Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

«Ομάδα Φίλων Δήμου Αιανής»

Εμείς οι φίλοι και υποστηρικτές του Δήμου Αιανής, αφού μελετήσαμε προσεκτικά το προσχέδιο Αρχιτεκτονικής Διοικητικής Μεταρρύθμισης « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», καταθέτουμε και κάνουμε γνωστό σ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, οργανισμούς και υπηρεσίες την παρακάτω θέση, πρότασή μας, για να ληφθεί υπόψη, ενόψει των προτάσεων για τον Χωροταξικό Σχεδιασμό των Νέων Δήμων που θα προκύψουν από την ψήφιση κι εφαρμογή του Νομοσχεδίου « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ », στον Νομό Κοζάνης. 
Θέμα: «Διατήρηση και διεύρυνση του Δήμου Αιανής» 
Αν από τα συμπεράσματα του Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, που έγινε πρόσφατα και που σύμφωνα με την 2η Προϋπόθεση: Θα πρέπει να προηγηθεί ο σχεδιασμός των νέων ανθρωπο-γεωγραφικών ενοτήτων ως «ανοικτών πόλεων» με κριτήρια πληθυσμιακά, χωροταξικά, πολιτισμικά, κοινωνικά, οικονομικά και αναπτυξιακά, καθώς και κριτήρια που αφορούν στην ιστορία, στη μοναδικότητα ορισμένων Δήμων και Κοινοτήτων, στη νησιωτικότητα και την ορεινότητα των δήμων, με αξιοποίηση της εμπειρίας των παλαιότερων σχεδιασμών για να αποφευχθούν συνενώσεις, που θα υπαγορεύονται από κομματικά και μικροπολιτικά κριτήρια; 
Τότε λοιπόν και σύμφωνα πάντα με τα παραπάνω, μέσα από την Ομάδα μας στο facebook : (ΟΣΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΑΝΗΣ) προτείνουμε στα Όργανα της Τ.Α. : ΚΕΔΚΕ, ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης, Ν.Α. Κοζάνης, Γ.Γ. Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Βουλευτές Ν. Κοζάνης, Δήμαρχο Αιανής, Πρόεδρο Δ.Σ. Αιανής, και Υπουργείο Εσωτερικών, να λάβουν υπόψη τους, στον κατ΄ αρχή διάλογο για τον Χωροταξικό Σχεδιασμό των Δήμων που θα προταθούν στον Νομό μας, τα στοιχεία της ιδιαιτερότητας και της μοναδικότητας, που απορρέουν από την παραπάνω Προϋπόθεση Νο2, των Συμπερασμάτων του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, χαρακτηριστικών που συγκεντρώνει και διαθέτει ο Δήμος Αιανής! Αυτή μας η πρόταση θα κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιανής, στον Δήμαρχο Αιανής γραπτώς, ώστε να ληφθεί υπόψη, ως ένα μήνυμα στήριξης της βάσης και των Δημοτών για την παραπέρα θετική προώθηση των δικών τους ενεργειών, Διατήρησης και Διεύρυνσης του ιστορικού Δήμου Αιανής. Η πρότασή μας συνίσταται στα εξής χαρακτηριστικά στοιχεία και πλεονεκτήματα: 
-Στα ανθρωπογεωγραφικά και χωροταξικά στοιχεία της ενότητας της Χώρας Ελίμειας, ως «ανοικτή πόλη», με κέντρο την Αιανή, πατρίδα του Ολυμπιονίκη Δρομέα Απολλόδωρου, που άφησε την τελευταία του πνοή στο όρος Κυλλήνη, νικημένος από τον ίδιο τον Δία. Τούτο μαρτυρούν από αρχαιοτάτων χρόνων τα αρχαιολογικά ευρήματα, τα κοινά ανθρωπογεωγραφικά στοιχεία των κατοίκων, (πολιτισμικά) ήθη κι έθιμα, κι η κοινή καταγωγή τους. Η τρις χιλιόχρονη ιστορία (3.100 χρόνια) από μετοικήσεως των Ελιμιωτών, με αρχηγό τον Έλιμο το 1.100 π.χ. και την σύσταση του «Κοινού των Ελιμιωτών», το κράτος της Ελίμειας, με κέντρο αναφοράς την αρχαία πόλη Αιανή, δίνει συνέχεια στην διαχρονικότητα της κατοίκησης της περιοχής, μέχρι σήμερα, από τις παρυφές του Όρους Μπούρινου, μέχρι και τις όχθες του Ποταμού Αλιάκμονα Αποτέλεσμα αυτής της ιστορικής διαδρομής, ο σημαντικός πολιτισμός που αναπτύχθηκε, και το μαρτυρούν όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα, που ήρθαν στο φως από την αρχαιολογική σκαπάνη, τα βυζαντινά μνημεία κι ο λαϊκός πολιτισμός που εκτίθενται στα δυο Μουσεία, Αρχαιολογικό και Μακεδονικού Αγώνα στην Αιανή και στον Μπούρινο. 
-Στα πληθυσμιακά κριτήρια. Η ενιαία ανθρωπογεωγραφική ενότητα της Ελιμιώτιδας Χώρας, είναι η συνέχεια της προαναφερθείσας, με το σύνολο των οικισμών, «ανοιχτή πόλη», που είναι αναπόσπαστο ενιαίο πληθυσμιακό κριτήριο για την βιωσιμότητα του Δήμου Αιανής στο μέλλον. Πιστεύουμε δε, ότι το πληθυσμιακό κριτήριο, δεν είναι και το μοναδικό κριτήριο της διατήρησης ενός ιστορικού Δήμου, όπως είναι ο Δήμος Αιανής. Διότι με την ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης, της καθέτου της Εγνατίας οδού, Ν. Κοζάνης με Ν. Λάρισας, δίνεται η μελλοντική δυνατότητα διεύρυνσης του υπάρχοντος Δήμου Αιανής με οικισμούς νοτίως και δυτικά συνορευόμενους προς την Αιανή. -Στην ιστορικότητα: Η Αιανή κι η Ελίμεια είναι ταυτόσημες λέξεις! Η μία ανήκει στην άλλη. Αναπόσπαστα δεμένες, έχοντας τα στοιχεία της διαχρονικότητας, της συνέχειας, από της μετοικήσεως των Ελιμιωτών μέχρι σήμερα. Ο κοινός πολιτισμός μας, έχει καταστήσει σήμερα την Χώρα της Ελιμιώτιδας και την Αιανή, ως το σημαντικότερο Αρχαιολογικό Κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας. Η Αιανή, μέσα από το ανασκαφικό έργο της αρχαιολογικής υπηρεσίας, από το 1983 και την πρωτοφανή ανάδειξη κι έκθεση των ευρημάτων, από την αρχαιολόγο Dr. Γεωργία Καραμήτρου Μεντεσίδη και Δ/ντρια του Μουσείου, έγινε γνωστή στο Πανελλήνιο και ανά τον Κόσμο. Τα νέα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης ανέτρεψαν τα μέχρι τώρα δεδομένα για την Άνω Μακεδονία και την ίδια την ιστορία. Το αρχαιολογικό Μουσείο κοσμεί την Αιανή κι όλη την Ελλάδα, και περιμένει την τελετή των εγκαινίων, για ν’ ανοίξει τις πόρτες του στους χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.  
-Στη μοναδικότητα: H « ανοιχτή πόλη » μας, το Κοινόν των Ελιμιωτών, η Πόλη κι ο Δήμος Αιανής, προσιδιάζει το στοιχείο της μοναδικότητας, στα ανάγλυφο του Νομού Κοζάνης. Προς Δυσμάς υψώνεται το Όρος Μπούρινος, με τον δρυμό του, το ελατόδασος, στοιχεία άφθαστου πράσινου και κάλλους, σ’ ένα καθαρότατο περιβάλλον μοναδικό στο είδος και από τη άλλη ο ποταμός Αλιάκμονας με τις δυο τεχνητές λίμνες προς Νότο, πόλος έλξης επισκεπτών εκδρομέων, περιπατητών, ορειβατών, φυσιολατρών και περιβαλλοντολόγων. Η μοναδικότητα εστιάζεται στα αγροτικά προϊόντα (κηπευτικά, κρασιά, κρόκος) καθώς και στα κτηνοτροφικά (κρέας, αρνιά, κατσίκια, γάλα, τυριά), οικολογικά, βιολογικά, ασύγκριτικα σε ποιότητα, γεύση και νοστιμιά. 
-Στα οικονομικά και αναπτυξιακά: Οι ασχολίες κι οι δραστηριότητες των κατοίκων είναι κοινές όπως: γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, τουρισμός! Με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, αναπτυξιακού χαρακτήρα στον πρωτογεννή τομέα και ειδικότερα στην γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία με καθετοποιημένη παραγωγή, αλλά και στον τομέα της τουριστικής αξιοποίησης, με τους δυο πόλους των Μουσείων και των Βυζαντινών μνημείων από τη μια, αλλά και του ορεινού φυσικού όγκου του όρους Μπούρινου, του Ελατόδασους και των δυο τεχνητών Λιμνών, από την άλλη, δίνουμε λύσεις απασχόλησης των νέων και κατοίκων της περιοχής  Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής, μετά τα εγκαίνια, με την αύξηση της επισκεψιμότητας των τουριστών στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, σε συνδυασμό με την διαδικασία των καθετοποιημένων παραγωγικών ασχολιών, (γεωργίας, κτηνοτροφίας) της αξιοποίησης του ορεινού όγκου και του υδάτινου πλούτου θα χαράξουν μια νέα προοπτική ανάπτυξης στην Γη της Ελίμειας του Δήμου Αιανής και θα προσδώσουν χαρακτήρα μελλοντικής και σίγουρης βιωσιμότητας.! 
Αιανή, 02/02/2010 
Πληροφορίες: Βαβλιάρας Στέφανος,Τηλ. 6956535983 e-mail:stefvav1951@hotmail.com Γιαννακόπουλος Χρήστος: Τηλ. 6973003989 e-mail:d.eanis@yahoo.gr 
Οι Φίλοι και τα Μέλη της Ομάδας ανέρχονται στους ( 629 ) και συνεχίζονται οι εγγραφές .....! 
Ας δώσουμε το παρόν, στον δίκαιο αγώνα μας !!! Σας ευχαριστούμε !!!!

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απορία: Εάν (λέμε τώρα...) υλοποιηθεί η πρόταση των φίλων από την Αιανή, κανονικά και σύμφωνα με τα επιχειρήματα τους ο Δήμος δεν θα πρέπει να ονομάζεται Ελίμειας;;;;;;;;;;;;;;

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Αν και είναι δευτερεύον το όνομα -πρώτο είναι η έδρα-δεν έχουμε αντίρρηση ή και για σύνθετο π.χ
ΔΗΜΟΣ ΑΙΑΝΗΣ ΕΛΙΜΕΙΑΣ

γ/τ

Delino είπε...

Φίλε Στέφανε
Η Ελίμεια εκτίνονταν και πέραν (νότια) του Αλιάκμονα.
Καλή επιτυχία στην πρωτοβουλία σας.

Ανώνυμος είπε...

"Στα πλαίσια της επικείμενης διοικητικής μεταρρύθμισης της χώρας και όσον αφορά στους δήμους που σχεδιάζονται για το νομό Κοζάνης, προτείνουμε να συμπεριληφθεί και να προστεθεί και ο Δήμος Αιανής, για λόγους ιστορικότητας της Αιανής και της ύπαρξης σημαντικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων ικανών να στηρίξουν την μελλοντική ανάπτυξη του Δήμου μας. Παραμένουμε Δήμος με έδρα την Αιανή, ανοικτοί σε διεύρυνση με γειτονικούς δήμους και τοπικά διαμερίσματα άλλων δήμων για τη δημιουργία, τηρουμένων των αναλογιών, ενός ισχυρού, νοικοκυρεμένου και βιώσιμου Δήμου, ικανού να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους δημότες και στους επισκέπτες του, αλλά και να υλοποιεί στόχους που θα θέτει η πολιτεία."
Απόσπασμα απο τη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιανής αα 214/21-12-2009
«Με τους εν λόγω γειτονικούς Δήμους( Κοζάνης-Σερβίων) δεν έχουμε καμιά διαφορά, συνεργαζόμαστε και διατηρούμε από πάντα πολύ καλές σχέσεις. Ωστόσο δεν είναι δυνατόν να συναινέσουμε να δημιουργηθεί και να συμμετέχουμε σε έναν Δήμο μαμούθ, απέραντης έκτασης, που εξ αντικειμένου δεν θα μπορεί να λειτουργήσει , θα είναι απομακρυσμένος από τον πολίτη και τα προβλήματα του. Έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις για τον αν από μια τέτοια εξέλιξη θα ωφεληθεί η περιοχή μας και θα προωθηθεί η ανάπτυξη της. Την Αιανή, που έχει μια μοναδικότητα στον ευρύτερο χώρο της Δυτικής Μακεδονίας και ότι αυτή σημαίνει για την ιστορία μας , οφείλουμε να τη «δούμε» όλοι και από αυτή τη σκοπιά και όχι στενά με πληθυσμιακά και παρεμφερή κριτήρια. Είμαστε έτοιμοι, με βάση τα παραπάνω, να προτείνουμε στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης και της δεύτερης προϋπόθεσης των συμπερασμάτων του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ , το σχεδιασμό ενός νέου Δήμου, με βάση τον σημερινό Δήμο Αιανής, που θα περιλαμβάνει μεγάλο μέρος της ευρύτερης περιοχής της ιστορικής Ελίμειας.»
Απόσπασμα απόφασης απο τη συνεδρίαση τησ 28-01-2010
τ/γ

Ανώνυμος είπε...

Ok...αν θελει η Άνω Κώμη και κάτω μπορουν να συνενωθούν μαζι σας...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 3.05 νισάφι πιά με τις μοναδικότητες και τους νοικοκυρεμένους Δήμους. Δηλαδή επειδή βρέθηκαν αρχαία στην περιοχή πρέπει να αποδεχθούμε οτι και διοικητικά ο Δήμος ειναι μοναδικός ; Απο που και ως πού ; Τι σόι Δήμος με 3000 κατοίκους ; Ποιός κοροιδεύει ποιόν ; Εντάξει όλοι θέλουμε να διατηρήσουμε τα τοπικιστικά Εγώ μας αλλά η εξέλιξη της ζωής δημιουργεί νέα δεδομένα. Γιατί δεν διαμαρτύρεσαι που καταργείται η νομαρχία ; Και το Φρούριο ειναι μοναδικό και έχει αξιόλογη ιστορία αν και ακόμη δεν ασχολήθηκαν οι αρχαιολόγοι όπως στην Αιανή τι πρέπει να γίνει να παραμείνει αυτόνομο σνα μοναδικό ;
Εδώ η χώρα κινδυνεύει να γίνει προτεκτοράτο και κάποιοι υπερασπίζονται το δήθεν γωνιακό μαγαζί που νομίζουν οτι έχουν ;
Μην τρελαθούμε

Unknown είπε...

Ευχαριστούμε!
Αυτό είναι γνωστό Φίλε, ότι τα όρια της Ελίμειας και προς βορράν εκτείνονταν, πέραν της Κοζάνης!
Όμως από σεβασμό στους υπάρχοντες Δήμους, δεν αναφερόμαστε επακριβώς στα όρια της αρχαίας Ελίμειας!
Σήμερα όμως το <> η Αρχαία και σημερινή Αιανή, είναι κι έχει αναδειχτεί το σημαντικότερον αρχαιολογικό κέντρο της Άνω Δυτικής Μακεδονίας και αυτό και μόνο υπερτονίζουμε! Ότι η ιστορικότητα της ευρύτερης περιοχής και η μοναδικότητα έχει ταυτότητα με όνομα << Αιανή >> και είναι τιμή για τον Νομό μας και την Περιφέρειά μας !!!

Ανώνυμος είπε...

Στέφανε...έχεις δικιο. Όμως εδώ δεν κάνουμε μάθημα αρχαιολογίας, αλλά μιλάμε με όρους του σήμερα. Εαν, δηλαδή, συνενωθεί ο Δήμος Αιανής με το Δήμο Κοζάνης θα χάσει την μοναδικότητα και την ιστορικότητα η περιοχή;;;;;;;;;;;;;; Ουσιαστικά αυτό λέτε...υπάρχει μια διαφορά αναμεσα στα επιχειρήματα σας και εκείνα των Βελβεντινων (τα οποία καταννοώ, αλλά έχω εκφράσει την άποψη υπέρ των μεγάλων Δήμων) Τα δικά τους εδράζουν επάνω σε συγκεκριμένα, ορθολογικά, κριτήρια. Τα δικα σας μόνο σε ιστορικά...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Re PP oli mera edo mesa ise.
Den pas katholoy spiti gia xekoyrasi;
Poy tros; Storafeio;
Ipame ise polyasholos, alla olo to 24oro edo mesa.
Se proteinane na kaneis blog, giati den to kaneis;
Variese;
Episis, eipame oti den ise melos tis Ε.Σ.Η.Μ-Θ!
Giati ekei fenete oti enas ine epaggelmatias dimosiografos! Esy den ise kai gia ayto se haraktirisan ''topiko'' dimosiografo.
Episis, giati den..xirizese;
I t' afineis gia ton gamo 26/8, giati tote xirixoyn to Gambro!

Ανώνυμος είπε...

agapite 3.21 i Aiani einai enas monadikos kai noikokiremenos dimos. afto giati se enoxlei? Mipos epeidi isos o dikos sou dimos den einai oute monadikos oute noikokiremenos? gia afto trelenese?

Ανώνυμος είπε...

FILE P.P.(STO THIMIZO H STO KANO GNOSTO AN DEN TO KSEREIS) H POLITEIA TO ETOS 1992 ME PROEDRIKO DIATAGMA ANAGNORISE THN TOTE KOINOTHTA AIANHS SE DHMO GIA ISTORIKOYS LOGOYS. EROTIMA EIXE ADIKO TOTE;

Ανώνυμος είπε...

FILE MOU P.P (SOU KANO GNOSTO AN DEN TO KSEREIS) OTI TO 1992 H POLITEIA ANAGNORISE ME PROEDRIKO DIATAGMA THN TOTE KOINOTHTA AIANHS SE DHMO AIANHS GIA ISTORIKOUS LOGOUS. APORIA : TOTE EIXE ADIKO
(H MONADIKI KOINOTHTA POU EGINE DHMOS ME PROEDRIKO DIATAGMA STHN DYTIKH MAKEDONIA)

Ανώνυμος είπε...

ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΙΑΝΗΣ

670 ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ..............

Γ.Χ

Ανώνυμος είπε...

Πάλι για άλλο θεμα συζηταμε παλι τον πλιατσιο εχουν στο στοχο...νυσαφι πια....

Delino είπε...

ΣΕΡΒΙΑ: "Να διατηρηθούν ως έχουν τα διοικητικά όρια, οι ονομασίες και οι έδρες των παρακάτω 17 Μαρτυρικών Δήμων που υφίστανται από τον "Καποδίστρια Ι"
Ολόκληρο το κείμενο "ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ"

Ανώνυμος είπε...

Το ειπες και μονος σου φίλε μου. Το 1992. Σήμερα έχουμε 2010. Έχει μεσολαβήσει ένας "Καποδίστριας" και έχουν αλλάξει πολλά στην αυτοδιοίκηση. Και επιμένω. Τα επιχειρήματα σας έχουν επίκεντρο μόνο την ιστορικοτητα της περιοχής, η οποία είναι σπουδαία και πρέπει να αναδειχθεί κι άλλο. Όμως, συγγνώμη, αλλα δεν είναι κριτήριο για τον διοικητικό χάρτη της χώρας. Και την αλλαγή του. Θελετε και ένα παράδειγμα; Ο κρόκος έγινε γνωστός ακόμη περισσότερο τα χρόνια που ο Κρόκος είναι έδρα του Δήμου Ελίμειας. Όχι όταν ήταν Κοινότητα. Και, φυσικά, δεν ήταν αυτός ο λόγος. Όμως η προώθηση του φυτού κρόκος δεν....χάθηκε επειδή είμαστε Δήμος Ελίμειας!!!! Όπως έλεγαν κάποιοι...πως θα χαθεί το όνομα "Κρόκος". Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την Αιανή. Η μοναδικότητα της και η σπουδαία ιστορία της δεν θα χαθούν, ούτε θα "μειωθούν" επειδή θα είναι στο Δήμο Κοζάνης.

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Kαι κατι ακόμη. Δεν υπάρχει θέμα "ενόχλησης" για τη βούλησή σας να διεκδικείτε την αυτονομία του Δήμου Αιανής. Ίσα ισα. Θεμιτό και καλά πράττετε. Απλά, στο σημείο που ζητάτε ενσωμάτωση του Δλημου Ελίμειας, θα μας επιτρέψετε να έχουμε κι εμείς λόγο. Ή μήπως όχι;;;

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

PP, pas gia rekor paramonis mesa sto aivres.Tha graftei sto vivlio Gines.
Ise syntaktis, opos diateinese.Eheis dei kanena allo politiko syntakti athinaikis efimeridos, na sxoliazei argoshola olo to 24oro mesa se ena blog;
Den vlepeis oti me ayto rihneis to kyros soy kai
halas tin prosopikotita soy.
Ine dynaton na dehese oles tis epikriseis ton perissoteron kai esy na parameneis asgoshola katiniazontas olo to hrono mesa edo.
Ehei graftei oti den eisai Melos ΕΝΩΣΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ/ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ (Ε.Σ.Η.Ε.Μ-Θ).An isoyna den tha to ekanes, ayto to havale sholion soy oli mera edo mesa, giati
to katastatikos tis Enosis den to epitrepei.
Ise enas topikos dimosiografos kai kata KKE...feromenos!

Ανώνυμος είπε...

Μίλησε και ο Αθηναίος αρχισυντάκτης. Α ρε Ρουσοπουλάκι θέλεις να γίνεις χαλίφης στη θέση του χαλίφη ε; "Έχει γραφτεί ότι δεν είσαι..." δηλαδή εσύ το έγραψες γιατί μόνο ένας δημοσιογράφος ενδιαφέρεται για την ΕΣΗΕΜΘ. Εσύ τι κάνεις στο μπλοκ ολο το 24ωρο; Για σένα δεν ισχύει το καταστατικό;

ai-vreS είπε...

Παρακαλούμε να σταματήσετε τα σχόλια που είναι άσχετα με την ανάρτηση, ειδικά όταν πρόκειται για εσωτερικά θέματά σας που οι υπόλοιποι δεν καταλαβαίνουμε/δε μας ενδιαφέρουν.
Η συζήτηση περί συνενώσεων-διευρύνσεων και γενικά περί Καλλικράτη είναι σοβαρή και κρίσιμη. Ας μην τη χαλάσουμε με τις επαγγελματικές (σας) διαφορές.

Ανώνυμος είπε...

File mou P.P. NARTHOUME KAI STO 2010
(DES AYTA POU EINAI MESA SE PARENTHESH)
Α Π Ο Φ Α Σ Η
Ε Τ Η Σ Ι Ο Υ Τ Α Κ Τ Ι Κ Ο Υ
Σ Υ Ν Ε Δ Ρ Ι Ο Υ Κ Ε Δ Κ Ε

Αθήνα, Ιανουάριος 2010
2η προϋπόθεση: Θα πρέπει να προηγηθεί ο σχεδιασμός των νέων ανθρωπογεω-γραφικών ενοτήτων ως «ανοικτών πόλεων» με κριτήρια πληθυσμιακά, χωροταξικά, πολιτισμικά, κοινωνικά, οικονομικά και αναπτυξιακά,( καθώς και κριτήρια που αφορούν στην ιστορία, στη μοναδικότητα ορισμένων Δήμων και Κοινοτήτων), στη νησιωτικότητα και την ορεινότητα των δήμων, με αξιοποίηση της εμπειρίας των παλαιότερων σχεδια-σμών για να αποφευχθούν συνενώσεις, που θα υπογορεύονται από κομματικά και μικροπολιτικά κριτήρια.
TA SYMPERASMATA DIKA SOU

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΞΙΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ:
"Μέχρι τώρα, παρά τα προβλήματα, ο Δήμος μας τα κατάφερε μια χαρά με την κατασκευή
πλειάδας κοινωφελών έργων και την παροχή ικανοποιητικών υπηρεσιών προς του πολίτες.
Έχει όλες τις προϋποθέσεις, αξιοποιώντας και με τη βοήθεια της Πολιτείας
τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, που είναι πάρα πολλά, να αναπτυχθεί και να
δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για τους κατοίκους του και για τους δημότες του.
Έχουμε στα όρια του Δήμου μας δύο Μουσεία, το Αρχαιολογικό στην Αιανή και του
Μακεδονικού Αγώνα στο Μπούρινο, που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για τουριστική
ανάπτυξη. Δημιουργούνται κοντά μας, δίπλα μας δύο λίμνες. Ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε συστηματικά για αυτό, στην κατασκευή του
αρδευτικού από το φράγμα του Ιλαρίωνα, που μπορεί να αναστρέψει το κλίμα υπέρ της
αγροτικής ανάπτυξης και της συγκράτησης του αγροτικού πληθυσμού και ιδιαίτερα των νέων
στον τόπο μας. Και άλλα πολλά όπως ο κάθετος δρόμος Κοζάνης-Ρυμνίου-Λάρισας που θα
μας συνδέσει με τα μεγάλα οδικά δίκτυα της χώρας και θα μας ανοίξει διάπλατα ορίζοντες
ανάπτυξης."
ΝΑ ΜΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ. ΟΛΟΙ-ΟΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ.ΔΗΛΑΔΗ..ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟΙ.. ΔΙΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ TOY NOMOY ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΝΟΤΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ ΤΗΣ ΑΙΑΝΗΣ.
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΝΕ;

Ανώνυμος είπε...

Προς Ai-vres: Δεν νομίζω πως τα όσα αναφερονται σχετικά στο σχολιο σας αφορούν στο πρόσωπο μου. Βλεπετε πως σεν υπαρχει καμία απαντηση εκ μερους μου.

Π.Π.

Υ.Γ. Με τον φίλο από Αιανη φυσικα και θα συνεχισουμε τον διαλογο. Λίγο αργότερα...

Ανώνυμος είπε...

Ο Π.Π. έγραψε:"Ok...αν θελει η Άνω Κώμη και κάτω μπορουν να συνενωθούν μαζι σας..."

Όχι μόνο η Άνω Κώμη & η Κάτω Κώμη, αλλά και η Καισαρειά που έχει κοινή ιστορία με την Αιανή, ο Κήπος, η Μηλιά, η Λευκοπογή, όλα τα χωριά των Καμβουνίων, έχουν συμφέρον να σηματίσουν το δικό τους Δήμο, καθώς έχουν κοινα πολιτιστικά χαρακτηριστικά & κοινή ιστορία.
Αυτό που δεν έκαναν τη δεκαετία του 1980 είναι ευκαιρία να το κανουν τώρα.
Μόνο έτσι θα έχουν λόγο & ρόλο στο αυτοδιοικητικό γίγνεσθαι της περιοχή μας και θα ελπίζουν στην μελλοντική τους ανάπτυξη.
Εάν "χωθούν" οπουδήποτε αλλού θα χαθούν και θα υφίστανται τις συνέπειες του μεγαλοιδεατισμού των Κοζανιτών να γίνουν πόλη των 100.000 κατοίκων ή και του ηγεμονισμού των Σερβιωτών.
Δείτε την περίπτωση της Αιανής: Καμιά διαμαρυρία για διάκριση σε βάρος των Τ.Δ. Αντιθέτως, όπως επιβάλλεται, ιση μεταχείριση και ειδικά στην κατανομή της ΣΑΤΑ 67% υπερ των Τ.Δ.,ενω τους αναλογεί το 45%.
Επενδύσεις υποδομής και μικροέργα για όλους.Κάντε μια επίσκεψη στην Κερασιά και θα πειστείτε. Ρωτείστε τις Διοικήσεις των Συλλόγων για την υποστήριξη που απολαμβάνουν.Και μη ξενάμε. Η πλειοψηφία των αιρετών που διοικει το Δήμο είναι απο τα Τ.Δ.

Unknown είπε...

Η απάντησή μου είναι μία κι ενιαία για όλα τα σχόλια, που διατυπώθηκαν από τους φίλους του ai-vres!
Ο διάλογος που αναπτύχθηκε δεν μας φέρνει αντιμέτωπους, με κανέναν άλλο Δήμο!
Άλλα τα επιχειρήματα της Αιανής κι άλλα των άλλων Δήμων!
Ο αγώνας της κάθε κοινωνίας είναι σεβαστός κι είμαστε αλληλέγγυοι!
Η ιστορικότητα που αφορά την Αιανή μας, δεν είναι στοιχείο υπερηφάνειας ή τοπικισμού λόγω καταγωγής!
Ο λαός μας λέει: <...η κάθε πέτρα είναι βαριά στον τόπο της...>!
Ως εκ τούτου, η αναφορά όλων σας στην Αιανή, αναδεικνύει τα φιλόφρονα αισθήματά σας και μας δίνετε κουράγιο να συνεχίσουμε και να στηρίζουμε το δίκαιο αίτημά μας, που στηρίζεται στην 2η Προϋπόθεση του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ.!

" Αιανή Πόλις Μακεδονίας από Αιανού παιδός Ελύμου, βασιλέως των Τυρρηνών μετοικήσαντος..."

Σας ευχαριστώ

Το Προφίλ μας