Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Έλεγχος στα οικονομικά του Δήμου Σερβίων από ελεγκτές δημόσιας διοίκησης

Ξεσκονίζουν τα λογιστικά βιβλία του Δήμου Σερβίων οι ελεγκτές του δημοσίου
του Σπύρου Κουταβά από το vetonews.gr

Οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης κάνουν από σήμερα φύλλο και φτερό τα βιβλία του δήμου Σερβίων μετά τις καταγγελίες και την μήνυση που έχει κάνει ομάδα δημοτικών συμβούλων του δήμου, για «υπεξαίρεση χρημάτων, απιστία, παράβαση καθήκοντος ή οποιοδήποτε άλλο αδίκημα», στα οποία φέρεται να εμπλέκεται ο δήμαρχος Δημοσθένης Κοκολιός. 
Οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης στο δήμο Σερβίων έφτασαν στο γραφείο του εισαγγελέα Κοζάνης με την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Γιώργος Μπάκανος, Κυριάκος Τσολακίδης και ο εκλιπών πρώην δήμαρχος Αντώνης Τσιγκόϊδας. Η μήνυση κατατέθηκε στις 16-04-08 με ΑΒΜ1463/16-04-08 και κοινοποιήθηκε στους: Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, Ελεγκτικό Συνέδριο, γενική διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης, γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιτζή. 
Παρ’ ότι με έγγραφο του το υπουργείο Εσωτερικών 30894/16-05-08 προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ζητά να προβεί σε όλες τις κατά νόμο ενέργειες για τη διερεύνηση των καταγγελιών, ο Ανδρέας Λεούδης δεν φαίνεται να συγκινείται ιδιαίτερα και προσπαθεί να ροκανίσει τον «πολιτικό» χρόνο. Ακόμη και όταν αποφασίζεται διαχειριστικός έλεγχος τον Μάιο του 2009 έγγραφο 1052306/2442-Α/22-05-09 της γενικής Γραμματείας Φορολογικών Θεμάτων του Υπουργείου Οικονομικών, ο ελεγκτής που έχει οριστεί μετατίθεται στην Θεσσαλονίκη και η εντολή επιστρέφει ανεκτέλεστη στην υπηρεσία. Το θέμα βρήκε καταχωνιασμένο στα συρτάρια της Περιφέρειας ο γενικός γραμματέας Γιώργος Κίρκος και άναψε το πράσινο φως προκειμένου να προχωρήσει ο έλεγχος. 
Για το θέμα είχε γράψει σχετικά με επιστολή της στις 11/12/07 στην εφημερίδα «Γραμμή» η πρώην δημοτική σύμβουλος Ντόρα Τσικαρδάνη και ακολούθησε στις 15/06/08 εκτενές ρεπορτάζ του Χρήστου Βήτα στη εφημερίδα «Μακεδονία» ενώ ακολούθησαν απαντητικές επιστολές από τον δήμαρχο Σερβίων. Ο έλεγχος στα λογιστικά βιβλία του δήμου ξεκινά σε μια δύσκολη περίοδο για την αυτοδιοίκηση στο νομό Κοζάνης με τις πολιτικές ισορροπίες να βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί και συμπίπτει με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Γ. Ραγκούση για το νέο διοικητικό χάρτη της χώρας και την έκπληξη που είχαμε στον Ν. Κοζάνης με το δήμο Βελβεντού, γεγονός που δημιούργησε δυσαρέσκεια σε ορισμένους αυτοδιοικητικούς άρχοντες της περιοχής.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι το χάλι του Δήμου Σερβίων. Και θέλουν να είναι και έδρα ενός μεγάλου Δήμου!!!! Γιατί;;; Για να κάνουν και τους άλλους σαν τα μούτρα τους;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΤΑΒΑ. ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. ΚΑΗΜΕΝΟ ΛΙΒΑΔΕΡΟ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΑ ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ ΤΙ ΣΑΣ ΕΜΕΛΛΕ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ!!

Ανώνυμος είπε...

Και να φανταστείτε πως όλα αυτά είναι για το 2008 τότε που έγινε και η μηνυση....Απο τότε μέχρι και σήμερα άραγε τι χάος επικρατεί;;;;;
Έλλας το μεγαλείο σου......

Ανώνυμος είπε...

Που είδατε το χάλι; Θα διατυπώσω μια ρητορική ερώτηση για την οποία γνωρίζω την απάντηση με απόλυτη βεβαιότητα: Υπάρχει Βελβεντινός που θα τολμούσε να κάνει μήνυση για έλεγχο των οικονομικών του Δήμου ή κάποιου άλλου οργανισμού;

Ανώνυμος είπε...

Πείτε τα! Πείτε τα!! Γιατί όταν παραπονιούνται οι κάτοικοι των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δ. Σερβίων, πως τα χωριά τους έχουν παρατηθεί στο μαύρο τους το χάλι, δεν τους απαντάει κανένας! Οι χιλιοσκαμένοι δρόμοι του Βαθύλακου και του Ροδίτη, είναι οι ίδιοι εδώ και μια 10ετία, ενώ οι λακούβες στους δρόμους των Σερβίων και του Πλατανορέματος όσο πάνε και μεγαλώνουν, χωρίς κανένας να δίνει δεκάρα τσακιστή!!
Ποια είναι τα έργα των Δημάρχων και των Συμβούλων τους σε όλα αυτά τα χρόνια, από τον 1ο Καποδίστρια; Τι έργα έχουν να επιδείξουν από τότε;

Λ.Χ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΎ ΕΞΥΠΝΟ ΑΥΤΟ. ΔΗΛΑΔΉ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΙ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ;;;; ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Η ολη υπόθεσις ελέγχου οικονομικών Δήμου, είναι απλώς για να περνά η ώρα! Το τελικόν πόρισμα, θα είναι...''Ουδέν Νεώτερον''!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά αυτοί οι σερβιώτες δεν παίζονται σε εφευρήματα. Το Βελβεντό κύριοι δεν δουλεύει σαν και σας. Δεν είναι μόνο ο Δήμος που έχει αποθεματικό αλλά και οι συνεταιρισμοί δεν χρωστούν σε κανένα και ο ΤΟΕΒ δεν τον κλέψαν οι αγρότες το νερό και όλοι οι φορείς είναι τακτοποιημένοι. Ποιος να καταγγείλει ποιον όταν όλα δουλευουν ρολόι, οταν δεν υπαρχει χρέος πουθενά, όταν δεν υπάρχει δάνειο για τίποτα, και όταν τα ταμεία είναι με περίσσευμα; Δεν χρωστάνε σαν εσάς 4,5 εκατομ ευρω μόνο ο Δήμος, χώρια η χρεωκοπημένη Ενωση Γεωρ. Συνεταιρισμών, ο λεηλατημένος ΤΟΕΒ, ο φαληρημένος συνεταιρισμός στο Πλατανόρεμα και άλλα που δεν ξέρουμε...
ΕΝΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Η ρητορική ερώτηση μάλλον είναι η πρώτη: "που το είδατε το χάλι" γιατί την απάντηση είμαι απολύτως βέβαιη πως την ξέρουμε όλοι!

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΧΟΛΙΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟΥΔΑΚΙ ΣΟΥ ΡΕ ΖΗΝΟ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ.ΣΟΥΡΔΕ 11 03

Ανώνυμος είπε...

Ποιο είναι το κοινό μεταξύ Σερβιωτών και Βελβεντινών?
ότι και οι μεν και οι δε ασχολούνται με το Βελβεντό!

Ο ΖΗΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΛΗΣΕΣ ΚΑΗΜΕΝΕ ΣΟΥΡΔΕ

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα συζήτησης ςδώ είναι "Έλεγχος στα οικονομικά του Δήμου Σερβίων από ελεγκτές δημόσιας διοίκησης" και πάλι βάζετε το Βελβεντό στη συζήτηση... ε λοιπόν ποιος ασχολείται με ποιον?
Το να είναι είρων κανείς, είναι δικό του πρόβλημα και όχι των άλλων.

Ανώνυμος είπε...

ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΚΟΥΤΑΒΑ.
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΠ ΛΙΒΑΝΙΖΕΤΑΙ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
Ο ΚΟΥΤΑΒΑΣ ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ.
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ.
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΥΡΟΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος είπε...

Το Βελβεντό χαλάει τη σούπα .
Πώς είναι δυνατόν οι περισσότεροι Δήμοι να χρωστάνε όλη η Ελλάδα να χρωστάει...
Και ο Δήμος Βελβεντού να έχει και πλεόνασμα .
Έλεος....
<.
Κύριε Στεργίου σας δίνουμε προθεσμία μέχρι να ψηφιστεί ο Καλικράτης.
Η χρωστάτε και σας φέρνουμε τον ορκωτό λογιστή η σας παίρνουμε τον Δήμο πίσω.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΤΑΒΑ ΘΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ? ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΑΝΑΝ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ blog

Το Προφίλ μας