Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

''Θεοδώρα Κομνηνή- Βασίλισσα και Μοναχή" παρουσίαση βιβλίου

Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018  παρουσιάστηκε στην αίθουσα του   Πολιτιστικού  Κέντρου Σερβίων , το βιβλίο <<ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΟΜΝΗΝΗ-ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΗ>> του Δημήτρη
Φερούση σε Δ΄ επανέκδοση από τον Μορφωτικό Όμιλο Σερβίων  ΄΄ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ΄΄. Το βιβλίο παρουσίασαν η Ερασμία Παπαμάρκου γραμματέας του ομίλου και ο Θεόφιλος Αμπατζίδης καθηγητής Θεολογίας , ενώ προλόγισε την παρουσίαση η πρόεδρος του ομίλου κ. Χρυσάνθη Καραγιαννίδου.
   Τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν την εκδήλωση : ο Μητροπολίτης Άρτας κ. Καλλίνικος , o Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος , ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού κ. Αθανάσιος Κοσματόπουλος και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας <<Μακρυγιάννης>> κ. Δήμητρα Αξιώτη. Παρευρέθησαν επίσης ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης π. Χριστοφόρος Αγγελόπουλος με καταγωγή από τα Σέρβια , οι ιερείς της πόλεως καθώς και πλήθος κόσμου από όλη την γύρω περιοχή.
    Στην εκδήλωση συμμετείχε και η χορωδία του ομίλου  ( χοράρχης η κ. Φωτεινή Γκιουλέκα ) , η οποία  έψαλε το απολυτίκιο καθώς και τέσσερα μεγαλυνάρια της Αγίας όπως αυτά ψάλλονται στα Σέρβια , ενώ ακολούθησαν δύο τραγούδια με το δεύτερο να αναφέρεται στο θρύλο του Κάστρου της Ωριάς.
    Ευχή όλων μας όπως ανέφερε στο τέλος και ο Μητροπολίτης  κ. Παύλος ,  η ανέγερση του ναού της Αγίας Θεοδώρας στην πατρίδα της τα Σέρβια.
                                Ακολουθεί ολόκληρο το βίντεο της εκδήλωσης : 
ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ.
 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΡΒΙΩΝ 17-03-2018.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ενας ναος προς τιμην της αγιας μας θα επρεπε ειδη να εχει γινει εδω και χρονια στα σερβια

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλουν οι παπάδες να κάνουν εκκλησία ας αγοράσουν οικόπεδο και να τη χτίσουν. Έχουμε και άλλες ανάγκες σαν κοινωνία και σαν πόλη από μια επιπλέον εκκλησία

Το Προφίλ μας