Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Σκουρλέτης-νέος Καλλικράτης: Ανακοίνωσε νέα ημερομηνία-Τι είπε για εκλογές, απλή αναλογική (ηχητικό)

«Τις εβδομάδες μετά το Πάσχα» θα κατατεθεί, τελικά, το ν/σ για τις αλλαγές στον Καλλικράτη, όπως διεμήνυσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης με συνέντευξη του, στο ραδιόφωνο 24/7 (στο 15.10 στο ηχητικό).
Πρόκειται για την τέταρτη εκδοχή του χρόνου κατάθεσης του νομοσχεδίου που δίνει ο υπουργός Εσωτερικών τις τελευταίες 40 ημέρες:
-Η δεύτερη στις 12 Μαρτίου 2018, όταν είχε ανακοινώσει ότι σε δύο μήνες θα κατατεθεί στην τελική μορφή του, το νομοσχέδιο για το «νέο Καλλικράτη», μεταθέτοντας ουσιαστικά τη διαδικασία για τον Μάιο.

-Η τρίτη πριν 10 ημέρες (18 Μαρτίου) όταν είχε προαναγγείλει ότι το νομοσχέδιο για το νέο «Καλλικράτη» θα παρουσιαστεί μέχρι τέλος Μαρτίου και ότι μετά το Πάσχα θα ψηφιστεί. «Τέλη του μήνα θα έχουμε το νομοσχέδιο των θεσμικών αλλαγών ώστε μετά το Πάσχα να το ψηφίσουμε», είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.
Πάντως, μετά το θόρ
Επιβεβαιώση για μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών και απλής αναλογικής
Παράλληλα, ο υπ. Εσωτερικών, στην σημερινή συνέντευξη του, αναφέρθηκε και στην μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών. Σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν αυτές θα γίνουν δηλαδή τον Νοέμβριο του 2019 απάντησε ότι αυτό που προέχει είναι να αποσυνδεθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών με αυτές των ευρωεκλογών. «Η ταύτισή τους χρονικά αλλοιώνει το χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Άρα είναι εύλογο να μετατεθούν», είπε ο κ. Σκουρλέτης. Ο υπ.  Εσωτερικών αναφέρθηκε επίσης  στην σημαντικότητα της απλής αναλογικής, περιγράφοντας τη διαδικασία εκλογής των δημοτικών Αρχών.

aftodioikisi.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Το Προφίλ μας