Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Μετά την υγεία υποβαθμίζουν και τη νοημοσύνη μας

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κος Πολάκης εδέησε να επισκεφθεί την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ένα χρόνο μετά από τότε που η Κυβέρνησή του άρχισε να κλείνει τις κλινικές στα Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας.

Από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2015, οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας είναι στους δρόμους και απαιτούν το αυτονόητο. Να έχουν Νοσοκομειακή περίθαλψη και ανοικτά Νοσοκομεία.

Ο κύριος Πολάκης αντί να ζητήσει κατ΄ αρχήν συγνώμη για την καθυστερημένη επίσκεψή του, για τα ακέφαλα Νοσοκομεία μας, για το χάος που έχει προκαλέσει στην Υγεία αυτός και η Κυβέρνησή του, αλλά κυρίως γιατί έχει κατ΄ επανάληψη κοροϊδέψει τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, αφού από τον Οκτώβριο ακόμη μιλούσε ότι προσλήψεις θα γίνουν «εντός των επομένων δεκαπέντε ημερών για τα Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας» και ότι «Υπογράφεται τις επόμενες ημέρες η τοποθέτηση Πεντακοσίων (500) Θέσεων Επικουρικών Ιατρών, με άμεση προτεραιότητα στην Δυτική Μακεδονία…», ήρθε να μας διαβεβαιώσει ότι αντί για 20 μόνιμους γιατρούς που περιμέναμε θα προσληφθούν μόνο 7 και αντί για 34 επικουρικούς που είχαν προβλεφθεί θα προσληφθούν μόλις 14!!!

Στην προφανή αντίδραση που υπήρξε από τους ελάχιστους συμμετέχοντες, αφού δεν είχε προβλεφθεί ούτε μια σύσκεψη φορέων της Περιφέρειας, η απάντησή του ήταν «εμένα αυτά μου έδωσαν»

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι ένα χρόνο τώρα οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η 3η ΥΠΕ και ο Περιφερειάρχης, που «υποτίθεται» ασχολούνται με το θέμα της Υγείας, απλά πηγαινοέρχονται στην Αθήνα και …..κάνουν Δημόσιες Σχέσεις με τον Υπουργό.

Ακόμη πιο τραγική η φιέστα των εγκαινίων για την παράδοση των 14 ασθενοφόρων στο νέο κτίριο του ΕΚΑΒ στη Δυτική Μακεδονία.

Έργα που άλλοι τα προετοίμασαν, φρόντισαν για τη χρηματοδότησή τους και για την υλοποίησή τους, ήρθαν να τα εγκαινιάσουν αυτοί που το μόνο που κατάφεραν ήταν να τα καθυστερήσουν επί ένα και πλέον χρόνο.

Με περισσό θράσος ακούσαμε έναν Υπουργό να προσπαθεί να αιτιολογήσει αυτή την απίστευτη καθυστέρηση που κόστισε ζωές ανθρώπων στην Περιφέρειά μας λέγοντας ότι αυτό έγινε γιατί «κάποιοι δεν τα έβρισκαν στη μίζα».

Έτσι ένας Υπουργός με την επίσημη διαδικασία της …. «ντουντούκας» πέταξε λάσπη σε θεσμικούς, σε υπηρεσιακούς παράγοντες και σε μέλη επιτροπών που δούλεψαν και κόπιασαν για να γίνει το έργο που καμαρώνοντας εγκαινίασαν αυτοί που δεν κούνησαν το μικρό τους δαχτυλάκι.

Και όλα αυτά χωρίς να πει το αυτονόητο. Γιατί ως αρμόδιος Υπουργός δεν έστειλε το θέμα στον Εισαγγελέα και στην Αρχή Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη με απανωτές ερωτήσεις στη Βουλή, αλλά και τα αυτοδιοικητικά της στελέχη, σε Περιφέρεια και Δήμο, προσπαθούν εδώ και ένα χρόνο να πιέσουν για λύσεις.  Οι απαντήσεις του κυρίου Πολάκη έδειξαν ότι αυτές είναι ακόμη πολύ μακριά…

ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κοζάνης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι εγινε δεν εβγαλε το πρωτο ψεμα κανενα νεο .. σκανδαλο να μας .. ενημερωσετε με πεντε εξι πυρινα αρθρα;;; ααχαχααχ τελειωμενοι...

Ανώνυμος είπε...

Το πρωτο ψεμα εχει νεο σκανδαλο, ο καρανικας ειναι υπευθυνος για την ακτινοβολια των κινητων, δε θα το αναπαραγετε; Αντε τετοια αργοπορια μπορει να κοστισει!

Το Προφίλ μας