Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

550.000 ευρώ στην τσέπη αστυνομικού!

Πηγή: zougla online (την είδηση την είδαμε στο kozan)
Το βάζο με… το μέλι των προμηθειών στην Κοζάνη το κρατούσε ένας. Είναι ο άνθρωπος που δε μπόρεσε να αντισταθεί και «βούτηξε» όλα τα δάχτυλά του. Έπρεπε να περάσει περισσότερο από μια 10ετία για να γίνει γνωστό το σκάνδαλο υπεξαίρεσης του μισού εκατομμυρίου ευρώ που δεν ανακοινώθηκε ποτέ επίσημα από την Αστυνομία.
Είναι αστυνομικός και υπηρετούσε στη θέση του προϊσταμένου προμηθειών της αστυνομικής διεύθυνσης περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας. Υπηρετεί στο σώμα περίπου 30 χρόνια και στο δεύτερο μισό της θητείας του αποφάσισε να πλουτίσει. Για 15 χρόνια έκλεβε την υπηρεσία του αρπάζοντας περίπου 550.000 ευρώ που «περίσσεψαν» από τις προμήθειες.
Ο συγκεκριμένος αστυνομικός διαχειριζόταν την προμήθεια καυσίμων, ανταλλακτικών και αναλώσιμων προϊόντων για τις ανάγκες της περιφέρειας Κοζάνης, Γρεβενών, Φλώρινας και Καστοριάς χωρίς, μέχρι πριν λίγο καιρό, να έχει αντιληφθεί κάποιος το ότι «έβαζε χέρι» στο ταμείο.
Οι έρευνες
Λίγο μετά την αλλαγή ηγεσίας στην αστυνομική διεύθυνση άρχισαν να ακούγονται διάφορα μέχρι που κινητοποιήθηκε το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Κλιμάκιο της υπηρεσίας πήγε στην Κοζάνη, διενήργησε έλεγχο και το πόρισμα έδειξε ότι από το ταμείο έλειπαν περισσότερα από 550.000 ευρώ. Το θέμα έγινε γνωστό πριν λίγες ημέρες, ενώ ο επίορκος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Από την άλλη πλευρά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι έως σήμερα τόσο η κεντρική ηγεσία της Ελληνικής αστυνομίας, όσο και η διεύθυνση της περιφέρειας δεν ανακοίνωσαν τίποτα επισήμως, έστω για την επιτυχία του τμήματος εσωτερικών υποθέσεων. Στα αξιοπερίεργα συγκαταλέγεται και το ότι ουδείς έως σήμερα δεν είχε αντιληφθεί την υπεξαίρεση, δηλαδή ή δεν είχε γίνει κανένας έλεγχος εδώ και 15χρόνια ή έγινε έλεγχος και κανείς δεν έμαθε το αποτέλεσμά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο αστυνομικός έχει ομολογήσει για τις πράξεις του, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν στις παράνομες πράξεις του συμμετείχαν και άλλοι συνάδελφοί του.

Σχόλιο ai-vreS: μια που γίνεται λόγος για την ελληνική αστυνομία να εκφράσουμε εδώ τις ευχές μας για ανάρρωση στην αστυνομικό, θύμα συμπλοκής με δύο πολίτες το απόγευμα της Παρασκευής. Πρωτόγνωρα φαινόμενα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας