Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Όλοι μαζί το ποίημα: "Φέρτε πίσω τα κλεμμένα και κάποιος να μπει στη φυλακή"

από το epikairo.gr
Kαι σήμερα μην ξεχαστεί κανείς και δεν πει το ποίημα: "Φέρτε πίσω τα κλεμμένα και κάποιος να μπει στη φυλακή".
Το ακούω παντού, όπου σταθώ και όπου βρεθώ, ψιθυριστά και φωναχτά, το διαβάζω στα μάτια ή στις γκριμάτσες, το καταλαβαίνω από τον τρόπο που περπατάς ρε μαλάκα. Ποια κλεμμένα; Σπατηλημένα είναι. Πόσες φορές θα σου το πω; Ποια φυλακή; Πολιτικές είναι κατά κόρον οι ευθύνες & ήδη αποδώθηκαν...
 Όσο για τα λιγοστά κλεμμένα και τις ποινικές ευθύνες...στη δημοκρατία αποφασίζει η δικαιοσύνη. Ανεξάρτητη είναι, remember??? Στη χούντα είναι όπως τη θες. Στη δημοκρατία ο πολιτικός δεν είναι εισαγγελέας ούτε ο δικαστής Ντρεντ να βγαίνει μια σβούρα και να καταδικάζει κατ᾽ επιλογή. Στη δημοκρατία ο πολιτικός δύναται να προτείνει εξεταστικές των πραγμάτων επιτροπές. Δόξα τω θεώ, 5 εξεταστικές τρέχουν. Όλη η Ελλάδα ένα δικαστήριο. Αν δε σου φτάνουν, να σου πάρω δώρο στα γενέθλια σου ένα δικόσφυρο.
Το κατάλαβες; Πιο λιανά δε γίνεται, λέμε...Γκε γκε; Ή θα συνεχίσεις το ποίημα; Και αν ναι, να οργανωθούμε ρε παιδιά. Να το λέμε όλοι μαζί δυνατά κάθε στρογγυλή ώρα...πλην μεσημεριού...διότι κοιμάται ο έλληνας....βαθιά και αξύπνητα!
Αν πάλι αλλάξεις γνώμη, ξεκίνα από σένα μπας και φτάσεις σε μένα, στους γύρω, στους άλλους και σιγά σιγά στην Ελλάδα...μήπως περισώσουμε κάτι!

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ψιλομακακία το κειμενάκι. Παλιομοδίτικοι εξυπνακισμοί και μπανάλ χιουμοράκι. Ουσία μηδέν. Τα κλεμμένα είναι κλεμμένα και τελείωσε το παραμύθι για τα 300 βουλευτάκια που πίνουν και τρώνε στην υγεία των κορόιδων. Αν εξαιρέσεις τους γνωστούς- αγνώστους χιμπατζίδες ( που στις επόμενες εκλόγές πάλι αυτή τη σαβούρα θα ψηφίσουν, βλ. Μιχαλάκη, Γιωργάκη, Ελσα και το κακό συναπάντημα) οι υπόλοιποι ( μερικά εκατομμυρία ρε αδερφέ) απαιτούν πλέον να επιστραφούν τα κλεμμένα. Απαιτούν δικαστήρια και ποινικές ευθύνες. Απαιτούν κατασχέσεις περιουσιών και δημεύσεις ακινήτων. Απαιτούν κλείσιμο των κρατικοδιαιτων επιχειρησεων των μεγαλοεργολάβων και επιστροφή των χρωστούμενων ( 8.000 περίπου μαλάκες Ελληνες χρωστούν στο κράτος 20 δις ευρώ). Απαιτούν ανατροπή τώρα... Το κατάλαβες ανεπίκαιρο χαζοπούλι. THE PARTY IS OVER

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ http://ziouzios.blogspot.com/2010/05/marfin.html
------------------------------------------
Νομίζω οτι κανείς, πρέπει να διαβάσει το παρακάτω κείμενο απο εργαζόμενο της Marfin bank. Δεν γνωρίζω ποιος το έγραψε, αλλά αυτά που λέγονται έχουν την αξία τους.

"Νιώθω υποχρέωση απέναντι στους αδικοχαμένους συναδέρφους μου να πω αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες. Στέλνω αυτό το μύνημα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όλα τα ενημερωτικά sites. Όποιος έχει ακόμα συνείδηση, ας το δημοσιεύσει. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.

● Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε γίνεται πρακτικά με όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες στην Ελλάδα.
● Το συγκεκριμένο κτίριο δε ... διαθέτει πυρασφάλεια και πυροπροστασία, ούτε μελέτη ούτε εγκατάσταση, δηλαδή ψεκαστήρες οροφής, εξόδους διαφυγής, πυροσβεστικές φωλιές. Μόνο φορητούς πυροσβεστήρες, οι οποίοι φυσικά δε μπορούν να αντιμετωπίσουν μια εκτεταμένη πυρκαγιά σε ένα κτίριο φτιαγμένο με προ πολλού ξεπερασμένες προδιαγραφές ασφαλείας.
● Κανένα κατάστημα της τράπεζας δε διαθέτει προσωπικό εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Ούτε καν στη χρήση των λιγοστών πυροσβεστήρων. Η διοίκηση προφασίζεται πάντα το κόστος και δεν κάνει ούτε στοιχειώδεις κινήσεις για να προφυλάξει το προσωπικό.
● Ποτέ δεν έχει γίνει άσκηση εκκένωσης οποιουδήποτε κτιρίου από τους εργαζόμενους της τράπεζας ούτε έχει γίνει σεμινάριο από πυροσβέστες, ώστε να δοθούν οδηγίες για τέτοιες καταστάσεις. Οι μόνες ασκήσεις που έχουν γίνει στη Mafrin Bank είναι για σενάρια τρομοκρατικών ενεργειών και διαφυγή των μεγάλων κεφαλιών της τράπεζας από τα γραφεία τους.
● Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε ειδική πρόβλεψη για φωτιά, παρόλο που λόγω η κατασκευή του είναι πολύ ευαίσθητη κάτω από τέτοιες συνθήκες και παρόλο που ήταν γεμάτο με υλικά από πάνω μέχρι κάτω. Υλικά που παίρνουν φωτιά πολύ εύκολα, όπως χαρτί, πλαστικά, καλώδια, έπιπλα. Το κτίριο αυτό αντικειμενικά είναι ακατάλληλο για χρήση σαν τράπεζα λόγω της κατασκευής του.
● Καμία ομάδα προσωπικού ασφαλείας δεν έχει γνώση πρώτων βοηθειών και πυρόσβεσης, παρόλο που πρακτικά του ανατίθεται με προφορική εντολή κάθε φορά να προστατέψει το κατάστημα. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι καλούνται να γίνουν πυροσβέστες και σεκιούριτι ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε κ.Βγενόπουλου.
● Τα στελέχη της τράπεζας απαγόρεψαν κάθετα και κατηγορηματικά στους εργαζόμενους να φύγουν, παρόλο που οι ίδιοι το ζητούσαν επίμονα από νωρίς το πρωί, ενώ επέβαλλαν στους εργαζόμενους να κλειδώσουν τις πόρτες και επιβεβαίωναν συνέχεια τηλεφωνικά το κλείδωμα του κτιρίου. Όποιος φύγει να μην έρθει αύριο για δουλειά, ήταν η μόνιμη απειλή. Τους έκλεισαν ακόμα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.
● Εδώ και μέρες επικρατεί πλήρης τρομοκρατία στην τράπεζα σχετικά με τις κινητοποιήσεις, με την προφορική προσφορά "ή δουλεύεις ή απολύεσαι".
● Οι δύο αστυνομικοί της ασφάλειας που δουλεύουν στο συγκεκριμένο κατάστημα για τις ληστείες δεν εμφανίστηκαν σήμερα, παρόλο που τα στελέχη είχαν υποσχεθεί προφορικά ότι θα τους φέρουν εκεί.
Επιτέλους κύριοι, κάντε την αυτοκριτική σας και σταματήστε να περιφέρεστε παριστάνοντας τους σοκαρισμένους. Είστε οι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε σήμερα και σε κάποιο ευνομούμενο κράτος (σαν κι αυτά που κατά καιρούς χρησιμοποιείτε σαν παράδειγμα από τηλεοράσεως) θα ήσασταν ήδη κρατούμενοι για τις παραπάνω πράξεις. Με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδερφοί μου σήμερα. Δόλο της τράπεζας και του κ.Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο."

