Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΔΟΛ: έτοιμη δημοσκόπηση πριν το debate!!!

(τη φωτογραφία και το γεγονός τα πήραμε από τον Κρόγια)
Όλα τα στοιχεία εδώ
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=270440&dt=28/05/2009


Στις 8.10 χθες το βράδυ ο ΔΟΛ έβαλε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ δημοσκόπηση που αφορούσε το debate!!!! Η εταιρεία ΚΑΠΑ research ανακάλυψε τη μηχανή του χρόνου και διακτινίστηκε!!!!

Στην ερώτηση "πώς αξιολόγησαν οι πολίτες τους πολιτικούς αρχηγούς" τα αποτελέσματα φυσικά δίνουν πρώτο τον ... Καραμανλή!!! Καμία έκπληξη εκεί αλλά ρε παιδιά δεν περιμένατε να βάλετε τα αποτελέσματα αφού τελειώσει η τηλεμαχία; Έτσι για τους τύπους, για να κρατούμε τα προσχήματα...
Αντιγράφουμε από τα φοβερά αποτελέσματα της "δημοσκόπησης" "Oι τηλεθεατές, σύμφωνα με την έρευνα της Κapa Reserch, διέκριναν την πολιτική παρουσία του πρωθυπουργού κ.Κ. Καραμανλή ως την καλύτερη στη χθεσινή τηλεμαχία. Ο πρωθυπουργική παρουσία αναγνωρίσθηκε ως η καλύτερη από το 36,4%. Κατά τους τηλεθεατές ακολούθησε ο κ. Παπανδρέου με 27,7% και ακολούθησαν ο κ. Καρατζαφέρης με 7,7%, η κ. Παπαρήγα με 7,1% και ο κ. Αλαβάνος με 6,6%". (ημερομηνία και ώρα αρχείου 28/05/09 20.18)

Παρακάτω υπάρχει και παρουσίαση σε powerpoint. Mαντέψτε ποιος είναι ο καλύτερος δημοσιογράφος. Μπα δε θα το βρείτε. Είναι η ... Όλγα Τρέμη με ποσοστό 21,5% με δεύτερο το Ν. Ευαγγελάτο (φαίνεται τη γκάφα του με τις μειονότητες δεν την πρόσεξαν οι ερωτώμενοι...αφού δεν είχε ακόμα γίνει!) Και στο αρχείο υπάρχει ημερομηνία τελευταίας αποθήκευσης 28/5/09 23:35. Δηλαδή μέσα σε μία ώρα έγιναν οι ερωτήσεις για τους δημοσιογράφους, αναλύθηκαν τα αποτελέσματα, εκτιμήθηκαν τα ποσοστά και ετοιμάστηκε η παρουσίαση powerpoint!!!! Τι τζίνια είναι αυτά στο ΔΟΛ!!!

Η ταυτότητα της έρευνας σύμφωνα με την Καπα research: Το δείγμα θα είναι αντιπροσωπευτικό, άνδρες και γυναίκες, 18 ετών και άνω. Θα επιλεγεί με πολυσταδιακή δειγματοληψία με χρήση quota ως προς το φύλο και την ηλικία. Τα αποτελέσματα θα σταθμιστούν με βάση την ψήφο του 2007. H συλλογή των στοιχείων θα γίνει με την μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου. Η Κάπα Research είναι μέλος της ESOMAR και του ΣΕΔΕΑ και τηρεί τους κώδικες δεοντολογίας για τη διεξαγωγή και δημοσιοποίηση ερευνών κοινής γνώμης.


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί γκρινιάζετε?
Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ σε όλες τις δημοσκοπήσεις, οποιαδήποτε εταιρείας δεν είναι πρώτος?
Αν περιμέναν λίγη ώρα, έχετε την εντύπωση ότι θα ήταν διαφορετικά τα αποτελέσματα?

ai-vreS είπε...

Φίλε μας μπορεί να έχεις δίκιο σ' αυτό. Αλλά μας ενοχλεί ο απροκάλυπτα προκλητικός τρόπος που πλασάρονται οι δημοσκοπήσεις και τα αποτελέσματά τους. Δεν μπορούσαν να περιμένουν το πρωί;

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ...ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΣΑΛΟΣ....ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ...

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ που νόμιζα ότι το Ai-Vres και ο ΔΟΛ είναι Πασοκτσίδικα!!!
Αυτοί τρώγονται σαν τα σκυλιά!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11.58. Δεν πιστεύω οτι εισαι αφελής παρά την (να με συμπαθάς)παιδιάστικη λογική σου.
Η κυβέρνηση των κυβερνήσεων ειναι ο ΔΟΛ. Δεν υποστηρίζει ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ.....Υποστηρίζει μόνο τα συμφέροντα του ΔΟΛ και πως να ελέγχει όλη την πολιτική ζωή της χώρας. Ελέγχει πάνω απο 100 εταιρείες στο χρηματιστήριο και δεκάδες βουλευτές των κομμάτων που κυβερνούν βγαίνουν με την υποστήριξη του Συγκροτήματος. Σήμερα δήθεν στηρίζει τον Καραμανλή και χτυπά τΟΝ Παπανδρέου. Αν αυριο βγεί το ΠΑΣΟΚ το συγκρότημα ΛΑΜΠΡΑΚΗ θα προσπαθήσει να περάσει τα δικά του και αν δεν το καταφέρει θα αρχίσει τον πόλεμο με δεκάδες πληρωμένους δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης.
Ο Λαμπράκης ειναι ο πρωταγωνιστής στην πολιτική σκηνή και οι βουλευτές κομπάρσοι.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

Ανώνυμος είπε...

29 Μάϊος 2009 2:08 μμ
Καλά εσύ (γενικά το εσύ) δεν έπινες νερό στο όνομα του Λαμπράκη και τον είχες Θεό τόσα χρόνια που στήριζε το ΠΑΣΟΚ; Το ΠΑΣΟΚ δεν του έδινε λεφτά με τη σέσουλα; Τώρα κατάλαβες ότι αυτός κάνει κουμάντο; Αλλά ούτε αυτό θα το σκεφτόσουν αν δεν ήσουν τυφλός (από φανατισμό). Σε θεωρώ τυφλό γιατί πιστεύεις –παρασυρμένος από το επώνυμο- ότι ο Γιωργάκης είναι ο μεγάλος αρχηγός σαν τον πατέρα του. Ο Λαμπράκης δεν έχει όμως –ορθώς κατά την γνώμη μου- την ίδια γνώμη με σένα. Και αφού διαφωνείς η άμυνά σου είναι στο να δημιουργείς αναπόδεικτες εικασίες αποδίδοντας του θεϊκές δυνάμεις. Μην στρουθοκαμηλίζεις. Η απάντηση είναι απλή. Το παιδί δεν τραβάει.
29 Μάϊος 2009 12:11 μμ

Ανώνυμος είπε...

Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες ζήσαμε την αλλαγή, τον τρίτο δρόμο και τον εκσυγχρονισμό . Όλοι οι Έλληνες τοποθετήθηκαν θετικά ή αρνητικά γύρω από νέα ήθη που πρέπει να ερευνηθούν σε βάθος και να γίνουν αντικείμενο μελέτης για να τα κατανοήσουμε περισσότερο. Η καθημερινότητά μας ταυτίστηκε με τη διαφθορά και οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ με τη διαπλοκή. Την κύρια ευθύνη στον αμοραλισμό που αναπτύχθηκε φέρει το ΠΑΣΟΚ γιατί ενώ ένα μεγάλο τμήμα του λαού πίστεψε στην «αλλαγή» που ευαγγελίζονταν, αυτό είδε ΜΜΕ και μπήκε μέσα. Βολεύτηκε όμως σε αυτή την ιστορική υποχώρηση και ένα τμήμα του ελληνικού λαού, που απολάμβανε οικονομικά οφέλη ως μικρομεσαίοι και ένα τμήμα που απολάμβανε τα οφέλη των κεκτημένων ως διορισμένοι.

Η διαφθορά όμως έπνιξε τελικά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και την ξεπέρασε. Έγινε «δημοκρατικό» γνώρισμα μιας ολόκληρης εποχής. Έφερε ακόμα χειρότερα ήθη και απαξίωσε διαχρονικές κοινωνικές αξίες. Ακόμα και σήμερα ένα μεγάλο τμήμα του Πασόκ πιστεύει ακράδαντα ότι μόνο αυτοί δικαιούνται να αυτοαποκαλούνται «δημοκράτες» και αγωνιστές. Πολύ συχνά άκουγα και ακούω στα καφενεία ότι αν δεν γίνεις Πασόκ, τίποτα δεν μπορείς να καταφέρεις, αν δεν σκύψεις, τίποτα δεν μπορείς να αρπάξεις. Πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο;

Μέχρι το 81 το ελληνικό σύστημα διέθετε όλες τις κουτοπονηριές ενός τριτοκοσμικού κράτους που προσπαθεί να αναπτυχθεί στηριγμένο σε τριτογενείς τομείς της οικονομίας, είχε συμπλέγματα με μιάσματα και πολιτικά αποβράσματα (εμφυλιοπολεμικά κατάλοιπα απλών ανθρώπων που δεν ήθελαν να δουν την Ελλάδα σαν τη Γεωργία ή την Βουλγαρία) και ζητούσε ρουσφέτι για να βρει εισιτήριο στο αεροπλάνο ή κρεβάτι στο νοσοκομείο. Μετά όμως το 81 ο Έλληνας συνάντησε και το Κοινοτικό χρήμα που πράγματι διαπιστώσαμε διέφθειρε τα πάντα. Το Πασόκ δημιούργησε ολόκληρη φιλολογία για την «αξέχαστη Δεξιά» που ήταν επάρατος, την έκλεισε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και την ίδια στιγμή ο «μη-προνομιούχος» πολίτης ΠΑΣΟΚ, ανέβηκε στο θρόνο του Μαυρογιαλούρου, αισθάνθηκε επιτέλους ότι έβγαινε από το περιθώριο, ρευστοποίησε μια κατασκευασμένη ταξική συνείδηση(αφού πάνω κάτω το ίδιο οικονομικό υπόβαθρο φτώχειας είχε και ο Δεξιός και ο Αριστερός στο χωριό του τότε) και την είδε μοναχικός καβαλάρης των Κοινοτικών ενισχύσεων. Χαλάρωσε το καθήκον και η αξία. Δεν έχασε την ευκαιρία και δημιούργησε πανίσχυρους μηχανισμούς, με κυρίαρχους του παιχνιδιού, κάποιους νταβατζήδες, που ακόμα ελέγχουν με την ίδια νοοτροπία κάθε διαδρομή Ευρωπαϊκής ενισχύσεως.

Αυτοί οι μηχανισμοί άφησαν έξω από τους οποιουσδήποτε υπολογισμούς την υπερπλειοψηφία του ελληνικού λαού. Δημιούργησαν κλειστούς μηχανισμούς που μοίραζαν τις ευκαιρίες για γρήγορο πλουτισμό στους φίλους, στα μέλη, στους καναλάρχες και στα λαμόγια. Αυτό είναι και το σημείο που λογικά πρέπει να προκαλεί τύψεις στο Πασόκ γιατί εδώ φέρθηκε πολύ πιο πιο αυταρχικά από την «επάρατο Δεξιά» που «ορκίζονταν» ότι θα «εξορίσει» δια παντός και εδώ αποδείχθηκε ότι τελικά η διαφθορά δεν φέρνει ισότητα, αλλά έχει τεράστιο κοινωνικό κόστος και διευρύνει τη φτώχια. Το πελατειακό σύστημα πάντα καταλήγει να γλύφει τους πελάτες του, για να μην δυσαρεστήσει τους ανώτατα οικονομικά κέντρα του. Ο παρεμβατισμός πλατιάζει στη βάση της κοινωνίας γιατί συντηρεί την κορυφή της οικονομικής πυραμίδας.

Φυσικά και κατά τη Νέα Διακυβέρνηση, οι μηχανισμοί πανίσχυροι που ήταν όρθωσαν και ορθώνουν το ανάστημά τους όπως αυτό αποτυπώνεται στα κανάλια τουςκαι από την άλλη λαμόγια που ήταν πάνω από δύο δεκαετίες κλεισμένα στο περίφημο χρονοντούλαπο θέλησαν να πάρουν το αίμα τους πίσω. Μάλλον τα λαμόγια γαλάζια και πράσινα έχουν εκπαιδευτεί στην τεράστια υπομονή.

Το Προφίλ μας