Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Εργατική Αλληλεγγύη

Tέλος στις αδικίες χρόνων, στους εργαζόμενους της βάρδιας του Νοτίου Πεδίου έβαλαν οι αγώνες των εργαζομένων και του συνδικάτου! Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι ο ενωτικός και ανιδιοτελής αγώνας των εργαζομένων σε συνεργασία με Ανεξάρτητα, Ταξικά Συνδικάτα φέρνει άμεσα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, το συνδικάτο μας με τους εργαζόμενους της βάρδιας προχώρησαν σε αγω-νιστικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 9/7/2009 με δίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας και κατάληψη επ’ αόριστον του διοικητηρίου του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου γιατί μετά από πολλούς μήνες διαλόγου και συζητήσεων με την Ιεραρχία δεν έγινε κατορ-θωτό να συμφωνήσουμε σε κάποια ζητήματα που το συνδικάτο μας τα θεωρεί ζητήματα αρχών και αφορούν τη Υγεία, την ασφάλεια και με αίτημα αιχμής την Ισότιμη μεταχεί-ριση των εργαζομένων στις βάρδιες του Ορυχείου απαιτώντας:
Εναλλαγή των εργαζομένων (κύκλος) στον πάγιο εξοπλισμό της βάρ-διας ανά διετία από λιγνιτικά σε άγονα και σε αποθέτες όχι μόνο γιατί υπάρχει πρόβλημα με την υγεία των εργαζομένων αλλά και γιατί δημι-ουργούνται σοβαρά ζητήματα άνισης και επιλεκτικής μεταχείρισης μεταξύ των εργαζομένων!
Η διεύθυνση του ΛΚΔΜ και του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου, αφού κατάλαβαν ότι οι εργαζόμε-νοι και το συνδικάτο μας δεν πρόκειται να σταματήσουν γιατί το δίκιο είναι με το μέρος τους κλιμάκωσαν τον αγώνα εξαγγέλλοντας δεύτερη επαναλαμβανομένη στάση εργασίας με συνεχιζόμενη και την κατάληψη του διοικητηρίου από εργαζόμενους της βάρδιας και συνδι-καλιστές της «Εργατικές Αλληλεγγύης», υποσχέθηκαν ότι θα λύσουν το αίτημα αιχμής (κύκλο στα μηχανήματα) και μέχρι 15 Σεπτεμβρίου θα έχουν έτοιμη την καινούργια κατάσταση με τις αλλαγές στα πληρώματα των εκσκαφέων και των αποθετών.
Για τα αλλά αιτήματα που τέθηκαν στο πλαίσιο του συνδικάτου και είναι: Επάνδρωση του πάγιου εξοπλισμού, τουλάχιστον όπως προβλέπουν οι μεταλλευτικοί κανονισμοί. Αγορά καινούργιων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού. Αυστηρή τήρηση της καθηκοντολογίας. Κατασκευή κλειστού τύπου ταινιόδρομου μεταφοράς της τέφρας από τον ΑΗΣ Αγίου Δημη-τρίου. Πιστή τήρηση της νομοθεσίας στην πληρωμή των υπερωριών και την χορήγηση των αδειών στη βάρδια. Η διεύθυνση μας είπε ότι συμφωνεί και θα προωθήσει τα αιτήματα στην ιεραρχία της ΔΕΗ.
Το συνδικάτο μας συγχαίρει τους εργαζόμενους της Α΄ ομάδας για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις και θέλει να ζητήσει συγγνώμη για την ταλαιπωρία από τους εργαζόμενους της Δ΄ ομάδας του Νοτίου πεδίου. Δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι θα μας έχουν πάντα δίπλα τους στους αγώνες για καλύτερο βιοτικό επίπεδο και καλύτερες συνθήκες εργασίας γι αυτό να πλαισιώσουν τις γραμμές της «Εργατικής Αλληλεγγύης», του δικού τους Συνδικάτου!
Το Γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας