Από το prlogos.gr

Ο Μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης Ζηζιούλας ανήκει στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, χειροτονήθηκε Μητροπολίτης την 22α Ιουνίου 1986 Κυριακή της Πεντηκοστής στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης παρουσία του Πατριάρχου κυρού Δημητρίου Λαμβάνοντας τον τίτλο Περγάμου, της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Μητροπόλεως Περγάμου του Οικουμενικού Πατριαρχείου , όπως αποκαλείτε. Έχουν επισκεφθεί την Πέργαμο μαζί με τον Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ και λειτούργησαν στα ερείπια του Ναού Ιωάννου του Θεολόγου.

Φέτος την ημέρα της Πεντηκοστής συμπληρώθηκαν 34 χρόνια από την επέτειο της χειροτονίας του .

Απευθύνω με σεβασμό στον Μητροπολίτη μας κ. Ιωάννη , εγκάρδιες ευχές να του χαρίζει ο Κύριος Υγεία και να έχει η ιεροσύνη του τη Χάρη του Κυρίου, για να εξακολουθεί απερίσπαστα να

Διακονεί τον Κύριο και τις αρχές και αξίες του Χριστιανισμού στην πανανθρώπινη διάστασή του. Καθώς και ως μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Εύχομαι να γιορτάσουμε του χρόνου την ημέρα της Πεντηκοστής την 35η επέτειο της Ιεροσύνης του, στο Καταφύγι τόπο καταγωγής του, πάνω στα Πιέρια όρη .

Με Κοζανίτικους χαιρετισμούς και Χριστιανική αγάπη
Γιάννης Κορκάς

Φωτογραφία

Πάσχα 1997, Λειτουργεί ο Μητροπολίτης Περγάμου κ. ΙΩΑΝΝΗΣ το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου την Ανάσταση του Κυρίου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης. Δίπλα του ο πρωτοπρεσβύτερος παπαδημήτρης, Προϊστάμενος του καθεδρικού ναού του Αγίου Νικολάου Κοζάνης.