Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Να επιστραφούν τα μάρμαρα ενώ λογοκρίνεται το φιλμάκι που τα παρουσιάζει;

Από το blog sibilla-gr-sibilla.blogspot.com
Όταν ο υπουργός Πολιτισμού λογοκρίνει το φιλμ του Κώστα Γαβρά για το Μουσείο της Ακρόπολης, αποδυναμώνει το ζωντανό αίτημα που εκφράζει το ίδιο το Μουσείο: να επανενωθεί το μνημείο της Ακρόπολης, με την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα...
Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Πολιτισμού, Μαρία Δαμανάκη, σχετικά με την περικοπή του καλλιτεχνικού έργου του Κώστα Γαβρά, που αφορά το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, και για την ανάγκη υιοθέτησης μιας εθνικής στρατηγικής για την επανένωση του μνημείου της Ακρόπολης, δήλωσε:
Το καλλιτεχνικό έργο είναι ενιαίο. Δεν τεμαχίζεται, ούτε ψαλιδίζεται. Και αυτό ισχύει και για τα μάρμαρα του Παρθενώνα, και για τα έργα σύγχρονης τέχνης. Όταν ο υπουργός Πολιτισμού λογοκρίνει το φιλμ του Κώστα Γαβρά για το Μουσείο της Ακρόπολης, αποδυναμώνει το ζωντανό αίτημα που εκφράζει το ίδιο το Μουσείο: να επανενωθεί το μνημείο της Ακρόπολης, με την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.
Έτσι, ο υπουργός δυσφημεί το ίδιο το Μουσείο και, μάλιστα, από την αρχή της λειτουργίας του. Αυτή η πολιτική ανήκει σε άλλες εποχές και εκφράζει ξεπερασμένες ιδεολογίες. Δεν εκφράζει τον σύγχρονο πολιτισμό της Ελλάδας, δεν εκφράζει τη θέση της στην Ευρώπη και στον κόσμο. Όλα αυτά γίνονται στο όνομα πολιτικών σκοπιμοτήτων, προκειμένου ο υπουργός Πολιτισμού και η Νέα Δημοκρατία να ενώσουν τις ψήφους της Δεξιάς.
Εμείς καλούμε τον υπουργό Πολιτισμού, έστω και τώρα, να προσέλθει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπως υποχρεούται, διότι με βάση τον Κανονισμό της Βουλής υποχρεούται, για να συζητήσουμε και να διαμορφώσουμε από κοινού εθνική στρατηγική, για μια ουσιαστική και αποτελεσματική διεκδίκηση του στόχου μας. Να καταφέρουμε δηλαδή να επανενωθεί στην πράξη το μνημείο της Ακρόπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας