Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Πρόεδρος της Ένωσης ο Χρήστος Μπουχουράς

(φωτο: Πτολεμαίος)
Την προεδρία της Ένωσης πόλεων με μεσαιωνικά κάστρα ανέλαβε ο δημοτικός σύμβουλος Σερβίων και πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. Χρήστος Μπουχουράς, κατά τη διάρκεια αναδιάρθρωσης του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης στις 3 Ιουλίου, μετά την παραίτηση του μέχρι πρότινος προέδρου. Η «Ένωση πόλεων με Μεσαιωνικά Κάστρα» μετρά μόλις ένα χρόνο ζωής και αριθμεί ήδη ως μέλη 49 δήμους, 6 νομαρχίες και κοινότητες απ' όλη την Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Μπουχουράς μιλώντας στον «Π», ο οποίος σημειωτέον ήταν αντιπρόεδρος της ένωσης μέχρι τη στιγμή της επιλογής του για τη θέση του προέδρου.
Βασικός στόχος της Ένωσης, όπως τονίζει ο κ. Μπουχουράς, είναι η χαρτογράφηση και ανάδειξη όλων των μεσαιωνικών κάστρων της χώρας μας, καθώς επίσης η χαρτογράφηση όλων των βυζαντινών μνημείων, είτε πρόκειται για γεφύρια είτε για βυζαντινές εκκλησίες, η αξιοποίηση της εμπειρίας των δικτύων μεσαιωνικών κάστρων που υπάρχουν στην Ευρώπη καθώς και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Σύμμαχος στην προσπάθεια αυτή που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη είναι το Ινστιτούτο Μεσαιωνικών Σπουδών στο οποίο συμμετέχουν επιφανείς προσωπικότητες. Κάποιες από αυτές, όπως ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερόθεος, θα τιμηθούν από την Ένωση κατά τη διάρκεια της απολογιστικής συνέλευσης του φορέα που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου στην Αθήνα και στην οποία έχουν κληθεί να συμμετέχουν οι έφοροι Βυζαντινών αρχαιοτήτων όλης της χώρας, διακεκριμένοι επιστήμονες και πρυτάνεις πανεπιστημίων που ασχολούνται με τα βυζαντινά μνημεία, η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και η UNESCO.
Ερωτώμενος σχετικά με την τύχη του προγράμματος αποκατάστασης -αναστήλωσης του κάστρου των Σερβίων που βρίσκεται σε εξέλιξη ανέφερε ότι στόχος είναι η ανάδειξη του κάστρου των Σερβίων «το οποίο είναι το μοναδικό που υπάρχει στη Δυτική Μακεδονία και χαρακτηρίζεται ως «ο Μιστράς της Μακεδονίας» καθώς είναι χτισμένος με το σχέδιο του Μιστρά». Γι' αυτό το λόγο άλλωστε έχουν γίνει και πολλές διατριβές για την καστροπολιτεία των Σερβίων». Τόνισε μάλιστα ότι η αποκατάσταση του κάστρου δεν θα συμβάλλει απλά στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην καστροπολιτεία των Σερβίων αλλά και στη γενικότερη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Ο κ. Μπουχουράς σημείωσε ότι ήδη έχει τελειώσει η πρώτη φάση αναστήλωσης και έχουν διαμορφωθεί περιπατητικά μονοπάτια στην καστροπολιτεία των Σερβίων, γεγονός που την έχει καταστήσει επισκέψιμη, ενώ έχει ολοκληρωθεί και η γραφειοκρατική διαδικασία για την εκτέλεση των έργων της β΄ φάσης, προϋπολογισμού 2,5 εκατομ. Ε που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ. Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι μέχρι το φθινόπωρο θα μπορέσουν να ξεκινήσουν τα έργα της β΄ φάσης που προβλέπουν στερεώσεις του κάστρου και αναστήλωση αποκατάσταση της ακρόπολής του. Επισήμανε τέλος ότι η μελέτη αναστήλωσης που βρίσκεται σε διαδικασία εφαρμογής έχει βραβευθεί από την ΕΕ με εισήγηση του Γάλλου καθηγητή Αρχαιολογίας Μισέλ Τραμπουί.
Πηγή: Πτολεμαίος

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αξιο μνημονεύσεως είναι ο τίτλος, που του είχε αποδοθεί, όταν ηταν Πρόεδρος Δημοτ. Συμβουλίου!
'' Πρόεδρος Δ.Σ και 1/2 Δήμαρχος ''!!!
--Γιατί του είχαν προσάψει αυτόν τον τίtλο;
-- Hταν τόσο ισχυρός τότε, που...ροκάνιζε την θέση του δημάρχου;
-- Πως είναι σήμερα οι σχέσεις του με τον δήμαρχο;

Ανώνυμος είπε...

Το σημαντικό είναι οτι εδω και 6,5 μήνες, απο τότε που δεν εξελέγει, δημόσια δεν μίλησε ποτέ! Στις συνεδριάσεις του Δ.Σ παρίσταται συνεχώς, είναι λιγομίλητος και σχεδόν δεν κοιτάει καθόλου τον δήμαρχο,δείχνοντας εκδηλα την δυσαρέσκεια του!!
Παρεμβαίνει, λέγοντας την αποψη του και είναι χαρακτηριστική η εικόνα ''θυμού'' που ακόμα διατηρεί, για το παρασκήνιο που παίχτηκε σε βάρος του, για την μή επανεκλογή του...
Πάντοτε άφηνε να εννοηθεί, δείχνοντας προς τον δήμαρχο..'' Το έχει ο καιρός...γυρίσματα''!!!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά πολύ...μπερδεμενα ειναι τα πραγματα στα Σέρβια!!!

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Επί της εποχής (του) ο αποκαλεσθείς Πρόεδρος και 1/2 Δήμαρχος, ηταν...πανίσχυρος στο Δημαρχείο και λίγο-πολύ ασκούσε την δική του ''πολιτική'' σε πολλά ζητήματα.
**Χειριζόταν τα θέματα, εν...αγνοία του δημάρχου, για αυτό και σε πολλές εργασίες, ο τέως Πρόεδρος και 1/2 δήμαρχος, υπογείως εκλεινε συμφωνίες, κατά το..δοκούν!Και ο δήμαρχος, αλλα νόμιζε και άλλα...αργότερα διαπίστωνε!!!
Για αυτό, δεν...επανεξελέγει!!!

Ανώνυμος είπε...

Κε...Πλιάτσιο(!)
Τα σχόλια σας, σε ολες τις αναρτήσεις είναι πολύ...συνοπτικά και...αόριστα!Εχετε κουραστεί προφανώς και τα σχόλια σας, είναι μερικές λέξεις!!!
Γιατί αλλάξατε στύλ;
Επίσης, τι εννοείτε >>Τελικά πολύ...μπερδεμενα ειναι τα πραγματα στα Σέρβια!!!

Ανώνυμος είπε...

ΧΕΣΚΙΝ Η ΦΟΥΡΑΔΑ ΣΤ ΑΛΟΝ

Ανώνυμος είπε...

Πολλά προσωπικά ζητήματα μεταξύ ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά. Και αυτό ισχύει για όλες τις πλευρές.

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος μπουχουράς θα ειναι αντιδήμαρχος τον επόμενο χρόνο κύριοι. Δήθεν χαλάσαν οι σχέσεις με τον δήμαρχο για να ικανοποιηθούν κάποιοι σύμβουλοι της συμπολίτευσης που ήταν εναντίον του κ. Μπουχουρά ο οποίος μιλούσε υποτιμητικά γι΄αυτούς και τους αποκαλούσε τσομπαναρέους. Ο δήμαρχος και ο πρόεδρος ειναι της ίδια πάστας και ξέρουν να ελέγχουν το κοπάδι(συγγνώμη κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης).

Ανώνυμος είπε...

Aσε αυτό το παραμύθι, οτι θα είναι αντιδήμαρχος την επόμενη χρονιά. Οχι, θα είναι Πρόεδρος Δημοκρατίας.

Ανώνυμος είπε...

Α ρε Σέρβια αθάνατα.
ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου.... :) :). Εύγε!

Ανώνυμος είπε...

Ψάξτε λίγο τις νομιμοποιήσεις των λαθρομεταναστών αλβανών στο δήμο των Σερβίων , τις μίζες που πλήρωναν και σε ποιούς τις πλήρωναν.

Το Προφίλ μας