Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

ΤΟ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΟ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΝ 1969-1978 (2 ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΡΤ - ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ).

Του Νίκου Γ. Μπουκουβάλα σε συνεργασία με το ιστότοπο Σερβίων Φρουρός.  
Στην διάρκεια της δεκαετίας του 1970 επικράτησε στα Σέρβια η πεποίθηση ότι οι προσπάθειες και προσδοκίες δεκαετιών για την εξόρυξη χρυσού , κατέληγαν πλέον σ’ ένα αίσιο τέλος λόγω της κατασκευής στα Σέρβια του πρώτου εργοστασίου παραγωγής του πολύτιμου μετάλλου. Το αίσθημα αισιοδοξίας που διαχύθηκε δεν ήταν καταρχήν αναίτιο. Μια εταιρεία του Καναδά θα διέθετε κεφάλαια και τεχνογνωσία έναντι των αυτοσχέδιων μεθόδων που εφαρμόζονταν ως τότε.

Συνέχεια εδώ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χμ... Ένα καλό παράδειγμα για τα αιώνια θύματα.
Ήρθαν "επενδυτές" από το Καναδά!!! Έτρεξαν στη συνέχεια και Ελληνες επενδυτες να αγοράσουν μετοχές της επιχείρησης "Παλάσχα"
Το τέλος όλοι το ξέρετε. Πήραν τα λεφτά οι μάγκες και οι Έλληνες επενδυτές έμεινα με τα … χαρτιά στο χέρι.

Ανώνυμος είπε...

11:10 ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΥΣΟΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΙ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΙΜΟΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ. ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ? 1-2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑΝ <> ΟΤΑΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 1750 ΣΕ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ.ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ. ΟΤΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ , ΒΛΕΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ (ΣΚΟΥΡΙΕΣ) . ΣΕ 5-10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΟΓΩ ΡΥΠΑΝΣΗΣ.

Το Προφίλ μας