Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ: «Και ο Χριστός είχε τον Ιούδα μαθητή του»

«Η πολιτική ζωή του τόπου έχει πάρει έναν παρακμιακό χαρακτήρα» σημειώνει ο Αλέκος Αλαβάνος σε μεγάλη συνέντευξη του στο περιοδικό Crash ο οποίος όχι μόνο εκφράζει την διαφωνία του με τους κυβερνητικούς χαρακτηρισμούς για τη Novartis αλλά σπεύδει να βγάλει από το κάδρο της υπόθεσης τον Αντώνη Σαμαρά.
«Ο τύπος μιλάει για πολιτική ξεφτίλα και διαφθορά, από την άλλη υπάρχουν πρόσωπα που εγώ δεν πιστεύω ότι «τα πήραν».
Ένας από αυτούς είναι ο Αντώνης ο Σαμαράς. Δεν τον ξέρω, δεν είμαστε φίλοι, δεν έχω φάει ποτέ σπίτι του, δεν τον έχω δει σε κάποιο κοινό σπίτι, αλλά έχεις ένα αισθητήριο, λες ότι ένας τέτοιος άνθρωπος είναι πολύ δύσκολο να «τα έχει πάρει». Δεν ξέρω ποιον λόγο έχει μια φαρμακευτική εταιρεία να χρηματίσει έναν πρωθυπουργό. Κινούνται σε χαμηλότερα γρανάζια».
Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ακόμα ότι
για όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας.
«Δεν μπορεί να το αποκλείσει κανείς. Αλλά όταν εκστομίζουμε μια κατηγορία, οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί. Αν γράψετε ότι ο ομιλών μαζί σας «τα πιάνει», πάντα μένει κάτι! Δεν πρέπει όμως να παραβλέπουμε ότι υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Μέχρι να καταδικαστεί ο αντίπαλος πρέπει να τον θεωρείς αθώο. Και τον Άκη Τζοχατζόπουλο μέχρι να καταδικαστεί, οφείλαμε να τον αντιμετωπίζουμε ως αθώο».
Όσον αφορά το θέμα του Σκοπιανού ο Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε τα εξής:
Η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει πάρα πολλά λάθη και τα κάνει κατά συρροή και όχι μόνο στο Σκοπιανό, Θυμάστε τα δύο πανηγύρια για το κυπριακό και που καταλήξαμε…Η κυβέρνηση θα πρέπει 1ον , Η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ξεκάθαρη, καθαρή θέση. 2ον. Θέλησαν να εμφανιστούν ως η εθνοσωτήρια κυβέρνηση που έλυσε το Σκοπιανό, χωρίς όμως να έχει κάνει συνεννόηση με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. 3ον. Είμαστε μια χώρα που δεν δείχνει το κατάλληλο ανάστημα να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχει μπροστά της.


 
Οσον αφορά το όνομα είπε: «Συμφωνώ με τον σύνθετο ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Εγώ επικεντρώνομαι στην ουσία. Σκεφτείτε ότι και η Θράκη δεν κινδυνεύει από το όνομα αλλά από την Τουρκία που κάνει παιχνίδια με την μειονότητα. Το κρίσιμο είναι να αποκλειστούν οι διεκδικήσεις από την πλευρά των Σκοπίων. Και φυσικά καταλαβαίνω την αντίδραση των Ελλήνων.Ξέρετε αυτός ο κόσμος αναζητά ένα όραμα. Έχει χάσει τη δουλειά του ο ίδιος, το παιδί του έχει πάει εξωτερικό.Μπορεί να χάσει και το σπίτι του αλλά δεν μπορεί να χάσει και την αξιοπρέπεια του.Είναι πολύ διαφορετικό και περήφανο αυτό το κομμάτι της Ελλάδας. Η Μακεδονία είναι ελληνική και έχει τη δυνατότητα να είναι το επίκεντρο τηε βαλκανικής. 

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για ποιον λόγο προώθησε τον Τσίπρα στην ηγεσία του Συνασπισμού η απάντηση του κινήθηκε στο πνεύμα των ημερών: «Ξέρετε, εγώ το ευαγγέλιο το ξέρω απ” έξω. Ξέρω το παράδειγμα του Χριστού με τον Ιούδα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
crash.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας