Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Εθνική τραγωδία με 36 νεκρούς από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη -«Ο αριθμός εκτιμάται ότι θα ανέβει»

Στο πένθος έχει βυθιστεί ολόκληρη η χώρα από την αδιανόητη τραγωδία από το σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στα Τέμπη, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν μετωπικά μεταξύ τους.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών από την 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.
Στους 36 οι νεκροί από την σιδηροδρομική τραγωδία

Μέχρι στιγμής οι νεκροί ανέρχονται σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της πυροσβεστικής σε 36 λέγοντας ότι ο αριθμός αυτός θα ανέβει.

Παράλληλα 66 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 60 σε απλές κλίνες και οι υπόλοιποι 6 σε ΜΕΘ. Όπως τόνισε ο κ. Βαθρακογιάννης η επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών παραμένει σε εξέλιξη.

Στην τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής αναφέρθηκε ότι εκτιμάται ότι ο αριθμός των νεκρών θα ανέβει, καθώς και ότι σύμφωνα με τα ηλεκτρονικά στοιχεία στην επιβατική αμαξοστοιχία επέβαιναν 342 επιβάτες και 10 άτομα προσωπικό. Στην εμπορική αμαξοστοιχία επέβαιναν δύο άτομα προσωπικό.

Στην ενημέρωση της πυροσβεστικής αναφέρθηκε ακόμη ότι εκτός από τους ψυχολόγους στο νοσοκομείο Λάρισας, έχει συσταθεί και ομάδα ψυχολόγων στο 10306 που καλεί τις οικογένειες για να τους παρέχει ψυχολογική καθοδήγηση και υποστήριξη. Ακόμη προσφέρονται δώματια στα ξενοδοχεία Imperial, Divani και Metropol της Λάρισας για τους συγγενείς των τραυματιών και των θυμάτων.
Μπαίνουν στο εσωτερικό των βαγονιών οι διασώστες

Όλες οι ενέργειες των πυροσβεστών που επιχειρούν στο σημείο επικεντρώνονται στα 3 πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας τόνισε ο κ. εκπρόσωπος του ΠΣ κ. Βαθρακογιάννης προσθέτοντας ότι τα γερανοφόρα οχήματα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για πρόσβαση και πλήρη έλεγχο στο εσωτερικό των βαγονιών.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας