Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

H Εργατική Αλληλεγγύη για την Αγροτική Τράπεζα

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Καταγγέλλουμε την αντεργατική στάση της Διοίκησης της Αγροτικής Τράπεζας που καλεί στο πειθαρχικό 2 εργαζόμενους από το κατάστημα της Ελευθερούπολης. Οι συνάδελφοι καλούνται σε απολογία επειδή τόλμησαν μαζί με εκατοντάδες άλλους συναδέλφους τους να μην συναινέσουν στην εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης που προσπαθεί η Διοίκηση να εφαρμόσει παράνομα. Μετά από απόφαση του σωματείου για «ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΟΧΗ από την συμμετοχή σε οποιαδήποτε διαδικασία για την αξιολόγηση», «επι-λέχθηκαν» δύο συνάδελφοι (χωρίς κανένα λόγο και κριτήριο) προκειμένου μέσω αυτών να τρομοκρατηθεί το σύνολο των εργαζόμενων της Αγροτικής.
Η παραπάνω απαράδεκτη ενέργεια της Διοίκησης αποτελεί συνέχεια του γενικότερου α-ντεργατικού κατήφορου της κυβέρνησης, του μπαράζ δικαστικών αγωγών εναντίων των απεργιακών κινητοποιήσεων του σωματείου της Αγροτικής όλο το τελευταίο διάστημα, της προσπάθειας κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων από Τραπεζίτες και ΣΕΒ και του στόχου τους να τσακίσουν την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση στους δύο συναδέλφους και όλους τους εργαζό-μενους της Αγροτικής Τράπεζας και καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, τα εργατικά κέντρα, την ΟΤΟΕ και τη ΓΣΕΕ να σταθούν στο πλευρό τους εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.
Η εργοδοτική τρομοκρατία που επιχειρεί στοχοποιώντας συγκεκριμένους εργαζόμενους να καταπνίξει τον δίκαιο αγώνα τους δεν θα περάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας