Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Φτάνει, όχι άλλο σανό στον κόσμο

Του Νότη Παπαδόπουλου
Για πόσο καιρό μπορεί μια κυβέρνηση να ταϊζει σανό τον κόσμο ; 
Ότι χάρη σ αυτήν - δήθεν - τα μέτρα των 5,4 δισ. ευρώ θίγουν κυρίως τους έχοντες ενώ είναι γνωστό σε όλους  ότι η αύξηση της έμμεσης φορολογίας (ΦΠΑ 24%, κατάργηση εκπτώσεων σε 11 νησιά, μεγαλύτερη φορολογία σε βενζίνη, φυσικό αέριο, πετρέλαιο ,καφέ, τσιγάρα κλπ) χτυπούν κυρίως τους οικονομικά ανίσχυρους. 

Ότι δήθεν απέτρεψε τη μείωση των συντάξεων και υποστήριξε τους χαμηλοσυνταξιούχους ενώ η αλήθεια είναι ότι τσεκουρώθηκαν οι επικουρικές και το ΕΚΑΣ και αποδεκατίζονται οι αυριανές συντάξεις.
Ότι δήθεν τήρησε το «κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη» ενώ μόλις συμφώνησε  ότι από 31.12.2017 όλα τα «κόκκινα δάνεια» πρώτης (ή άλλης) κατοικίας περνάνε σε εισπρακτικές εταιρείες.
Επόμενο είναι ύστερα από την διάψευση των προσδοκιών που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση , όλες  οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν δεύτερο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με 7,5 -12  ποσοστιαίες μονάδες  πίσω από την ΝΔ ενώ  η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών να δηλώνουν  ανοιχτά ότι ο κ.Τσίπρας τους κορόιδεψε και δεν τον εμπιστεύονται πλέον!
Βλέπουμε ,δηλαδή, την κατάρρευση της δημοτικότητα του κάποτε ισχυρού χαρτιού της κυβέρνησης ,χωρίς μάλιστα  οι πολίτες να έχουν ακόμη πληρώσει την φετινή εφορία, τον αυξημένο ΕΝΦΙΑ και χωρίς να έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει τις σημαντικές συνέπειες στον οικογενειακό προϋπολογισμό από τις τελευταίες αυξήσεις στα είδη κατανάλωσης.

Τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, όμως, μετά τα μπάνια του λαού, όταν όλοι αυτοί οι λογαριασμοί θα έχουν  πνίξει τα νοικοκυριά, η οργή του κόσμου εναντίον μιας κυβέρνησης που όχι μόνο τους εξαπάτησε αλλά και συνεχίζει τους κοροϊδεύει   ότι τάκανε όλα καλά -όπως ακριβώς τα είχε υποσχεθεί - θα ξεχειλίσει . 

Ιδίως στις μεγάλες πόλεις όπου οι άστεγοι κι οι πεινασμένοι αυξάνονται συνεχώς με το ευεργετικό τουριστικό κύμα να μην τις αγγίζει.

Κι αμέσως μετά θάρθει  η νέα αξιολόγηση με μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας αλά γαλλικά συμπεριλαμβανομένων και των  ομαδικών απολύσεων στις οποίες εξακολουθεί να επιμένει το ΔΝΤ. 

Άρα, μπορεί ο κ.Τσίπρας να εξωραϊζει την κατάσταση και να τα περιγράψει όλα όμορφα κι ωραία . Ωστόσο είναι σαφές ότι η χώρα πάει για ένα ακόμη δύσκολο Φθινόπωρο .Που θα επιδεινωθεί από την στασιμότητα της οικονομίας- ακόμη κι αν δικαιωθούν τα πιο αισιόδοξα σενάρια που λένε ότι στα   τέλη του έτους  θα υπάρξουν -έστω οριακά- θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης .

Ενδεικτικά του πόσο απέχει η θεωρία Τσίπρα περί συμπιεσμένου ελατηρίου (που αν απελευθερωθεί θα τινάξει τη χώρα στην ανάπτυξη) από την πραγματικότητα , είναι τα όσα είπε  χτες  ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης παρουσιάζοντας το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

      Ο κ. Σταθάκης μίλησε για "δίκαιη ανάπτυξη" που θα στηρίζεται στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και στις δραστηριότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας και όχι, στους χαμηλούς συντελεστές και στους χαμηλούς μισθούς. 

      Για να προσθέσει ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος αναμένεται να δημιουργήσει 15.000 νέες θέσεις εργασίας , έως το 2022, παρέχοντας χρηματοδοτικά κίνητρα, συνολικού ύψους 3,6 δισ. ευρώ.

      Σωστά διαβάσατε. Μόλις 15.000 νέες θέσεις εργασίας σε 6 χρόνια προβλέπει ο υπουργός Ανάπτυξης ! Αυτή είναι η έκρηξη ανάπτυξης για την οποία μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ ! Σταγόνα στον ωκεανό όταν η χώρα έχει 1,2 εκατομμύρια ανέργους...

     Είπαμε .Πάμε για ένα ακόμη δύσκολο  Φθινόπωρο . Με το αισιόδοξο σενάριο .Κι αν η Βρετανία μείνει στην Ευρώπη. Γιατί αν έχουμε Brexit - φωτιά στα μπατζάκια μας.
 
Νότης Παπαδόπουλος-ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας