Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Η Λυσιστράτη στα Σέρβια

Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη θα φιλοξενηθεί το Σάββατο 25 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο των Σερβίων στα πλαίσια των καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Σερβίων. Ο Θύμιος Καρακατσάνης μετά από 16 χρόνια επαναλαμβάνει τη μεγάλη επιτυχία του, κρατώντας διπλό ρόλο αυτό του σκηνοθέτη και της Λυσιστράτης έχοντας δίπλα του, στο ρόλο του Κινησία, το Στάθη Ψάλτη.
Η «Λυσιστράτη» είναι κωμωδία του Αριστοφάνη που γράφτηκε και διδάχθηκε το 411 π.Χ.. Θεωρείται ένα από τα παλαιότερα και χαρακτηριστικότερα αντιπολεμικά έργα. Η «Λυσιστράτη» μπορεί να φαίνεται η πιο αθυρόστομη κωμωδία του, με την πιο ανοιχτόκαρδη αμεσότητα των όρων, δεν μπορεί όμως εξαιτίας αυτού να χαρακτηριστεί ως ανήθικη. Αντίθετα είναι ένα υπέροχο μάθημα πατριωτισμού και ανθρωπιάς, ένα θερμό κήρυγμα ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών.
Σκηνοθεσία: Θύμιος Καρακατσάνης Moυσική: Γιάννη Μαρκόπουλου Σκηνικά - Κοστούμια: Ρένας Γεωργιάδου Χορογραφίες: Δημήτρης Παπάζογλου Στο ρόλο της Λυσιστράτη ο Θύμιος Καρακατσάνης και στο ρόλο του Κινησία ο Στάθης Ψάλτης Παίζουν: Μιχάλης Μαρκάτης, Ελευθερία Ρήγου, Στάθης Κακαβάς, Χάρης Εμμανουήλ, Κων/νος Καρβέλης, Χριστίνα Ψάλτη, Γιώργος Ρούφας, Γιώργος Πασσιακός, Βαγγέλης Χαλκιαδάκης, Ρηνιώ Καζάκου, Ελευθερία Ευθυμιάτου, Γεωργία Βασιλοπούλου, Κώστας Κυριάκου, Νίκος Δροσάκης, Ρένα Σφηνιά, Φίλιππος Φίλογλου
Είσοδος – τιμή εισιτηρίου 12 Ευρώ (Ισχύουν εισιτήρια Ο.Γ.Α.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας