Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Οικογένεια μετακόμισε από τη Ραφήνα στο Βελβεντό και καλλιεργεί αρωματικά φυτά!

της Βάσως Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ

 Η κ. Αθηνά Σαμαρά από τη Ραφήνα, επέλεξε εν μέσω κρίσης να πάρει την οικογένειά της και να μετακομίσει στο πανέμορφο Βελβεντό προκειμένου να ασχοληθεί με την καλλιέργεια αρωματικών φυτών! Πρόκειται για ένα ανδρόγυνο και τα δύο τους παιδιά που εν μέσω κρίσης αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους τη μεγαλούπολη και σκέφτηκαν να γυρίσουν στα πάτρια εδάφη για την καλλιέργεια των αρωματικών φυτών,
όπως τόνισε μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα.
Βρίσκονται στον δεύτερο χρόνο της καλλιέργειας μελισσόχορτου, μέντας και ρίγανης και θα βάλουν κι άλλες για ποικιλία . "Ιδρύσαμε μια αγροτική παραγωγική μονάδα που θα εστιάζει στην προστιθέμενη αξία των φαρμακευτικών φυτών (δηλαδή, αιθέρια έλαια, αρωματικά νερά, βάμματα, εκχυλίσματα κ.λπ.)", σημείωσε μεταξύ άλλων.
Ήδη αναμένεται η παραγωγή 12 στρεμμάτων, ενώ οι εν λόγω καλλιέργειες αποδίδουν από το πρώτο έτος, ενώ για την τεχνογνωσία και την απόσταξη συνεργάζονται με τον συνεταιρισμό αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών Βοΐου.
Η οικογένεια μένει στο Βελβεντό με τα παιδιά της. "Οι κάτοικοι δεν το πίστευαν όταν ήρθαμε, αλλά βλέποντας την καλλιέργεια, θέλουν κι αυτοί να βάλουν αρωματικά φυτά, αφού όπως λένε, τα ροδάκινα δεν είναι τόσο ικανοποιητική καλλιέργεια. Στα παιδιά δίνεται η δυνατότητα να παίξουν, να κινηθούν ελεύθερα στη γειτονιά, να κάνουν ποδήλατο, πεζοπορίες, μεγαλώνοντας στη φύση.
Όσον αφορά την ίδια την καλλιέργεια, η κ. Σαμαρά επεσήμανε ότι υπάρχει έδαφος για συνεργασίες μέσα στη χώρα και έξω με το ενδιαφέρον να είναι έντονο. "Δειγματίζουμε το προϊόν σε εσωτερικό και εξωτερικό για εύρεση συνεργατών. Υπάρχουν ευκαιρίες και ενδιαφέρον", σημείωσε χαρακτηριστικά, καλώντας εν τέλει, τους νέους να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα και ειδικά με τα αρωματικά και τα φαρμακευτικά φυτά, αφού όπως τόνισε, έχουν μηδαμινές απαιτήσεις.
Ένα παράδειγμα προς μίμηση για αρκετούς...
Β.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας