Επίκαιρα Θέματα:

Ο Καιρός: «Χρειαζόμαστε μια νέα αλλαγή»...

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2009

Κλείνουν 7 τμήματα του ΤΕΙ Κοζάνης;

Επτά τμήματα του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας βρίσκονται στο «κόκκινο» σε ότι αφορά τη λειτουργία τους, με βάση τον πολύ μικρό αριθμό των σπουδαστών που φοιτούν σ΄ αυτά τα 3 τελευταία χρόνια. Πρόκειται για τα 3 τμήματα γεωτεχνολογίας και περιβάλλοντος, βιομηχανικού σχεδιασμού και τεχνολογίας αντιρρύπανσης στην Κοζάνη, το τμήμα διεθνούς εμπορίου στην Καστοριά και τα 3 τμήματα Ζωϊκής παραγωγής , φυτικής παραγωγής και εμπορίας και ποιοτικού ελέγχου αγροτικών προϊόντων στην Φλώρινα. Σε δηλώσεις του στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτ. Μακεδονίας, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Γιώργος Χαραλαμπίδης, υπογράμμισε ότι «το πρόβλημα των επτά τμημάτων, θα επιχειρηθεί να αντιμετωπιστεί με μετονομασίες, μετεξελίξεις και συγχωνεύσεις τμημάτων από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά , αξιοποιώντας τις νέες ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου για τα ΤΕΙ που αναμένεται να ψηφισθούν στη Βουλή».
Πηγή: ΕΡΑ

3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος18/7/09 11:51

  Kαι τα 3 τα δικά μας 10 τα ΤΕΙ που κλείνουν.Τα δικά μας εννοώ τα πρωταπριλιάτικα.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος18/7/09 12:19

  Δημιούργησαν τμήματα ΤΕΙ χωρίς λόγο.Πόσα τμήματα Ζωικής ή Φυτικής παραγωγής μας χρειάζονται στην Ελλάδα;Δημιούργησαν τμήματα χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα των σπουδαστών.Ηρθε και η ταφόπλακα βάση του 10 και τότε δημιουργήθηκαν οι ανοίκιαστες γκαρσονιέρες.Ολα του γάμου δύσκολα και η νύφη γκαστρομένη.Η ανάπτυξη ενός τόπου δεν μπορεί να προέλθει από τον στραγγαλισμό ενός άλλου.Οταν ''ερχόταν'' τα ΤΕΙ καλά ήταν τώρα τι κάνουμε που φεύγουν;Θα τα ρίξουμε στους παραπάνω που τα κλείνουν.Και οι γκαρσονιέρες τι θα γίνουν;Ολα θυμίζουν την εποχή του Χρηματιστήριου που ο κάθε άσχετος με αυτό αγόραζε και μετά .....Ετσι την πάτησαν και οι φίλοι μας στην Κοζάνη.Η φούσκα της γκαρσονιέρας έσκασε και για αυτούς που ήταν μέσα είναι πλέον αργά.Βέβαια μπορούν να περιμένουν.....

  Ε.Χ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος18/7/09 12:23

  Και στα Σερβια θα ερχόταν τμήμα ΤΕΙ, αλλά το πρόλαβαν οι εξελίξεις, τωρα που κλείνουν.Το όνειρο του δημάρχου ηταν ναρθεί τμήμα φυτικής παραγωγής, ειχε πεί, οτι υπάρχουν σπιτια να στεγαστουν οι σπουδαστές. Η προσδοκία του, εμεινε μόνο στο όνειρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας