Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Ήττα της πλειοψηφίας σε ψηφοφορία

Από τον Κρόγια http://krogias.blogspot.com/

Για σκεφτείτε το λίγο... Δεν έχει ξαναγίνει αυτό που έγινε σήμερα. Ήττα της πλειοψηφίας. Δεν έχει ξαναγίνει σε καμία ψηφοφορία στη Βουλή!
Ελπίζω να καταλαβαίνουμε όλοι πλέον, τι θα γινόταν αν δεν αποχωρούσε η κυβέρνηση ΔΥΟ φορές από την Βουλή για το Βατοπέδι, τη "ναυαρχίδα" των σκανδάλων Καραμανλή....
Τότε φώναζε σύσσωμη η αντιπολίτευση, αλλά και καμιά 30αριά βουλευτές της Ν.Δ... Αλλά αυτό που έγινε σήμερα, είναι ακόμη μεγαλύτερη απόδειξη ότι δεν υφίσταται κοινοβουλευτική πλειοψηφία!
Τελικά, ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;
Μάλλον ο Παυλίδης των άγονων, οι Ρουσόπουλος, Μπασιάκος, Δούκας, Βουλγαράκης, Κοντός του Βατοπεδίου, κλπ... κλπ...
Καληνύχτα Ελλάδα...

Kαι είναι μέγα λάθος η έκφραση "απορρίφθηκε το αίτημα για παραπομπή του Α. Παυλίδη σε ειδικό δικαστήριο..." (έτσι όπως άρχισε η κρατική προπαγάνδα από τα πρώτα δελτία της ΕΡΑ) γιατί η βουλή δεν απέρριψε την συγκεκριμένη πρόταση. Tην ψήφισε κατά πλειοψηφία, αλλά δεν συμπληρώθηκε η απόλυτη πλειοψηφία του 150+1 για να ισχύσει η παραπομπή. Άρα το αίτημα δεν απορρίφθηκε, υπερψηφίστηκε αλλά όχι κατά απόλυτη πλειοψηφία όπως ορίζει ο σχετικός νόμος...

Σχόλιο ai-vreS: ο καλός blogger τα είπε όλα. Τι άλλο να προσθέσει κανείς για τη χθεσινή κατάντια της πολιτικής μας ζωής; Να αναφέρουμε το παραλήρημα Τζίμα (για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ), τις κορώνες Γιακουμάτου (εγώ ψήφισα κατά συνείδηση να μη γίνουν εκλογές - λες και αυτό ήταν το θέμα), την ατάκα του Ζαγορίτη (θα υπάρξει θέμα μόνο αν παραπεμφτεί ο Παυλίδης) ...
Τελικά ο Παυλίδης πάντως τα κατάφερε.... την πήρε τη δικαιοσύνη που ζητούσε http://drseeng.blogspot.com/2009/05/blog-post_05.html


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kai den egine kai tipote...Apla, psifisan kai efygan...Giati tosi megali stenahoria gia ena pavlidi!!! Oyte sokolata na itan... Den tha trogotan toso eykola... Xa-xa-xa..

Ανώνυμος είπε...

Καταστροφική για τον τόπο -και με τη βούλα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- η παραμονή της σημερινής κυβέρνησης στην εξουσία. Μας επέστρεψαν σε οικονομικά μεγέθη που είχαμε να δούμε από την εποχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Πρόβλεψη για αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης το 2009! (πρώτη φορά από το 1993). Πρόβλεψη για δημόσιο χρέος 108% του ΑΕΠ το 2010 (ποτέ άλλοτε δεν είχαμε τόσο χρέος). Πρόβλεψη για έλλειμμα 5,7% του ΑΕΠ το 2010 - και δεν είναι οριστικό...

Ανώνυμος είπε...

Και τι να κάνουμε, αφού δεν πάει για εκλογές, δεν βλέπεις οτι απαλλαξαν τον Παυλίδη και ολα ειναι Μέλι-Γάλα! Mας μιλάς για οικονομικά μεγέθη και μην ξεχνας οτι άλλη ηταν εκεινη η περιοδος 90-93!
Για σήμετα τι γίνεται?
Πως θα πάει το τόπος με αυτην την Κυβέρνηση?
Αν ησουν Πρωθυπουργός-12.43- τι θα έκανες οικονομικά για τον τόπο;

Ανώνυμος είπε...

Πέντε μήνες έχει ο ΟΑΕΔ να ανακοινώσει στοιχεία απολύσεων-προσλήψεων! Δεν δίνουν στοιχεία γιατί είναι προεκλογική περίοδος. Την ίδια ώρα διοργανώνουν σεμινάρια στελεχών για το μαγείρεμα των στοιχείων της ανεργίας.

Υπενθυμίζουμε ότι μεταξύ των τρόπων μαγειρέματος των ποσοστών της ανεργίας στη χώρα μας, υπάρχει και το εξής απίστευτο: Έως το 2004, άνεργος θεωρούνταν αυτός που έκανε μέχρι 12 ημερομίσθια το μήνα. Τώρα με ένα ημερομίσθιο το μήνα βγαίνεις από τις λίστες του ΟΑΕΔ! Δηλαδή με ένα μεροκάματο το μήνα δεν θεωρείσαι άνεργος!

Ανώνυμος είπε...

Τα λόγια πλέον περιττεύουν όταν αναφέρεται κανείς στο πόσο καταστροφική για τον τόπο είναι η παραμονή της σημερινής κυβέρνησης στη θέση της. Οι χθεσινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελληνική οικονομία τα λένε όλα:

Ανάπτυξη. Η ανυπαρξία σχεδίου για την αντιμετώπιση της διεθνούς κρίσης έχει οδηγήσει την Ελληνική οικονομία σε πρωτοφανή ύφεση, όμοια με εκείνη της οδυνηρής για τον τόπο περίοδο διακυβέρνησης Μητσοτάκη...Πιο συγκεκριμένα, για το 2009 προβλέπεται ότι η οικονομία της Ελλάδας θα συρρικνωθεί (-0,9%), για πρώτη φορά από το 1993!

Δημοσιονομικό Έλλειμμα. Από το 2,8% του ΑΕΠ το 2006 και 3,6% το 2007 ανέβηκε στο 5% το 2008 (χωρίς να θεωρείται οριστικό) και τώρα εκτιμάται ότι θα είναι 5,1% του ΑΕΠ το 2009 για να εκτοξευτεί στο 5,7% του ΑΕΠ το 2010!

Δημόσιο χρέος. Προβλέπεται να εκτιναχθεί στο 103,4% του ΑΕΠ το 2009 και στο 108% το 2010. Καμιά άλλη χρονιά δεν είχαμε τόσο υψηλό χρέος σαν αυτό που προβλέπεται για το 2010!

2. Τι άλλο να πει κανείς; Κατόρθωσαν μέσα σε 5 χρόνια να βάλουν την χώρα δύο φορές υπό επιτήρηση. Κατάφεραν να αυξήσουν το δημόσιο χρέος κατά 80 δις ευρώ. Είναι η μόνη κυβέρνηση στην Ευρώπη, που έχει αναθεωρήσει το στόχο των ελλειμμάτων 4 φορές τους τελευταίους τέσσερεις μήνες. Και είναι η μόνη κυβέρνηση στην Ευρώπη που δεν διαθέτει προϋπολογισμό. Ο «αξιόπιστος» προϋπολογισμός που ψήφισαν τον Δεκέμβριο είναι ένα απλό κουρελόχαρτο. Είναι η μόνη κυβέρνηση στην Ευρώπη που δεν διαθέτει σχέδιο για την κρίση, κάτι που ομολογούν ακόμα και υπουργοί της.

Ο λογαριασμός της αποτυχίας τους, που υπολογίζεται σε δις ευρώ, θα φορτωθεί και πάλι στις πλάτες του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του ελεύθερου επαγγελματία, του μικρομεσαίου επιχειρηματία. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται μόνο ως εμπαιγμό τους ισχυρισμούς αυτών που μας φόρτωσαν με ελλείμματα και εκτόξευσαν το χρέος στα ύψη, ότι μπορούν δήθεν τώρα να τα τιθασεύσουν. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι αυτοί που τους χρέωσαν με φόρους και μελλοντικά βάρη, αυτοί που συνειδητά ευνόησαν τους λίγους και εκλεκτούς, δεν μπορούν να τους δώσουν προοπτική ασφάλειας, σιγουριάς και ελπίδας.

Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία, ότι πρέπει το συντομότερο δυνατόν να αλλάξουμε πρωθυπουργό και κυβέρνηση, για να ξεκινήσει στη χώρα μας μια συστηματική προσπάθεια εξόδου από την οικονομική, από την πολιτική, αλλά και από την ηθική κρίση που μαστίζει τον τόπο.

Το Προφίλ μας