Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Ύδρευση Τριγωνικού

Του Β. Κωνσταντόπουλου

Εδώ και πολύ καιρό (ένα μήνα περίπου) οι κάτοικοι του χωριού μου, του Τριγωνικού, διαμαρτύρονται για την έλλειψη νερού, συνήθως τα απογεύματα, ως αργά το βράδυ. Το πρόβλημα της λειψυδρίας το τελευταίο διάστημα επιδεινώνεται και από την ύπαρξη τριών βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης, η μία από τις οποίες υπάρχει εδώ και δύο μήνες.

Το θέμα είναι γνωστό, έχουμε γνωστοποιήσει δημόσια τις θέσεις μας και παλιότερα αρκετές φορές. Θα επαναλάβω μόνο ότι το νερό  της γεώτρησης δεν επαρκεί την θερινή περίοδο και για τα δύο χωριά (Τριγωνικό-Πολύραχο) και ότι το πρόβλημα δημιουργείται  επειδή ο δήμαρχος έχει αποφασίσει να πάρει τα κλειδιά της δεξαμενής του νερού του Τριγωνικού και να τροφοδοτεί κατά προτεραιότητα

με νερό το Πολύραχο, στερώντας την ίδια στιγμή το αγαθό αυτό από τους κατοίκους του Τριγωνικού.

 

Από το 2012 που συνδέθηκαν οι δεξαμενές ύδρευσης των δύο χωριών και την διαχείριση του νερού την είχαν οι δύο πρόεδροι, σπάνια τα δύο χωριά έμειναν από νερό. Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν εδώ και ένα χρόνο, από την στιγμή που ο δήμαρχος αποφάσισε να αφαιρέσει το κλειδί από τον πρόεδρο του Τριγωνικού και να κάνει ο ίδιος την διαχείριση του νερού.

Επιπλέον δεν χορήγησε αντικλείδι στον πρόεδρο του Τριγωνικού, για να μπορεί να ελέγξει την στάθμη νερού στην δεξαμενή και γενικώς την κατάσταση υδροδότησης του χωριού και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου όπως και ο νόμος ορίζει να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη παροχή νερού στο χωριό.

 

Ο δήμαρχος εμμένει στην απόφασή του αυτή κατά παράβαση των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, που ορίζουν ότι ο δήμαρχος πρέπει να χορηγήσει κλειδί στον πρόεδρο του χωριού και ότι το Πολύρραχο θα υδροδοτείται από το Τριγωνικό στην περίπτωση που υπάρχει περίσσεια νερού στο Τριγωνικό.

 

Καλούμε τον δήμαρχο έστω και την τελευταία στιγμή να εφαρμόσει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, για να λυθεί το θέμα άπαξ δια παντός.

 

Υ.Γ. Την ώρα που γράφεται το παρόν κείμενο πληροφορούμαι ότι ο δήμαρχος αποφάσισε επιτέλους να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να υδροδοτήσει κατά προτεραιότητα το Τριγωνικό ανοίγοντας κανονικά τις βάνες πλήρωσης των δεξαμενών και επιπλέον επιτέλους το συνεργείο επενέβη για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης.

Κάλιο αργά παρά ποτέ.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναχαμε, να λέγαμε! Για το θέμα αυτό ο δήμαρχος πάντοτε έδειχνε το ενδιαφέρον του, για την ορθή χορήγηση του πόσιμου ύδατος, στα δύο δημοτικά διαμερίσματα. Εύλογο είναι την θερινή περίοδο, λόγω της μεγάλης ζήτησης να υπάρχει για μια ώρα διακοπή του νερού. Ως προς το κλειδί, το έχει ο δήμαρχος για να μην ανοίγει οποιοσδήποτε την Βάνα νερού.

Ανώνυμος είπε...

μονο που ειναι εναντια στην αποφαση του δημοτικου συμβουλιου και συνιστα παραβαση καθηκοντος!

Ανώνυμος είπε...

Έτσι σε είπε 10.55; Οτι το έχει ο δήμαρχος για να μην ανοίγει οποιοσδήποτε; Οποιοσδήποτε είναι ο πρόεδρος; Οποιοσδήποτε είναι η τεχνική υπηρεσία;

Ανώνυμος είπε...

Με το σκεπτικό του κ.Κωνσταντόπουλου (πρώην Δημάρχου), το χωριό του το Τριγωνικό να έχει πάντα νερό (για πόση, καθαριότητα, πότισμα) και εφόσον περισσεύει να παίρνει και το Πολύρραχο για να πιούν οι κάτοικοι. Μέχρι να περισσέψει τι θα πίνουν? Μπράβο λογική! Μπράβο απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου! Μπράβο δικαιοσύνη!

Ανώνυμος είπε...

Οχι είναι καλύτερα να τους πάνε μπουκάλια με νερό και από τη δική τους τη γεώτρηση να πίνουν άλλοι νερό.
Οι δύο πρόεδροι μια χαρά τα βρίσκανε και είχαν πάντα νερό και τα δύο χωριά, ο δήμαρχος τι δουλειά είχε να πάρει το κλειδί;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΛΕΙΔΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΖΩΝΤΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ; ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΔΗΜΟΣΙΑΟ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΜΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΕ; Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Νάχαμε να λέγαμε 10:55;
Για ρώτα τους κτηνοτρόφους του Τριγωνικού που γυρίζουν στις 9:00 το βράδυ από τον στάβλο και δεν έχουν νερό να κάνουν μπάνιο;
Για ρώτα τους αγρότες, τους κατοίκους του χωριού που για ώρες δεν έχουν νερό να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, ενώ παράλληλα να ξέρουν ότι το νερό που χρόνια και χρόνια, πρόεδροι και πρόεδροι, και οι όλοι οι κάτοικοι φρόντισαν να υπάρχει, διοχετεύεται στο Πολύραχο, επειδή ο δήμαρχος έτσι το θέλει.
Περιουσία του πατέρα του είναι για να διαχειρίζεται το νερό με αυτόν τον τρόπο;
Και γιατί τόσα χρόνια που την διαχείριση την είχαν οι πρόεδροι δεν υπήρξε πρόβλημα για τα δύο χωριά, ούτε επί εποχής Κωσταντόπουλου ούτε επί εποχής Κοσματόπουλου.
Άρα ο δήμαρχος ταλαιπωρεί ένα χωριό ολόκληρο επειδή έτσι το θέλει.
Θα εισπράξει και το αντίτιμο της συμπεριφοράς του.

Ανώνυμος είπε...

Ως το 2012 το Πολύραχο δεν είχε πόσιμο νερό για όλη την χρονιά και για τις οικιακές χρήσεις ο δήμος τροφοδοτούσε με πόσιμο νερό το χωριό.
Ο Κωνσταντόπουλος, ως δήμαρχος τότε, φρόντισε να συνδέσει τις δεξαμενές των δύο χωριών και έτσι διασφαλίστηκε η απρόσκοπτη τροφοδοσία και του Πολυράχου με πόσιμο νερό.
Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι το Πολύραχο να παίρνει νερό από την υπερχείλιση του Τριγωνικού.
Στα 9 χρόνια που την διαχείριση την είχαν οι πρόεδροι των δύο χωριών, δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα στην υδροδότηση των δύο χωριών.
Άρα το μοντέλο της διαχείρισης του νερού μόνο από τον δήμαρχο, χωρίς οι πρόεδροι να έχουν γνώση απέτυχε.
Επομένως επιστρέφουμε σε αυτό που δεν δημιουργεί πρόβλημα στους κατοίκους και των δύο χωριών.
Που είναι το κακό;

Το Προφίλ μας