την δημοτική αρχή που οδηγείτε στην απομόνωση και στον μαρασμό όλης της περιοχής...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά 09:17. Συμφωνώ απόλυτα. Το ψήφισμα είναι καταπτυστο

Ανώνυμος είπε...

Μένω ενεός με το ψήφισμα, λυπάμαι πολύ. Μια στο καρφί και μια στο πέταλο. Διορθώστε το. (Α. Τσιφτσιάν)

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι, συμφωνώ με τον Αντρέα! δεν αποτυπώνει την απογνωση και τα αδιέξοδα που προκύπτουν από το κλεισιμο της γέφυρας. Αν ενας που δεν ξέρει που ειναι τα Σέρβια το διαβάσει θα καταλάβει οτι χάνουμε στο ποδόσφαιρο και παίζουμε πάσες μέχρι τη λήξη

Ανώνυμος είπε...

Και ποια η έκπληξη; Όσοι ζούμε αυτόν τον τόπο ξέρουμε.ουσιαστικα είναι επιστολή της δημοτικής αρχής. Δεν θέλουν να πουν για ευθύνες όσο είναι τα ονόματα κασαπιδης, Παπαδόπουλος, Ελευθερίου. Γιατί και ο δήμαρχος έχει ευθύνες. Τεράστιες. Διότι αμφισβητούσε αν έχει πρόβλημα η γέφυρα, χλεύαζε τα φανάρια, αδυνατεί να αντιληφθεί ότι εκτός από εθνικό δίκτυο η γέφυρα είναι και δρόμος που χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατοντάδες εργαζόμενους και επαγγελματίες του δήμου μας. Γιατί επι τριετία και βάλε δεν ασχολήθηκε ούτε ένα λεπτό με τον υπό κατάρρευση δρόμο από ρυμνιο-τριγωνικο. Γιατί δεν μπορεί να συνεργαστεί με κανένα και κανείς δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί του. Πώς θα πουν ονόματα; Είναι λέει "κρίση". Έτσι έπεσε από τον ουρανό ξαφνικά...

Το Προφίλ μας