Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Χαρά μας η επίσκεψη, των νηπίων και των νηπιαγωγών τους, εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, στον Ιερό Ναό.

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα 
Την επίσκεψη των νηπίων - μαθητών του 2ου νηπιαγωγείου Βελβεντού και των νηπιαγωγών τους δεχτήκαμε (30-3-2018, Παρασκευή προ των Βαΐων) στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού.

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου ήρθαν στο Ναό εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα και πρόσφεραν τα πασχαλινά τους δώρα που έφτιαξαν – με τη βοήθεια των νηπιαγωγών τους – στο σχολείο τους:

Λαμπάδα από μελισσοκέρι στολισμένη με καλαίσθητο χειροποίητο σταυρό, κάρτα με την ευχή ‘’Καλό Πάσχα!’’ και δυο κόκκινα βαμμένα αυγά τοποθετημένα και στολισμένα σε χειροποίητο χάρτινο όμορφο και κομψό σκεύασμα.

Η επίσκεψη, στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Βελβεντού, των νηπίων - μαθητών του 2ου νηπιαγωγείου Βελβεντού συνοδευόμενα από τους νηπιαγωγούς τους, όπως πάντα, μας γέμισε χαρά, ενίσχυσε την ελπίδα και τόνωσε την αισιοδοξία μας.

Από το λόγο του Ευαγγελίου: ‘’εκ στόματος νηπίων και θηλαζόντων κατηρτίσω αίνον’’, που μας θύμισαν οι μικροί μαθητές (που συνήθως σνομπάρεται από τη λογική των μεγάλων) προβάλλεται και επισημαίνεται η αθωότητα και η ισότητα. Ο λόγος αυτός είναι το υφάδι με το οποίο υφαίνεται αργά αλλά σταθερά ο καινούριος κόσμος της ειλικρίνειας των προσώπων, των κοινωνιών (τοπικών και εθνικών) και των σχέσεών τους.

Είναι λόγος που εστιάζει στο περιεχόμενο και στην ποιότητα του μέλλοντός μας, του δικού μας και του ανθρώπινου γένους, με το σεβασμό, τη συναδέλφωση κοινωνιών και εθνών, που έρχεται, παρά τις φανερές αντιδράσεις και τις κρυφές υπονομεύσεις των καταστημένων κακών.

Ο ‘’εκ στόματος νηπίων και θηλαζόντων’’ αίνος, που καταρτίζει ο Θεός, είναι η δυναμική της ποιότητας, που μεταπλάθει το (και μεταπλάθεται στο) ‘’ροκ του μέλλοντός μας’’.

Στο πλαίσιο αυτού του ''αίνου'' θα μπορούσαμε να εντάξουμε και το αίτημα ''υπέρ αναρρύσεως των αιχμαλώτων'' της Εκκλησίας, με ειδική σήμερα αναφορά στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς (τον Άγγελο Μητρετώδη από τη γη της Μακεδονίας, την Καστοριά και το Δημήτρη Κούκλατζη από τη γη της Θράκης, την Ορεστιάδα) που βρίσκονται, αναίτια και άδικα, φυλακισμένοι στις φυλακές της Αδριανούπολης, στις φυλακές του τουρκικού κράτους.

Προσευχόμαστε, παράλληλα ενεργούμε πολλαπλά και πολυεπίπεδα και ελπίζουμε στην άμεση αποφυλάκισή τους, αναμένουμε την επιστροφή τους στην πατρίδα, στις οικογένειές τους, τώρα, την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, για να γιορτάσουμε μαζί τους το Πάσχα 2018, για να αναφωνήσουμε μαζί τους το ''Χριστός Ανέστη!'' και το ''Αληθώς Ανέστη!''.

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και καλό Πάσχα!

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος
31-3-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας