Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Δήμος Αιανής: Επιστολή στην ΤΕΔΚ για τον "Καλλικράτη"

tedk

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣ.
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΒΕΛΒΕΝΤΟΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΔΗΜΟΣ ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ.
ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΙΑΝΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ;

Ανώνυμος είπε...

Ο Βελβεντός παρέμεινε Δήμος γιατί ανήκει στους πιο πλούσιους Δήμους της Ελλάδας και οι τοπικοί άρχοντες, όντας συνεπείς απέναντι στις θεσμικές υποχρεώσεις τους, (ορθώς) πίεσαν έγκαιρα ώστε τα αποθεματικά του Δήμου τους να μην συμψηφιστούν και απορροφηθούν από τον Δήμο Κοζάνης.
Οι Αιανιώτες δεν ξεσηκώθηκαν έγκαιρα γιατί θεωρούσαν δεδομένο ότι μια κατάκτηση 18 χρόνων (η αναγνώριση της ιδιαίτερης ιστορικότητας του Δήμου Αιανής) θα διασφαλιζόταν με τις πρέπουσες παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής. Ωστόσο, κάθε μέρα που περνάει ο κ. Τζέλλος επιφυλάσσει και μια νέα έκπληξη στους Δημότες Αιανής. Προφανώς απασχολημένος στο βόλεμα, σε διάφορες θέσεις του Δήμου, όλων σχεδόν των συγγενών του και στη διενέργεια τιμητικών εκδηλώσεων για όλους τους υπόλοιπους "ξέχασε" να ασχοληθεί με τον Καλλικράτη. Ακόμη και χθες μέσα σ'αυτή τη συγκυρία από το επίσημο site του Δήμου έστελνε συγχαρητήριες επιστολές σε μακρινούς συγγενείς του. Οι Δημότες Αιανής και δη οι νέοι δεν είναι θυμωμένοι με την Κυβέρνηση, όπως θέλει ο ίδιος να διακηρύττει, αλλά είναι οργισμένοι με τον ίδιο τον κ. Τζέλλο. Μόλις χθες το βράδυ σε συνάντηση των νέων της Αιανής για τον καταρτισμό του πλάνου των κινητοποιήσεων, εμφανίστηκε, πήρε το λόγο, καπέλωσε την εκδήλωση και μιλούσε για περισσότερο από 2 ώρες με αποτέλεσμα να αδειάσει η αίθουσα. Η αυταρχικότητα του παροιμιώδης, προφανώς γαλουχημένος σε καθεστωτικές λογικές του πρότερου πολιτικού του βίου. Το αποκορύφωμα αυτής ήταν η πρόσφατη συνέντευξη του σε τοπικό σταθμό της Κοζάνης όπου ο συνεντευξιάζων "αμερόληπτος" δημοσιογράφος ήταν ο γνωστός υπάλληλος του συνεντευξιαζόμενου Δημάρχου, σύμβουλος του σε θέματα επικοινωνίας. Αυτά, μέχρι πρόσφατα, τα έκανε μόνο ο Καρατζαφέρης στο "Τηλεάστυ".
Τέλος, αυτό που ο κ. Τζέλλος αδυνατεί να αντιληφθεί είναι ότι ο Καλλικράτης προστατεύει την όποια πολιτική αξιοπρέπεια του, καθώς μια νέα υποψηφιότητα του για Δήμαρχος του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΑΝΗΣ θα οδηγούσε στο πολιτικό του Βατερλώ.

Το Προφίλ μας