Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Ξεκινά η περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων στο δήμο Κοζάνης -Υπογράφηκε η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία

της Ιωάννας Παπαδημητρίου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ

Στις 28 Μαΐου 2021 ο δήμος Κοζάνης και εταιρεία ανακύκλωσης αυτοκινήτων υπέγραψαν σύμβαση για την περισυλλογή εξήντα (60) οχημάτων που έχουν χαρακτηρισθεί ως οχήματα στο τέλος του κύκλου ζωής τους. Είχε προηγηθεί

πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκποίηση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων. Ωστόσο λόγω γραφειοκρατίας ακόμα δεν έχει περισυλλεχθεί από τη δημοτική αστυνομία κανένα αυτοκίνητο, αφού δεν είχε ακόμα ολοκληρωθεί η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία.

Τα οχήματα αυτά ο ανάδοχος τα περισυλλέγει, μετά από υπόδειξη της Δημοτικής Αστυνομίας, με δικά του μέσα και τα φυλάσσει σε δικό του φυλασσόμενο χώρο για τουλάχιστον 20ημέρες. Στο διάστημα αυτό που φυλάσσεται το όχημα, ο ιδιοκτήτης μπορεί εφόσον το επιθυμεί να το πάρει πίσω με δικά του μέσα, αφού καταβάλει στον ανάδοχο το ποσό των εκατό (100) ευρώ για έξοδα μεταφοράς και φύλαξης .

Μετά την παρέλευση της παραπάνω χρονικής προθεσμίας, ο ανάδοχος μπορεί να διαχειρισθεί το όχημα ως ΟΤΚΖ, να εκδώσει το προβλεπόμενο Πιστοποιητικό Καταστροφής του οχήματος για λογαριασμό του Δήμου, μέσω της Ε.Δ.Ο.Ε.(Ενναλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδος ) , ενημερώνοντας ταυτόχρονα και τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες .

Περισυλλογή
Ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να περισυλλέξει εντός δέκα ημερών από την υπογραφή της σύμβασης τουλάχιστον πέντε από τα οχήματα ΟΤΚΖ

Χρονική διάρκεια της Σύμβασης
Η διάρκεια της σύμβασης είναι μέχρις της συμπλήρωσης της περισυλλογής του αριθμού των οχημάτων, όχι πάντως πέρα από τις 30-11-2022.Η σύμβαση δύναται να παραταθεί για επιπλέον χρονικό διάστημα ενός έτους, με τη σύμφωνη γνώμη των συμβαλλομένων.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας