Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Όχι στην ανευθυνότητα και στα «Κίνητρα απόδοσης» Απαιτούμε πραγματικές αυξήσεις των μισθών με βάση το κόστος ζωής

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί ανακοίνωση σωματείου της περιοχής μας που καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν σε εργολαβικό δικηγόρο τους για να διεκδικήσουν δικαστικά το επίδομα «που ονομάζεται ΚΙΝΗΤΡΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ» και δίνεται στους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα.
Θέλοντας να ενημερώσουμε και να προστατέψουμε τα μέλη μας και όλους τους εργαζόμενους από ανεύθυνες τυχοδιωκτικές ενέργειες που υποκρύπτουν δόλο και γενικεύουν τον δικαστικό συνδικαλισμό, αλλά κυρίως εξυπηρετούν ευθέως τις διαχρονικές προσπά-θειες της εργοδοσίας, βάζοντας από το παράθυρο τη σύνδεση του μισθού με την αποδοτικότητα, αυτό που οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ το έχουν απορρίψει και έχει επίσης απορριφτεί από τα συνέδρια της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και από ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα!
Για την συγκεκριμένη ενέργεια έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
1. Ποτέ (ακόμα και πριν να γίνει η ΔΕΗ Ανώνυμος Εταιρεία) δεν έχουν συσχετιστεί μισθολογικά οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με τους εργαζόμενους του δημοσίου! (γι αυτό τα συναρμόδια υπουργεία που αναφέρονται στην ανακοίνωση είναι άσχετα με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ)
2. Για πρώτη φορά ξεκινά σωματείο δικαστικό αγώνα χωρίς να προηγηθεί ένας στοιχειώδης συνδικαλιστικός αγώνας! (έστω με ανταλλαγή εγγράφων)
3. Η σύνδεση του μισθού με την αποδοτικότητα-παραγωγικότητα (παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της εργοδοσίας) έχει απορριφτεί από το συνδικαλιστικό κίημα και πρόσφατα και κατά το παρελθόν ακόμα και με μια απεργία διάρκειας (18 ημέρες απεργίας ενάντια στο merit system).
Θεωρούμε επιεικώς άστοχη και ανεύθυνη αυτή την ενέργεια και καλούμε τους εργαζόμενους να μην πέσουν θύματα καμιάς σκοπιμότητας και το εν λόγο σωματείο να σταματήσει αυτές τις ενέργειες γιατί κάνουν ζημιά στο συνδικαλιστικό κίνημα, ρίχνουν τους εργαζόμενους βορά στους αετονύχηδες και προσφέρουν μέγιστη υπηρεσία στην εργοδοσία για να αποσπάσει χρόνιες κατακτήσεις των εργαζομένων όπως είναι η σύνδεση του μισθού με το κόστος ζωής και μόνο!
ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ
Το γραφείο τύπου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ti blakas aytos, vazei edo mesa entelos se asheto themam to thanato toy boyleyti.Toso kallos ehei ston egkefalo kai to dimosieyei edo mesa.Den ntrepete na vazei tin apoleia mias simantikis prospopikotitaw, opoy na ine.Den ton kovei to myalo toy, den fernei strofes...12.28

ai-vreS είπε...

Ευχαριστούμε όλους όσους μας επισήμαναν ότι το σχόλιο είναι άσχετο με την ανάρτηση. Το έχουμε διαγράψει.

Ανώνυμος είπε...

Ισως να το ανάρτησε, γιατί και το γραφείο τύπου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης όλο άσχετα θέματα επισημαίνει.
Δεν μας ενημερώνει κάτι ουσιώδες.
Όλο φιλολογικές επισημάνσεις.

Το Προφίλ μας