Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Τριήμερο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων ΜΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Κυριακή 5/7/09, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων, ώρα 11.30 πμ
Ομιλία του Θ. Τσαρμανίδη με θέμα: "Η πυρπόληση του Ι.Ν Αγ. Κυριακής το 1877"
Παρουσίαση έντεχνου ελληνικού τραγουδιού από τη χορωδία του ΜΟΣ

Δευτέρα 6/7/09, Κεντρική πλατεία Σερβίων, ώρα 9.00 μμ
Πανσερβιώτικη συνάντηση και διασκέδαση με την ορχήστρα του Κώστα Σμόλικα. Συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα συλλόγων της Αλεξάνδρειας, Καστανιάς, Τρανοβάλτου και του ΜΟΣ.

Τρίτη 7/7/09, υπαίθριο θέατρο Βυζαντινών Μνημείων, ώρα 9.00 μμ
Μουσικοποιητική βραδιά με το Μανώλη Χατζημανώλη αφιερωμένη στη Φύση και τον Έρωτα

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι συνδιοργάνωση με το Δήμο Σερβίων;

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Με τη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Αιμοδοτών.
Και είναι υπο την αιγίδα του Δήμου Σερβίων.

Ανώνυμος είπε...

Λέει η ανακοίνωση '' υπο την Αιγίδα του Δήμου Σερβίων...'' - αυτό σημαίνει οτι κύριος οργανωτής των εκδηλώσεων είναι ο Δήμος Σερβίων με φορέα υλοποίησης τον ΜΟΣ.
Προκειμένου, να μην δοθεί η εντύπωση, οτι όλα τα κάνει ο Δήμος Σερβίων, ετοποθετήθει και ο ΜΟΣ και ετσι γίνονται οι εκδηλώσεις.
Εκείνος, που αισθάνεται οτι κάνει τις εκδηλώσεις και νοιώθει ευτυχής, είναι ο δήμαρχος...

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστω για τη διευκρίνιση.

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Για δεκάδες κακουργήματα κατηγορείται ο έγκλειστος στις φυλακές Παναγιώτης Βλαστός, 39 ετών, γνωστός εδώ και χρόνια στις διωκτικές και σωφρονιστικές αρχές. Το 1994 είχε καταδικαστεί ως υπαίτιος μαζί με τον αδελφό του για τη σφαγή που προκάλεσαν έξω από νυχτερινό κέντρο. Τότε επρόκειτο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας, για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε «νονούς» της νύχτας. Αποτέλεσμα, να εκτελέσουν εν ψυχρώ τον Γεράσιμο Ναστούλη (αδελφό ανθρώπου της νύχτας) αλλά και τον Δημήτρη Σπίνο. Τότε υπήρξε μάχη όπου κατά την ανταλλαγή πυρών οι αδελφοί Βλαστού τραυματίστηκαν και έτσι συνελήφθησαν.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, τον Μάιο του 1998, ο Π. Βλαστός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Το ίδιο διάστημα, καθώς επέβαινε μαζί με τον αδελφό του στο αυτοκίνητό του, παραβίασε κόκκινο σηματοδότη, έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς, του ένευσαν να σταματήσει και όταν δεν σταμάτησε σημειώθηκε νέο μακελειό. Αποτέλεσμα; Να τραυματισθεί θανάσιμα το ένα από τα δύο αδέλφια, αλλά και ένας αρχιφύλακας της Αμεσης Δράσης, ο Σπ. Κοψαύτης. Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του και παρά το μακελειό που προηγήθηκε, ο Π. Βλαστός άρπαξε ένα μηχανάκι και εξαφανίστηκε προς την πλευρά της οδού Θησέως. Λίγο καιρό αργότερα συνελήφθη και μάλιστα κατά τη σύλληψή του είπε ότι «λυτρώθηκε».

Από τις φυλακές όπου μεταφέρθηκε φαίνεται ότι ο Βλαστός συνέχιζε την εγκληματική του δράση, αφού σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας υπήρξαν περιπτώσεις εκβιασμού καταστηματαρχών, ακόμη και τοποθετήσεις βομβών σε νυχτερινά καταστήματα. Για άλλη μία φορά, όταν πάλι αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, έπεσε στα χέρια αστυνομικών στην Κόρινθο με την κατηγορία ότι πήγε να εισπράξει χρήματα από κατάστημα για κάποιον άλλον και μάλιστα πυροβόλησε τους ιδιοκτήτες του καταστήματος.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος, 40 ετών, βαρυποινίτης και αυτός, γνώρισε τον Βλαστό στις φυλακές Διαβατών. Εκαναν παρέα και σύμφωνα με την Αστυνομία οργάνωναν εγκληματικές πράξεις μέσα από τη φυλακή. Συγκεκριμένα, η Αστυνομία τούς κατηγόρησε ότι ενέχονται στην εκτέλεση του Γ. Γούσιου, 57 ετών, έξω από το ζαχαροπλαστείο του στην Πεντέλη. Εδωσαν, δηλαδή, σύμφωνα με τις κατηγορίες, από το κελί τους εντολή να εκτελεσθεί συμβόλαιο θανάτου για τον Γούσιο. Ο εντοπισμός τους έγινε από την Αστυνομία από τα κινητά τους τηλέφωνα και έπειτα από ανάλυση των κλήσεων που είχε δεχτεί ο Γούσιος στο κινητό του. Υστερα από έρευνες στα εγκληματικά εργαστήρια αποδείχθηκε ότι πολλές από τις κλήσεις είχαν γίνει από τα καρτοκινητά τους τα οποία βρέθηκαν μέσα στο κελί τους.

Θεωρείται ένα από τα μεγάλα ονόματα της δικογραφίας που είχε σχηματισθεί για τους «νονούς» της νύχτας. Στη δικογραφία υπάρχουν 42 ονόματα και κυρίαρχη θέση έχει ο Σκαφτούρος. Τον Αύγουστο του 2007 συνελήφθη στον Ασπρόπυργο, μέσα στο πολυτελές τζιπ του. Κατά τη σύλληψή του έγινε μάχη όταν αρνήθηκε να σταματήσει στα σήματα των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί, προκειμένου να να τον αναγκάσουν να σταματήσει, άρχισαν να πυροβολούν και να πετούν προς το τζιπ χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Η Αστυνομία θεωρεί ότι ο Σκαφτούρος είχε συμμετοχή στην οργάνωση της απόδρασης των Ριζάι - Παλαιοκώστα με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού. Ο αδελφός του κατηγορείται από την Αστυνομία για εμπλοκή στην απαγωγή και δολοφονία του λεγόμενου «Μαρσελίνο» προς το τέλος της δεκαετίας του '80.

Στην Ασφάλεια έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, και οι γυναίκες σύντροφοι των δύο βαρυποινιτών. Η μία μάλιστα εξ αυτών, φίλη του Γιάννη Σκαφτούρου, θεωρείται η γυναίκα που μαγείρευε για τον εφοπλιστή κ. Παναγόπουλο όταν ο τελευταίος βρισκόταν στα χέρια των απαγωγέων του και φρόντισε μάλιστα, λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο εφοπλιστής, τη διατροφή του.

Ανώνυμος είπε...

Στα Σέρβια, πάντως, δεν θα έχετε ρεύμα αύριο, Κυριακή ε...την ώρα της εκδήλωσης...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στην ελληνική αστυνομία που συννέλαβε "έγκλειστους"! Δηλαδή μετά από αυτή την "επιτυχία" μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι; Πόσα θέλουν για να μας τρελάνουν!

Ανώνυμος είπε...

Κατάσχεση κτιρίων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κοζάνης και Σερβίων.
Ανακοινώθηκε προχθές το πρωί επίσημα η κατάσχεση δύο κτιρίων μεγάλης αξίας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κοζάνης και Σερβίων. Πρόκειται για το κτίριο κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό, που χρησιμοποιούνταν ως κατάστημα αγροτικών προϊόντων, αλλά και για ένα κτίριο αξίας 280 χιλιάδων ευρώ στα Σέρβια.

Ο λόγος της κατάσχεσης ήταν τα χρέη της Ένωσης σε πρώην υπαλλήλους της, ενώ, όπως δήλωσαν οι υπάλληλοι της Ένωσης, παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην Ένωση κάνουν λόγω για δεινή οικονομική κατάσταση και εκφράζουν φόβους για τα χειρότερα.

Από το χθες το πρωί ξεκίνησαν την μεταφορά των εμπορευμάτων των αποθηκών στο τελευταίο κτίριο που επέμεινε στην κατοχή της ΕΑΣ και ελπίζουν να μην κατασχεθεί και αυτό λόγω των χρεών της.

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσα, όσο είδα στο βίντεο, η εκδήλωση για τον ιερό ναό για τους Σερβιώτες. Και νομίζω πως πάτε να κάνετε μια καλή χορωδία.

Π.Π.

Το Προφίλ μας