Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας στο έργο της Κοινωνίας της Πληροφορίας για τη διαλειτουργικότητα- Μεγαλύτερη διαφάνεια και ορθολογική διαχείριση

Τα  νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εντάσσονται στο έργο της «Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε.», με στόχο τη διαλειτουργικότητα και τη διασύνδεσή τους με το σύστημα business intelligence του υπουργείου υγείας.
Αυτό σημαίνει τη δυνατότητα να συνδέονται  στις εφαρμογές ανάλυσης και διαχείρισης ιατρικών δεδομένων, κάτι που συνεπάγεται ορθολογική διαχείριση, διαφάνεια και καταπολέμηση της διαφθοράς.
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πρωτοστατεί στην προώθηση των ανοιχτών δεδομένων και της διαλειτουργικότητας που θα επιτρέψει τη διασταύρωση των δεδομένων, την πρόσβαση στην πληροφορία και τελικά την καλύτερη αξιολόγηση των υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών.
Ο τίτλος του έργου, ο διαγωνισμός του οποίου βγήκε στη δημοσιότητα αυτές τις μέρες, είναι ανάπτυξη διεπαφής για τη διασύνδεση 19 Νοσοκομείων της 3ης ΥΠΕ (Μακεδονίας) και της 5ης ΥΠΕ (Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας - πρώην ΔΥΠΕ Στερεάς Ελλάδας), με το σύστημα B.I. του Υπουργείου Υγείας και την παραγωγική λειτουργία 5 web services.
Το Έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, από το ΕΚΤ και από Εθνικούς Πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας