Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Ενωτική Πρωτοβουλία Σπάρτακου ΔΕΗ: Ανακοίνωση – καταγγελία

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι.
 Δυστυχώς οι μάσκες έπεσαν τελείως καθώς δεν τηρούνται πλέον ούτε τα προσχήματα.
Όλοι αυτοί (ΔΡΑΣΕ-ΑΡΚΕ & ΚΟΙΡΙΞΕ-ΔΑΚΕ) που πριν τις εκλογές του συνδικάτου, απευθυνόμενοι στους εργαζόμενους, διατυμπάνιζαν σε πολύ υψηλούς τόνους την διαφορετική τους ιδεολογική προέλευση, κατά την διάρκεια συγκρότησης του νέου ΔΣ του σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, επέδειξαν συμπεριφορές και προέβησαν σε πράξεις που ξεπερνούν κάθε φαντασία.
Δυστυχώς διαπιστώθηκε πλήρης ταύτιση θέσεων και απόψεων των ανωτέρων ψηφοδελτίων, καταργώντας κάθε έννοια συλλογικότητας σε ότι αφορά την κατανομή των θέσεων του προεδρείου και της εκτελεστικής, ξεχνώντας έννοιες αντιπροσωπευτικότητα-αναλογικότητα που από την ίδρυση του σωματείου θεωρούνταν δεδομένες.
Με την βοήθεια προέδρων Β΄θμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων,  απροκάλυπτα προχώρησαν στον αποκλεισμό της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ (που στις εκλογές του Μαρτίου αναδείχθηκε σε τρίτη δύναμη) , από κάθε θέση στο προεδρείο ενώ μόλις πριν λίγα λεπτά ορκιζόντουσαν, στον βωμό της ενότητας!!!!
Επιπλέον, αγνόησαν επιδεικτικά την δήλωση του εκπροσώπου της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ότι είναι άδικη και άνιση η μεταχείριση προς το ψηφοδέλτιό μας.
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ
Συναδέλφισσες Συνάδελφοι.
Με τέτοιου είδους πρακτικές  θα σφυρηλατηθεί η ενότητα που τόσο έχουμε ανάγκη εν όψει κινητοποιήσεων ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές για διάλυση της ΔΕΗ;
Δυστυχώς ξεχνούν (το ίδιο προκλητικά και απροκάλυπτα) ότι είμαστε στο χείλος της καταστροφής και ότι οι εργαζόμενοι απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις.
Θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις/εξηγήσεις (στους εργαζόμενους  και την κοινωνία της περιοχής) για τους χειρισμούς τους και την λογική του «διαίρει και βασίλευε» που εφαρμόζουν προκειμένου να παραμείνουν στις θέσεις τους,
Μήπως τελικά τους τρομάζουν οι θέσεις μας σχετικά με την λειτουργία του συνδικάτου και την δημοκρατία στους χώρους δουλείας;
Οι εργαζόμενοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους!!!!!!!   
Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε παρόντες για κάθε ένα θέμα που απασχολεί τους εργαζόμενους, δηλώνουμε παρόντες  σε κάθε αγώνα για την διάσωση της επιχείρησης και τον θέσεων εργασίας, συνεχίζοντας με το μεγαλύτερο σθένος και με ακόμα μεγαλύτερη αγωνιστικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας