Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Απάντηση σε δημοσίευμα του Σ.Υπ. ΟΤΑ. Ν. Kοζάνης

Σχετικά με δημοσίευμα που υπογράφεται από τον Σύλλογο Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Κοζάνης είναι προφανές ότι ο/οι συντάκτες του κειμένου, με προκάλυμμα ένα γενικότερο ζήτημα που αφορά όλους τους δήμους της χώρας, επιδιώκουν να εμφανίσουν το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού ότι δεν έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένα θέματα έστω και αν κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αντίθετα μάλιστα ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού είναι από εκείνους του δήμους που είτε έχουν επιλύσει νωρίτερα είτε έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό θέματα τα οποία αναφέρονται στην επιστολή.  Το γιατί αυτοί που συνέταξαν και ενέκριναν την σχετική επιστολή προχωρούν σε ανυπόστατες διαπιστώσεις το γνωρίζουν καλά οι ίδιοι, όπως το γνωρίζουν πολύ καλύτερα βέβαια και οι υπάλληλοι του δήμου.
 Έστω και έτσι όμως εμείς να ενημερώσουμε αναφορικά με όσα καταγράφονται στο δημοσίευμα ότι:
-          Ο Δήμος Σερβίων–Βελβεντού σύμφωνα και με τα στοιχεία της επίσημης ιστοσελίδας απογραφής του Δημοσίου έχει αναρτήσει τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα της απογραφής-κινητικότητας.
-          Ο Δήμος Σερβίων–Βελβεντού είναι μεταξύ των 60 δήμων της χώρας με τα νέα ψηφιακά οργανογράμματα.
-          Σχετικά με τα Περιγράμματα Θέσεων Εργασίας ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού με αντίστοιχες αποφάσεις έχει:
α)  συστήσει ήδη ομάδα εργασίας με αντικείμενο την σύνταξη τους,
β) προχωρήσει στον ορισμό υπαλλήλου ως σημείο επαφής με την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου για τα Π.Θ.Ε. αναμένοντας τις σχετικές οδηγίες από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και αφού βέβαια η εν λόγω ομάδα εργασίας δεν κατέστη δυνατόν, λόγω της μη ψήφισης προϋπολογισμού, να παρακολουθήσει όπως προβλέπονταν μία ημερίδα με εισηγητή εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού προχώρησε άμεσα, στις 18 Δεκεμβρίου 2017, στην σύσταση ομάδας εργασίας σε εφαρμογή της σχετικής υπόδειξης του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που είχε αποσταλεί σε όλους τους δήμους μία εβδομάδα νωρίτερα με το υπ. αρ. ΔΠΑΑΔ/180/οικ/ 42334/8-12-2017
-          Καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν τα όσα καταγράφονται για τις θέσεις ευθύνης των διευθυντών. Ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού έχει προκηρύξει κανονικά τις συγκεκριμένες θέσεις εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων και το 2014 πραγματοποιήθηκε η τελευταία τοποθέτηση προϊσταμένων διεύθυνσης. Τον Μάιο του 2017 πάγωσαν όλες οι διαδικασίες προκηρύξεων των θέσεων ευθύνης ως εκ τούτου κανένας δήμος της χώρας δεν προχώρησε σε εκ νέου προκήρυξη θέσεων ευθύνης. Να υπογραμμίσουμε ότι από την περίοδο των ΄΄Καποδιστριακών΄΄ δήμων έχουν προκηρυχτεί συνολικά τρεις φορές στο δήμο μας οι συγκεκριμένες θέσεις ενώ όλοι οι Διευθυντές του δήμου είναι τοποθετημένοι μετά από απόφαση Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το πως προσπαθούν να μας πείσουν εκεί στον Δήμο ότι όλα είναι εντάξει ενώ γίνεται χαμός και έχουν γεμίσει τα γραφεία με διορισμένους από τον δήμαρχο προισταμένους, με ξεπερνάει

Το Προφίλ μας