Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Η «αριστερή» κυβέρνηση πέταξε τον Δήμο Πειραιά από τον ΟΛΠ που ήταν από το …1881

Δεν έχουν τέλος οι σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές  της συκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , η οποία αρέσκεται να εμφανίζεται κατά τ΄ άλλα , πότε ως « κυβέρνησης της αριστεράς» και πότε « εθνικής σωτηρίας».
Αποδεχόμενη όρους της τρόικας , που καμία άλλη προηγούμενη από τις κυβερνήσεις που ως αντιπολίτευση κατηγορούσε  ως των « γερμανοτσολιάδων» , των « συμβιβασμένων» ή ότι « δεν διαπραγματεύονται», ακυρώνει κατακτήσει ακόμη ενός πλέον …αιώνα.Όπως η συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στο ΔΣ του ΟΛΠ.

Με την απόφαση που έλαβε η πρόσφατη Γενική Συνέλευση των μετόχων ,δηλαδή, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας , επικεφαλής του οποίου  είναι ο « Πειραιώτης» , Θόδωρος Δρίτσας , «ο Δήμος Πειραιά θα εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Οργανισμού με μία από τρεις θέσεις που θα κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ σε αυτό.
Αυτό σημαίνει , όπως καταγγέλλει η ίδια η δημοτική παράταξη « Λιμάνι της Αγωνίας» , που μέχρι πριν λίγους μήνες   ήταν επικεφαλής ο …Δρίτσας , «ο Δήμαρχος Πειραιά δεν θα εκπροσωπεί την πόλη στο ΔΣ του ΟΛΠ, αλλά θα εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ. Και αυτό για τα επόμενα πέντε (5) χρόνια, καθώς τότε θα περάσει στην Cosco το 67% των μετοχών του ΟΛΠ και το ΤΑΙΠΕΔ δεν θα έχει θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο».
« Είναι η πρώτη φορά από το 1881 που ο Δήμος Πειραιά δεν θα μπορεί να εκφέρει άποψη και λόγο για το λιμάνι του, ούτε και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της πόλης» υπογραμμίζει η παράταξη που ανέδειξε τον κ. Δρίτσα, όπως και την κυρία Σταματάκη , σήμερα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και επί χρόνια δημοτική σύμβουλός της. Οι οποίοι και οι δυο  τότε πρωτοστατούσαν , όπως και σε τόσα άλλα,  για τα οποία σήμερα δίχως ντροπή κάνουν  όσα …κατήγγειλαν .
Στην…ήπια τόνων  για « ευνόητου» λόγους , ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης «το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας», τονίζεται ότι θεωρεί την « μόνιμη εκπροσώπηση της πόλης του Πειραιά στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ ε θέμα θεσμικό, πολιτικό, ιστορικό και ουσιαστικό και πρέπει να αναφέρεται ρητά στο καταστατικό του Οργανισμού. Και είναι ακριβώς αυτό που οφείλει -ακόμα και τώρα- να  διεκδικήσει ο Δήμος Πειραιά αφού η ανάπτυξη της πόλης και η ευημερία των πολιτών της είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το  λιμάνι».
Κατά τ΄άλλα σημειώνει ότι « η πόλη, οι πολίτες, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να  παραδώσουν τα όπλα» . Υπενθυμίζει ότι το « Λιμάνι της Αγωνίας», «   υπήρξε και παραμένει  σταθερός πολέμιος των αποκρατικοποιήσεων και υπέρμαχος της εσωτερικής αναδιάρθρωσης και βελτίωσης της αποδοτικότητας των δημόσιων οργανισμών, με την ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων. Για εμάς, δεν έχουν μπει τίτλοι τέλους και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε  μαζί με τους πολίτες του Πειραιά», έχοντας βέβαια ακόμη στις τάξεις της  τον κ. Δρίτσα και την κυρία Σταματάκη , έργο των οποίων είναι αυτά που …αφορίζει.
http://newsta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας