Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

O Υπουργός Πολιτισμού στην Αιανή

Από τον Υπουργό Πολιτισμού Αποκαλυπτήρια προτομής του Κωνσταντίνου Σιαμπανόπουλου 
Σε έντονα πανηγυρικό σκηνικό, με την παρουσία του συνόλου των πολιτειακών αρχών του νομού και πλήθους κόσμου, έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής 19 Φεβρουαρίου 2010, από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο στην πλατεία της Αιανής, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αείμνηστου Δασκάλου Κωνσταντίνου Σιαμπανόπουλου (1923-2005). 
Του μεγάλου Δασκάλου που - όπως τονίστηκε - ήταν Οραματιστής-Δημιουργός-Συγγραφέας. Γεννημένος στο Χρώμιο, υπηρέτησε σαν δάσκαλος στην Αιανή από το 1946 έως το 1962. Υπήρξε ιδρυτής της Αρχαιολογικής Συλλογής Αιανής, θέτοντας τις βάσεις για τη μετεξέλιξή της στο σημερινό σπουδαίο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής. Ιδρυτικό στέλεχος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Κοζάνης και Πρόεδρός του την τελευταία εικοσαετία της ζωής του. Δημιούργησε το Ιστορικό-Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας Μουσείο της Κοζάνης και το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στο Μπούρινο. Ανέδειξε την Αιανή και την Ελιμειώτιδα γη. 
Στο τελετουργικό της ημέρας ο δήμαρχος Αιανής Γιώργος Τζέλλος καλωσόρισε τον υπουργό Πολιτισμού, τους άλλους επισήμους και τον κόσμο για να ακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής από τον υπουργό. Στην συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνος δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, κατάθεση στεφανιών, σύντομος χαιρετισμός του κ. Γερουλάνου, για να κλείσει ο πρώτος κύκλος με την απόδοση παραδοσιακού τραγουδιού αφιερωμένο στον Δάσκαλο, από τη χορωδία που ήταν παραταγμένη με τις παραδοσιακές ενδυμασίες. 
Η δεύτερη πράξη δόθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Αιανής με σύντομο λαϊκό πρόγραμμα από ντόπιους καλλιτέχνες, προβολή VIDEO με ομιλία του Αείμνηστου Δασκάλου, ομιλία του δημάρχου Αιανής για το έργο του Κωνσταντίνου Σιαμπανόπουλου και άλλα ζητήματα κυρίως πολιτισμού και τέλος επίδοση αναμνηστικών δώρων στον υπουργό. 
Το τρίτο και τελευταίο μέρος της περιοδείας του υπουργού περιλάμβανε την επίσκεψη του στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής όπου τον υποδέχτηκε και τον ξενάγησε η προϊσταμένη Γεωργία Καραμήτρου-Μεντεσίδη. Εκεί βρήκε την ευκαιρία αντιπροσωπεία συμβασιούχων εργαζομένων στο Μουσείο Αιανής να εκθέσει τα προβλήματά τους στον -καθ’ ύλη αρμόδιο- υπουργό. 
Γ.Μ. www.mikrovalto.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αιωνία του η μνήμη!Υπήρχαν και υπάρχουν ευτυχώς άνθρωποι του μόχθου και της αγάπης για τον πολιτισμό και την παράδοση και άνθρωποι που αναγνωρίζουν την προσφορά αυτών! Λαμπρά παραδείγματα για όλους μας! ΣΤ

Ανώνυμος είπε...

Σωστή η πράξη της Αιανής.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον κ. Μαστρογιαννόπουλο Γιώργο.
Εξελίχθηκε στον πιο δημιουργικό παράγοντα της νότιας Κοζάνης.Αψογος σε όλα. Παρών σε όλα. Εγκαιρος σε όλα.Εγκυρος σε όλα. Εχει σφαιρική εικόνα για την περιοχή μας. Ασ αρχίσει να σκέφτεται και την υποψηφιότητα του. Αξίζει. Αεικίνητος και υπερδραστήριος.Πως τα προλαβάίνει;
Το ΠΑΣΟΚ να τον δεί ως ένα νεο στέλεχος ΧΡΗΣΙΜΟ για το νομό μας.
υ/γ: τι θα γίνει με την Αιανή; Απο επιτυχία σε επιτυχία πάει! συγχαρητήρια σε όλους εκεί κάτω.
& Μια ερώτηση: στην πρώτη φωτογραφία ανάμεσα σε Δακή και Υπουργό ποιός είναι;

Το Προφίλ μας