Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Ψεκασμοί

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαπίστωσα ότι σε μια έρευνα της MRB για τη διαΝΕΟσις βρέθηκε ένα 28,7% των συμπατριωτών μας που πιστεύει ότι μας ψεκάζουν από αεροπλάνα.
Αν δεν απατώμαι, είναι κάπως λιγότεροι από παλαιότερη έρευνα, αλλά αποτελούν σίγουρα μια αξιοσέβαστη μερίδα του πληθυσμού.
Ερώτηση κρίσεως. Τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι στη υπόλοιπη ζωή τους; Και κυρίως ποιες είναι οι πολιτικές επιλογές στις οποίες τους ωθούν οι πεποιθήσεις τους;
Το ερώτημα έχει τη σημασία του. Διότι αν υποθέσουμε ότι (σύμφωνα με τις ίδιες δημοσκοπήσεις) οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μαζεύουν συνολικά και βαριά ένα 20%, μένει αδιάθετο ένα 8,7% υποτιθέμενων ψεκασμένων - ποσοστό καθόλου ευκαταφρόνητο…
Ποιοι μπορεί να είναι; Δεν γνωρίζω. Υποθέτω όμως ότι σε αυτούς θα πρέπει φυσιολογικά να απευθύνονται διάφορες νέες πολιτικές προσπάθειες, όπως του Βαρουφάκη ή του Σώρρα.
Λογικό. Αν πιστεύεις ότι σε ψεκάζουν τα αεροπλάνα, δεν είναι δύσκολο να δεχτείς ότι ο Βαρουφάκης αποτελεί περίπτωση πολιτικού σωτήρα ή ότι ο Σώρρας θα σου πληρώσει τα χρέη.
Αλλά και πάλι δεν βγαίνει το 8,7% - για την ακρίβεια, ελπίζουμε ότι δεν βγαίνει, διότι αν ο Βαρουφάκης μαζί με τον Σώρρα πάρουν 8,7% στις εκλογές καλύτερα να ψάξουμε τα διαβατήριά μας…
Ποιοι μένουν; Κατά μια άποψη μένουν διάφοροι συμπατριώτες μας που ασχολούνται ενεργά με την ψυχιατρική από την πλευρά του ασθενούς. Δεν ξέρω πόσοι είναι ακριβώς, αλλά σίγουρα περισσότεροι από όσους νομίζουμε.
Και αυτό είναι το μεγάλο προσόν της έρευνας. Οτι για πρώτη ίσως φορά έχουμε μια προσέγγιση του αριθμού των διαταραγμένων και των πασχόντων στη χώρα μας. Εστω κατ' εκτίμηση…
Οχι πως δεν ήμασταν υποψιασμένοι - η αλήθεια να λέγεται...
Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη χώρα, εκτός από 28,7% ψεκασμένων, έχει σήμερα (μεταξύ άλλων) υπουργό Αμυνας τον Καμμένο, υπουργό Εξωτερικών τον Κοτζιά και αναπληρωτή υπουργό Υγείας τον Πολάκη, γεγονότα που επιβεβαιώνουν σε ένα δεύτερο επίπεδο τα ευρήματα της έρευνας.
Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι σε χθεσινή συνέντευξη ο Καμμένος χαρακτήρισε «αφελείς» όσους νομίζουν ότι την 1/1/2019 θα γίνουν οι περικοπές των συντάξεων που έχει συμφωνήσει η… κυβέρνηση Καμμένου και μετά θα πάμε σε εκλογές.
Πράγμα που σημαίνει πως είτε η κυβέρνηση Καμμένου δεν θα εφαρμόσει όσα συμφώνησε η κυβέρνηση Καμμένου είτε δεν θα ξανακάνει ποτέ εκλογές είτε θα κάνει εκλογές νωρίτερα από τον Ιανουάριο 2019. Διαλέξτε.
Αλλά αν οι παραπάνω είναι (κατά τον Καμμένο) αφελείς, σκέψου τι ζόρι τραβάνε όσοι πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν!
Γ. Πρετεντέρης-TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας