Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ πενθεί

Ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης, ακριβός σύντροφος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έφυγε από κοντά μας, σήμερα, 26.05.09.
Ό,τι και να ειπωθεί για την απώλεια που βιώνουμε, είναι λίγο.
Ο Μιχάλης, διακεκριμένος επιστήμονας και διανοητής, ταυτόχρονα και άνθρωπος της δράσης και της πολιτικής αποτελεσματικότητας, σημάδεψε με την ζωή και τη σκέψη του την πορεία του κόμματος. Το κόμμα μας έχασε έναν από τους στυλοβάτες του.
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ πενθεί. Η αριστερά της σύγχρονης σκέψης, του ορθολογισμού, η αριστερά των ανατροπών, των μεταρρυθμίσεων, του κοινωνικού ριζοσπαστισμού, των ρηξικέλευθων παρεμβάσεων, έχασε έναν από τους συνεπέστερους μαχητές της.
Η Ευρώπη πενθεί. Η Ευρώπη των λαών, η Ευρώπη των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, της ισότητας, της καινοτομίας, η Ευρώπη της ειρηνικής εναλλακτικής οικονομικής ανάπτυξης, έχασε έναν από τους μεγαλύτερους οραματιστές της.
Η Οικολογία πενθεί. Η Οικολογία πέρα από τα συνθήματα, η οικολογία των λύσεων, των καινοτόμων οικονομικών προτάσεων, έχασε αυτόν, που πρωτοπόρα και προδρομικά της έκλεισε το μεγάλο ραντεβού με την Αριστερά.
Ο Μιχάλης ήταν όλα αυτά και πολλά άλλα, που είναι αδύνατον να περιγραφούν.
Πορευτήκαμε μαζί. Πλουτίσαμε αφάνταστα από τον πλούτο, που απλόχερα σκορπούσε γύρω του.
Έφυγε σε πολύ δύσκολη στιγμή. Η προσφορά του τώρα φαντάζει πιο πολύτιμη από ποτέ. Η σκέψη και οι παρακαταθήκες του όμως, θα μας συντροφεύουν για πάντα.
Αντίο σύντροφε…
Ν.Ε. ΣΥΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

0 ΣΥΝ πενθει για τον συντροφο Μιχαλη πλην ομως η πλειοψηφια επιχαιρει που σταδιακα εξοβελισε τις αποψεις του πληρως..ο νοων νοειτω...

Το Προφίλ μας