Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Ενθαρρυντικά στοιχεία από τις μετρήσεις και τις εργασίες στη γέφυρα Σερβίων-Οι εκτιμήσεις των καθηγητών και τα στοιχεία του νέου μηχανήματος

από το Kozanimedia.gr

Αισθητά μικρότερη εώς ελάχιστη είναι τις τελευταίες ώρες η εξέλιξη του φαινομένου ρηγμάτωσης στην κλειστή, πλέον, γέφυρα των Σερβίων, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση που είχε ο δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου από καθηγητή της ομάδας εργασίας (πιθανότατα τον Κ. Κατάκαλο του ΑΠΘ).

Ο δήμαρχος, στη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων, διάβασε sms που έλαβε, μετά από αρχικό δικό του ερώτημα προς τον καθηγητή, το οποίο έγραφε: “Δήμαρχε καλημέρα, έχουμε εξέλιξη του φαινομένου, αλλά πολύ πολύ μικρότερη. Παρά αυτά κάνουμε κάποια δεσίματα-κλείσιμο μόνο.Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα ετοιμάσω το βράδυ μια έκθεση με τις μετρήσεις και θα σας τις στείλω”.

Σύμφωνα και με τις πληροφορίες του Kozanimedia, αρκετά ενθαρρυντικές δείχνουν να είναι και οι πρώτες μετρήσεις που καταγράφει το νέο, σύγχρονο μηχάνημα που προμηθεύτηκε άμεσα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μετά από τη σχετική εισήγηση των Τεχνικών Υπηρεσιών, που δεν καταγράφουν ουσιαστική εξέλιξη του φαινομένου, αλλά παύση του. Ωστόσο, να σημειωθεί πως εδώ και μερικές ημέρες δεν κυκλοφορεί κανένα όχημα επάνω στη γέφυρα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο δημοσιογράφος μπορεί να γράφει αυτές τις μπούρδες. Αφού η γέφυρα δεν δέχεται φορτίο και κραδασμούς λογικό είναι να σταματήσει να ανοίγουν οι ρωγμές και μιλάμε για ανοίγματα των δέκατων του χιλιοστού. Οι δημοσιογράφοι άσχετοι είναι και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα με την δήθεν ανησυχία τους γιατί δεν κλείνει η γέφυρα όσε μέρες κράτησε το κλείσιμο και μόλις αυτό έγινε άρχισαν να λένε πότε θα ανοίξει.

Ανώνυμος είπε...

βασικά θα εκτιμήσει τα ευρήματα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών και σε σύσκεψη με τον δήμαρχο-φροντιστή-ειδικό γεφυρών-ειδικό κλίματος-νομικό-μηχανικό-οικονομολόγο. εκεί θα λάβουν αποφάσεις. ίσως την εκπόνηση εργασίας από τους 120 επιστήμονες (οι οποίοι κακώς δεν συνδράμουν το έργο των ειδικών στην γέφυρα) και την ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού. έτοιμοι είναι μένει να βρουν εργασίες στο διαδίκτιο να αντιγράψουν. ίσως έτσι πειστεί και ο δήμαρχος για το ΑΝ έχει πρόβλημα η γέφυρα

Ανώνυμος είπε...

Μή βιαστείτε για οτιδήποτε αν δεν γίνει αυτοψία από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Σερβίων.Πάντα η γνώμη ενός ειδικού μετράει.

Ανώνυμος είπε...

21/3/23 08:41

Τα παιδιά που συντάξανε εκείνο το ενημερωτικό φυλλάδιο, που ο Ελευθερίου το παρουσίασε ως επιστημονική μελέτη, δεν φταίνε σε τίποτα. Η επιστημονική ομάδα είχε επικεφαλή τον Διδάκτωρ Γεωλογίας Ιωάννη Μπασιά, επιστημονικό συνεργάτη του δήμου, ο οποίος φέρει εξολοκλήρου την ευθύνη για την δημοσίευση και την γελιοποίηση της όλης κατάστασης. Τα παιδιά από το κοινωφελές πρόγαμα αναρμόδια ήταν επί του θέματος και ότι τους ζητήσανε αυτό τελικά μπορέσανε και κάνανε.

Το Προφίλ μας