Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Περιθώριο διαβούλευσης δύο εβδομάδων ζητά η ΚΕΔΚΕ για τον «Καλλικράτη»

από ΤΑ ΝΕΑ
Περιθώριο διαβούλευσης τουλάχιστον 15 ημερών, πριν το νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη» έρθει προς συζήτηση στη Βουλή ζητά η ΚΕΔΚΕ, καθιστώντας σαφές αν το σχέδιο παραμείνει ως έχει σήμερα «δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτό». Η τελική θέση των τοπικών ενώσεων δήμων και κοινοτήτων θα ληφθεί σε νέο έκτακτο συνέδριο, που θα συγκληθεί στο τέλος αυτής της διαβούλευσης, όπως αποφασίστηκε σε συνέδριο της ΚΕΔΚΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Αθήνα. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ συμφώνησε ότι «η αναδιάρθρωση της αυτοδιοίκησης αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ αναγκαιότητα», διαφώνησε όμως με την σημερινή μορφή του σχεδίου και πρόσθεσε ότι «εμείς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με αυτό και δεν μπορούμε να το κάνουμε αποδεκτό». Την πλήρη αντίθεσή τους στο σχέδιο του «Καλλικράτη» εξέφρασαν οι παρατάξεις του ΣΥΝ και του ΚΚΕ.

Σχόλιο ai-vreS: Διακρίνουμε μια δυσκολία στις αποφάσεις των αυτοδιοικητικών.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν ειναι να υπαρχουν δημοι σαν το βελβεντο με 3500κατ.,χωρις υπηρεσιες,με επιχειρημα οτι ζηλευουμε κ`εχουμε κομπλεξ με τα σερβια!!(γιατι εκει υπαγονται)και γινονται με κομματικα κριτιρια μονο δημος!!εκαναν μια τρυπα στο νερο...ας μην γινει καθολου ο καλλικρατης

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι να υπάρχουν Δήμοι σαν τα Σέρβια, με επιχείρημα ότι θα είναι ένας μεγάλος Δήμος με τις καταγγελίες και τους ελεγτές δημόσιας διοίκησης να τρέχουν να βρουν που πήγε το Δημόσιο Χρήμα, τότε θα κάνουν μια τρύπα στο Νερό. Ας μην γίνει καθόλου ο Καλλικράτης.

ai-vreS είπε...

Λοιπόν
το σχέδιο "Καλλικράτης" είναι μια ολοκληρωμένη προσπάθεια για αναδιάρθρωση της αυτοδιοίκησης και αποτελεί τιτάνιο εγχείρημα. Δεν έγινε για χάρη του Βελβεντού ούτε κανενός άλλου Δήμου. Το να απορρίπτουμε το σύνολο του "Καλλικράτη" εξαιτίας μίας περίπτωσης (ή δέκα περιπτώσεων το ίδιο κάνει) είναι, τουλάχιστον, αστείο.

Σε κάποιο σχόλιο, φίλος-η (;) του ιστολογίου λέει να χαιρόμαστε το φιλοβελβεντινό blog μας. Και το λέει σαν να είναι βρισιά.

Ναι, είμαστε φιλοβελβεντινοί. Αναγνωρίζουμε και θαυμάζουμε των αγώνα των Βελβεντινών και του Δημάρχου, που ήταν καθολικός, δύσκολος, μεθοδικός, οργανωμένος και απέδωσε. Αν στον αγώνα τους συστράτευσαν τον Πάγκαλο που πίνει κρασιά, τη Διαμαντοπούλου που έχει συνεργάτες, το Ζηζιούλα που έχει κύκλο, το Βλατή που έχει καταγωγή, τον Πετσάλνικο που έχει αδερφό, ή το.. φούφουτο που είναι ξάδελφος της γυναίκας του κουνιάδου του κομμωτή του Ραγκούση ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ…

Πιστεύουμε ότι η κοινωνία του Βελβεντού αποτελεί πρότυπο λειτουργίας και οργάνωσης και ότι θα είχε να δώσει μαθήματα στο νέο Καλλικράτειο Δήμο, εάν και εφόσον. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Βελβεντινοί διάλεξαν το δύσκολο δρόμο: να αποτελέσουν ανεξάρτητο Δήμο με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Αν όμως αποτελέσουν τελικά κομμάτι του νέου Δήμου Σερβίων, το πιο δυναμικό/πρωτοποριακό του σίγουρα, θα δώσουν πολλά και θα πάρουν πολλά, όπως για παράδειγμα τον τρόπο λειτουργίας ενός Δήμου με πολλά δημοτικά διαμερίσματα και μιας ανομοιογενούς κοινωνίας που πορεύεται συγκεράζοντας πολλά και ποικιλόμορφα κομμάτια της.

Είμαστε όμως κατεξοχήν και πάνω απ’ όλα φιλοσερβιώτες – το όνομα του παρόντος το αποδεικνύει. Είμαστε και φιλολιβαδεριώτες. Είμαστε και φιλοκαμβουνιώτες. Και φιλοαιανιώτες και φιλοκοζανίτες και φιλοβοϊότες και φιλοεορδαίοι. Είμαστε και φιλοδυτικομακεδόνες. Και τέλος είμαστε και φιλέλληνες.

Και στο τέλος της ημέρας το ερώτημα είναι
Γιατί όχι;

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΑΞΤΕ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟ BLOG ΚΑΙ ΚΑΝΤΕΤΟ (ODEVLEV)ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στο aivreS, εξαιρετική η δομή στην παραπάνω θέση. Όσο για την απάντηση της πρότασης αλλαγής της ονομασίας του blog.....δεν θέλει κολαούζο....

Ανώνυμος είπε...

δεν σας ειπε κανεις να μην στηριζετε βελβεντο-σερβια-αιανη...αλλα να ειστε αμεροληπτοι κ`να εχετε το θαρρος να παιρνετε θεση,οσσο πιο δικαιη μπορειτε..ποσσοι δημοι και με ποιες εδρες θα επρεπε να υπαρχουν στο νομο??και μην χαιδευεται τα αυτια ολων!!

Ανώνυμος είπε...

7 dhmoi.
Eordaia - Ptolemaida, Ano Boio - Neapoli, Kato Boio me Askio - Siatista, Kozanh xwris oikismous ths Elimeias - Kozanh, Aianh me Oikismous Elimeias - Aianh, Belbento me oikismous Serviwn - Belbento, Servia me Kamvounia kai Livadero.

Ανώνυμος είπε...

Ayta symfona me ton Kallikrath gia N. Florinas kai Kastorias

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ?

Ανώνυμος είπε...

Tha mas parei se 14 xronia na sxediasoyme ton Kallikrath II. Esy exeis sygkekrimenh protash kai eironeyesai??

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ? ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΠΕΝΤΕ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΒΟΙΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΒΑΘΥΛΑΚΟ ΜΕΣΙΑΝΗ ΡΟΔΙΤΗ ΛΕΥΚΑΡΑ ΙΜΕΡΑ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ ΛΙΒΑΔΕΡΟ.

Το Προφίλ μας