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας, ειμαι Ελλην πολιτης. Αντιπροσωπευω την πλεοψηφια των συμπολιτων μου, θα σας πω την ιστορια μου:

Πηρα ενα δανειο "στεγαστικο" και τωρα εχω το σπιτι μου. ΟΚ, δεν ειναι δικο μου, αλλα σε 25 χρονια θα γινει. Επισης με την πολυχρωμη πιστωτικη μου αγορασα μια πλασμα tv, ενα τελειο ηχοσυστημα, ενα PS3, ενα καναπε που κανει μασαζ, γενικα την τερματισα τη ρουφιανα την καρτα...

Εω ενα καλο αυτοκινητακι, το πηρα με 72 ατοκες, παλι μεσω τραπεζας, α και ξεχασα να σας πω, το διπλωμα το πηρα με αβαβα εξεταση (μου κοστισε κατι παραπανω, αλλα κανενα αγχος, χαχαχα). Εν τω μεταξυ, ο φιλος μου ο μηχανικος, οταν κανει σερβις την αποδειξη την κανει γαργαρα, αλλα μου βγαινει πιο φτηνα, κοροιδο ειμαι;

Επειδη μαζευτηκαν οι δοσεις, οι πιστωτικες κλπ, κλπ, ημουν λιγο στριμοκωλα, οποτε λεω το αφεντικο, ρε δε μου κανεις μια εικονικη απολυση, να τσεπωνω και το επιδομα ανεργιας; ΟΚ, θα χασω τα δικαιωματα κλπ, κλπ, αλλα θα παιρνω στο χερι τα μισα ενσημα, θα τσεπωνω κι απο τον ΟΑΕΔ, μια χαρα! Θα βγαλω και δευτερη πιστωτικη! Α, θα παρω κι ενα διακοποδανειο, να παω να αραξω καμμια βδομαδα!

Ωχ, δυσκολεψαν τα πραγματα, με πνιγουν οι τοκοι... Ο δικος μου δε μπορεσε να με βολεψει στο δημοσιο, να τα ξυνω για ολη μου τη ζωη, φτου!

Μηπως λεω ψεματα; Ολοι στους δρομους αδερφια, ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν. Η απλουστευτική αυτή προσέγγιση καταντάει πλέον γελοία. Κανείς δεν είπε οτι ο Νεοεληνας δεν έχει ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν σήμερα. Το ότι όλοι μας πιστέψαμε απο το 81 και μετά οτι μπορούμε να ζούμε σαν τον Γερμανό, να καταναλώνουμε σαν τον Σκανδιναβό και να οδηγούμε αμαξάρες σαν τον Γάλλο ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, σίγουρα μας καθιστά συνένοχους της πτώχευσης. Αλλα ρε μεγάλε νεοελληνα την κρίση να την πληρώσουμε ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ. Αλλο μερίδιο εγώ και άλλο ο μπαγλαμάς ο Μπόμπολας που καταλήστεψε τα κρατικά ταμεία. Αλλά μερίδιο εγώ και άλλο οι πολιτικοί μου άρχοντες που καλλιεργησαν τον μύθο της ισχυρής Ελλάδας και επέτρεψαν το φαγοπότι των ταμείων. Αστείο λοιπόν το επιχειρημα σου. ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ Ο ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΟΣΑ ΜΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια 8.39. Αν ήταν τώρα στην εξουσία ο χοντρός και έπαιρνε αυτά τα μέτρα τα ίδια θα έλεγες; Τόση αυτοκριτική πιά; Τόσο αυτομαστίγωμα; Πού ήσουν ρε νεοέλληνα τόσα χρόνια που τα πρασινοφρουρά έκαναν ντού στα ταμεία; Πού ήσουν ρε όψιμε απολογητή του ελληνικού ονείρου όταν ο Σημίτης σε μπούκωνε με Ολυμπιακούς Αγώνες των 40 δις και με γεφύρια και δρόμους αρκετών δις; Πού ήσουν όταν στο Δημόσιο διορίζονταν οι απανταχού κουτσές Μαρίες; Τώρα επι Γιωργάκη σε έπιασε ο πόνος για την φούσκα του ελληνικού ονείρου; Τώρα αποφάσισες να κρυφτείς στο λαγούμι σου και να δώσεις άφεση αμαρτιών σε όλα τα λαμόγια αυτής της χώρας;

Ανώνυμος είπε...

Τώρα μόνο μερικοί ανόητοι μπορούν να λένε ότι ο Σημίτης μας έχωσε στους Ολυμπιακούς αγώνες. Προφανώς δεν θυμάσαι καλά 10.52. Η μαλλον δεν θέλεις να θυμάσαι. Στους Ολυμπιακούς μας έχωσε ο κύριος Μητσοτάκης το 1992. Τότε κρίθηκε η υποψηφιότητα της χώρας μας. Ο Σημίτης κοίταξε να ανταποκριθεί.

Ανώνυμος είπε...

Οπως μόνο μερικοί ανόητοι πρασινοφρουροί μπορούν να λένε αυτές τις σαχλαμάρες χωρίς να ντρέπονται. Αλλά τί ντροπή μπορεί να έχει ένα κόμμα που έπλασε τον homo- kolovara και τον homo- dimosiohypallilikous; Γελάει μαζί σας ο κόσμος...

Ανώνυμος είπε...

΄΄Η Αθήνα επελέγη ως οικοδεσπότρια πόλη το 1997, στην 106η Σύνοδο της ΔΟΕ στη Λωζάνη, αφού είχε χάσει την διοργάνωση των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1996, τον εορτασμό της 100ής επετείου των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Το 1997, η Αθήνα ήταν βασισμένη για την επιλογή της κατά ένα μεγάλο μέρος σε μια έκκληση στην ολυμπιακή ιστορία. Στον τελευταίο κύκλο της ψηφοφορίας, η Αθήνα νίκησε τη Ρώμη, με 66 ψήφους προς 41. Πριν από αυτό, το Μπουένος Άιρες, η Στοκχόλμη, το Κέιπ Τάουν και το Σαν Χουάν είχαν ήδη αποκλειστεί αφού είχαν λάβει μόνο μερικές ψήφους΄΄
Για να μαθαίνουν τα πρασινοφρουρά

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ 12,24. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟ 1992. ΣΩΣΤΑ. ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΑΠ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ? ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΚΟΡΔΕΛΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ?

Ανώνυμος είπε...

Eδώ ο κόσμος ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ... ΞΥΡΙΖΕΤΑΙ. Τι δουλιά έχει αυτήν την ώρα τέτοιου είδους συζήτηση και τι εξυπηρετεί. Ποιοί είναι αυτοί που θεώρησαν κατάλληλη τη στιγμή να ασχοληθούν με την Ολυμπιάδα . Μόνο για μιά ολυμπιαδα είναι κατάλληόι,οι Ελλήνες ..

ai-vreS είπε...

Είναι η γνωστή τακτική των γνωστών. Αποπροσανατολισμός.... ας είναι.

Ανώνυμος είπε...

Aποπροσανατολισμός είναι να θυμίζεις στον ελληνικό λαό ποιοί έφαγαν τα δισεκατομμυρια των δανείων και των κοινοτικών ενισχύσεων; Αποπροσανατολισμός είναι να θυμίζεις ποιά κοράκια τόσα χρόνια τρώνε απο τα κρατικά ταμεία; Μάλλον αποπροσανατολισμό έπαθε η μνήμη σας. Και λαός χωρίς μνήμη παθαίνει αυτά που παθαίνει

Το Προφίλ μας