Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης: προβολή σημείων ενδιαφέροντος



















(κλικ για ευκρίνεια)







Δικτυακή Πύλη Προβολής Σημείων
Ενδιαφέροντος δημιούργησε το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στη διεύθυνση http://www.mathra-sights.gr, η οποία παρουσιάστηκε στις 8 Ιουλίου 2009 από τον Υπουργό κ. Σ. Καλαφάτη στο Άτυπο Συμβούλιο Περιφερειακής Τουριστικής Ανάπτυξης. Η δικτυακή πύλη έχει σκοπό την προβολή σημείων πολιτιστικού, ιστορικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος για τη Μακεδονία και τη Θράκη. Πρόκειται για ένα πληροφοριακό σύστημα το οποίο περιλαμβάνει στοιχεία (σύντομες περιγραφές, στοιχεία επικοινωνίας, ώρες λειτουργίας και συντεταγμένες θέσης) για αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, υπηρεσίες τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικά ιδρύματα και διάφορα αξιοθέατα. Φιλοδοξία του δικτυακού τόπου είναι να αποτελέσει ένα χρήσιμο οδηγό για τους επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν τη Μακεδονία και Θράκη, ενώ σύντομα θα εμπλουτιστεί με περισσότερο υλικό.
Για τους γειτονικούς μας νομούς υπάρχουν έξι σημεία ενδιαφέροντος για το Νομό Καστοριάς (ενδεικτικά αναφέρουμε τη λίμνη, τα Μουσεία Βυζαντινό και Λαογραφικό και την αρχαιολογική θέση Παραβέλα στο Άργος Ορεστικό), επτά σημεία ενδιαφέροντος για το Νομό Φλώρινας (Πρέσπες, Βεγορίτιδα, χιονοδρομικό κέντρο στο Πισοδέρι, Νυμφαίο) και επτά σημεία ενδιαφέροντος για το Νομό Γρεβενών (Βάλια Κάλντα, χιονοδρομικό Βασιλίτσας, Σαμαρίνα). Για το δικό μας Νομό ο δικτυακός τόπος περιλαμβάνει έξι σημεία αναφοράς: Πτολεμαΐδα, Σιάτιστα, Σέρβια, Βελβεντό και τα δύο μουσεία της Κοζάνης – λαογραφικό και αρχαιολογικό.
Ελπίζουμε σύντομα στην παρουσίαση πλουσιότερου υλικού με μεγαλύτερες και περισσότερες αναφορές. Ωστόσο η κίνηση του Υπουργείου μας βρίσκει σύμφωνους.

Σύμφωνα με την παρουσίαση "ο δικτυακός τόπος σύντομα θα είναι πολύγλωσσος σε γλώσσες όπως τα Αγγλικά, τα Γαλλικά, τα Γερμανικά, Ισπανικά και τα Ρωσικά. Αυτή τη στιγμή, έχουν ήδη καταχωρηθεί περίπου 300 σημεία ενδιαφέροντος, των 16 νομών της Μακεδονίας και της Θράκης". Στον ταχύρυθμο εμπλουτισμό του portal, κλήθηκαν να συμβάλουν με συντονισμένη δράση οι φορείς της Αυτοδιοίκησης και της Τουριστικής Βιομηχανίας των 16 νομών της Μακεδονίας και της Θράκης, στο πλαίσιο του Άτυπου Συμβουλίου Περιφερειακής Τουριστικής Ανάπτυξης με σημεία ενδιαφέροντος που περιλαμβάνουν πανεπιστημιακά ιδρύματα, δημόσιους φορείς, φορείς Αυτοδιοίκησης, πολιτιστικούς φορείς κλπ.


Free Signature Generator

Free Signature Generator

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για τα Σέρβια, γράφει τα ηδη γνωστά σε όλους, καταγεγραμμένα, για την περιοχή.Δεν προσθέτει κάτι καινούργιο. Είναι φτωχό το περιεχόμενος της Πύλης σε φωτογραφικό υλικό.

Το Προφίλ μας