Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Η Ρόδη Κράτσα και ο Σταύρος Λαμπρινίδης αντιπρόεδροι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ΝΔ) και ο Σταύρος Λαμπρινίδης (Σοσιαλιστική Ομάδα, ΠΑΣΟΚ) εξελέγησαν πανηγυρικά από τον 1ο γύρο της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των 14 Αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η κ. Κράτσα έλαβε 355 ψήφους και ο κ. Λαμπρινίδης 348. Ψήφισαν συνολικά 701 ευρωβουλευτές ενώ τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 684. Μόνο οι δύο Έλληνες ευρωβουλευτές και ο Ιταλός Τζιάνι Πιτέλα (360 ψήφοι) συγκέντρωσαν από τον πρώτο γύρο πλειοψηφία, εξασφαλίζοντας την εκλογή τους. Σε εξέλιξη στο Στρασβούργο βρίσκεται ο 2ος γύρος της ψηφοφορίας.
"Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να γίνει πιο διαφανές και δημοκρατικό στη λειτουργία του, πιο ανοικτό στους προβληματισμούς των πολιτών της Ελλάδας και της Ευρώπης και πιο δυναμικό στην προάσπιση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ευημερίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών των πολιτών στην Ευρώπη και στον κόσμο" δήλωσε μετά την εκλογή του ο Σταύρος Λαμπρινίδης και πρόσθεσε:
"Τα επόμενα πέντε χρόνια θα πρέπει να αποτελέσει το αντίβαρο της φωνής των πολιτών στο συντηρητικοκρατούμενο Συμβούλιο των πρωθυπουργών της ΕΕ. Ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση".
Αναφερόμενος και στην εκλογή της ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Ρόδης Κράτσα- Tσαγκαροπούλου ( 355 ψήφους), ο κ. Λαμπρινίδης δήλωσε: "Είναι δε ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα μας ότι οι 2 από τους πρώτους αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι Έλληνες".
Πηγή: ΑΠΕ, Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας