Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Γιώργος Αμανατίδης: "Η συνεχής επαφή και επικοινωνία με τους πολίτες καθώς και με τους εκπροσώπους τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνει τη δυνατότητα να εντοπίζονται προβλήματα-δυσλειτουργίες και αντίστοιχα από την πλευρά μου να εξελίσσεται μία προσπάθεια επίλυσής τους."

Η συνεχής επαφή και επικοινωνία με τους πολίτες καθώς και με τους εκπροσώπους τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνει τη δυνατότητα να εντοπίζονται προβλήματα-δυσλειτουργίες και αντίστοιχα από την πλευρά μου να εξελίσσεται μία προσπάθεια επίλυσής τους.
👉 Σε αυτό το πλαίσιο προώθησα προς επίλυση το προηγούμενο διάστημα σειρά αντίστοιχων ζητημάτων που σχετίζονται με την περιοχή του Βοΐου.
▶️ Ζητήματα που είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε ένα απόγευμα πριν από λίγες ημέρες στη Νεάπολη. Εκτός από το μεγάλο θέμα της γούνας, όπου υπήρξε σειρά παρεμβάσεων από την πλευρά μου, κάναμε αναφορά μεταξύ άλλων στην:
👍 Ένταξη 19 οικισμών του Βοΐου στις περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα. Μία σημαντική παρέμβαση μου για τους κατοίκους που συνδυάζεται με αυξημένα ποσά εξισωτικών αποζημιώσεων. Επιπλέον θα είναι δικαιούχοι γενικότερων πολιτικών της Κυβέρνησης προς όφελος αντίστοιχων περιοχών.
👍 Απαλλαγή από την καταβολή ΕΝΦΙΑ των κατοίκων των υπό μετεγκατάσταση οικισμών λόγων του σεισμού το 1995.
👍 Επίλυση του ζητήματος για την έγκαιρη χρηματοδότηση των διαδικασιών ξύλευσης για τις ανάγκες των κατοίκων του Βοΐου.
👍 Συμβολή στην πλήρη λειτουργία του Κ.Υ. Τσοτυλίου και στην στελέχωση του Ιατρείου Νεάπολης.
👍 Επανίδρυση και λειτουργία Γυμνασίου Εράτυρας.
👍 Ρύθμιση με βάση την οποία ΤΟΕΒ και ΟΕΒ εντάσσονται στο μέτρο εικονικής διαχείρισης ενέργειας προς όφελος των αγροτών-μελών τους.
👍 Προώθηση των διαδικασιών για την ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης των έργων εγκατάστασης φυσικού αερίου σε Νεάπολη και Σιάτιστα.
👍 Προώθηση ρύθμισης και έγκριση αυτής για την σύνθεση των Δασικών Αγροτικών Συνεταιρισμών Εργασίας που αφορά στους παραδασόβιους οικισμούς με έντονη παρουσία κατοίκων του Βοΐου.
👍 Συμβολή στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και της περιοχής του Βοΐου, με τροπολογία κατάργησης της προσαύξησης κατά 80% επί της αξίας του νερού.
👍 Έγκριση διακριτής λειτουργίας του Κέντρου για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕ.ΠΕ.Α.) στη Σιάτιστα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας