Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Θ. Μικρούτσικος, Μ. Πασχαλίδης, Ρ. Αντωνοπούλου στην Κοζάνη

Τρεις καλλιτέχνες που υπηρετούν το έντεχνο ελληνικό τραγούδι- μία από τις σοβαρότερες μορφές τέχνης- με συνέπεια και πάθος, θα εμφανιστούν το Σάββατο 16 Μαΐου στο «Daluz» στην Κοζάνη για μια μοναδική παράσταση. Το τραγούδι που εδώ και 50 χρόνια (τρεις γενιές δημιουργών, συνθετών, τραγουδοποιών, ποιητών αλλά και τραγουδιστών) μας χάρισε μοναδικές στιγμές, δίνοντας φωνή στη συνείδηση του λαού, στη συνολική μνήμη του τόπου. Ο Θάνος Μικρούτσικος πιστεύει ότι η κάθε μια από αυτές τις γενιές συνεχίζει και διευρύνει το έργο της προηγούμενης. «Μόνο έτσι» υποστηρίζει, «το έντεχνο νεοελληνικό τραγούδι συνεχίζει την πορεία του μέσα στο χρόνο». Και δεν το πιστεύει μόνο, αλλά το κάνει πράξη αφού συνηθίζει να συνεργάζεται με νεότερα πρόσωπα που με το ταλέντο και τη φαντασία τους συνεχίζουν δυναμικά τη γοητευτική περιπέτεια του τραγουδιού στην εποχή μας.
Φέτος συνεργάζεται με τον Μίλτο Πασχαλίδη, δημιουργό σημαντικών τραγουδιών με αξιοζήλευτη λαϊκότητα, με τραγούδια σημαίες για τη νέα γενιά.. Ο Πασχαλίδης στο πρόγραμμα, εκτός από τις δικές του επιτυχίες, « Στα είπα όλα», «Βυθισμένες άγκυρες», «Φωτιά μου», «Κακές συνήθειες», αλλά και τραγούδια από την τελευταία του δισκογραφική δουλειά «Ψωμί κι εφημερίδα», θα ερμηνεύσει τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου που όλοι αγαπήσαμε. Από την άλλη μεριά ο Θάνος Μικρούτσικος, ο συνθέτης της μεταπολίτευσης, ο άνθρωπος που γέννησε τραγούδια, τα οποία έγιναν κομμάτι της εθνικής μας κληρονομιάς και συνεχίζει να γράφει με την ίδια συγκίνηση κυνηγώντας πάντα το «απρόβλεπτο», θα παρουσιάσει -εκτός από Καββαδία, Αλκαίο, Τριπολίτη- σε πρώτη εκτέλεση το νέο του κύκλο τραγουδιών «Πάμε ξανά απ΄ την αρχή», σε στίχους Οδυσσέα Ιωάννου. Ερμηνεύτρια η Ρίτα Αντωνοπούλου, βασική του συνεργάτιδα τα τελευταία δύο χρόνια. Μια νέα τραγουδίστρια που όμως έχει κερδίσει το κοινό με τις φωνητικές της ικανότητες, την ερμηνεία της και την ιδιαίτερη σκηνική της παρουσία.
Μαζί τους μια υψηλών προδιαγραφών μπάντα με μουσικούς που συμβάλλουν δυναμικά και απογειώνουν με τις εκτελέσεις τους τη βραδιά. Θύμιος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Σινογιάννης, Χρήστος Βογιατζής, Άκης Γαβαλάς, Νίκος Παπαναστασίου και φυσικά ο Θάνος Μικρούτσικος στο πιάνο.
Πηγή: starnews.gr

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Μορφωτικός Όμιλος Σερβίων "ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ" σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή, 17 Μαίου 2009, και ώρα 7:30΄μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων.
Ο Ομότιμος Καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Χρίστος Τσολάκης θα παρουσιάσει το θέμα:
" Η γλώσσα και η ελληνικότητα των Αρχαίων Μακεδόνων"
Η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανορρεύματος θα παρουσιάσει δημοτικά τραγούδια.
Το Δ.Σ. του Μ.Ο.Σ.

Ανώνυμος είπε...

καλό!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΟΣ προσκαλεί ή η Κα Καραγιαννίδου; Για να ξέρουμε...Το ΔΣ ποιοί το αποτελούν? Αφου παραιτήθηκαν οι...διάφοροι που ηταν σε αυτό!
Ποιός-ά είναι ΣΗΜΕΡΑ Πρόεδρος στον ΜΟΣ?
Υπάρχει ακόμα...ΜΟΣ?

Ανώνυμος είπε...

Η Madamme Καραγιανίδου ευρίσκεται εις χαλαρωτικήν άδειαν και ακολουθεί πρόγραμμα Προεδρικής Ανάρρωσης! Λόγω των προηγηθέντων γεγονότων, η ιδία αισθάνεται ψυχολογική ταλαιπωρία και θέλει να ξεκουραστεί.Επιθυμία της είναι και είναι να συνεχίσει να είναι Προεδρος στον ΜΟΣ και για την επόμενη 2ετία και μην κάνει κανείς αρνητική κριτική σε αυτή...

Ανώνυμος είπε...

Η Καραγιανίδου είναι λεβέντισσα και απέδειξε οτι εχει κότσια να διοικεί και εκανε τον ΜΟΣ περήφανο στα πέρατα της Οικουμένης.Οι απανταχού Σερβιώτες τιμούν το πρόσωπο της και θέλουν να παραμείνει πρόεδρος στον ΜΟΣ.

Νίκος και Γιάννης είπε...

Πολύ λεβέντισσα είναι, τόσο που υπαναχωρεί στο λόγο της. Τέτοια λεβεντιά....

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ DALUZ. ΑΙΤΙΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ ΗΤΑΝ ΑΔΙΑΘΕΤΟΣ..
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ...
ΑΣ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ...ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ.
ΟΡΙΣΤΕ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΠΑΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.
Ο ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΝ........

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με νεωτέρα ανακοίνωση της Επιστημονικής Επιτροπής,η Madamme Καραγιανίδου τελεί εις σχετικη αναπαυτική ξεκουραση και δεν επιθυμεί να ασχολούνται οι διάφοροι...μαζι της!Εντόνως επιθυμεί σχετική ηρεμία και παρακαλείτε το ευγενές ακροατήριο, όπως μή ασχολείτε μαζί της!
Είναι ελαφρώς ασθενούσα και κρυλογημένη, με τάσεις υψηλού πυρετού και ελαφράς...λιποθυμίας!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλα εσεις οι...2 πάτε πακέτο! Το μυαλό του ενός είναι μέσα στον άλλο και βγάζετε μια σκέψη!!! Παγκόσμια πρωτοτυπία...Δυο να σκέφτονται και να βγαίνει ενα αποτέλεσμα..σκέψεως. Πως γινεται αυτό, ρε...λεβέντες? Για εξηγείστε μας...γιατι αγωνιούμε πολύ!!!!

Ανώνυμος είπε...

H συναυλία δεν έγινε γιατί το μαγαζί που θα γινόταν ήταν σκυλάδικο.

Το Προφίλ μας