Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Αλ. Αθανασιάδης: Μήνυμα για την πρωτομαγιά

Η παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης είναι ημέρα μνήμης και αγώνα. Τιμούμε τους αγώνες και τη θυσία των εργαζόμενων για το 8ωρο που ξεκίνησαν στο Σικάγο το 1886 και Πλήρης  στοίχισησυνεχίζονται από τότε καθημερινά σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, για καλύτερες και πιο ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
Η φετινή πρωτομαγιά γιορτάζεται κάτω από την απειλή της οικονομικής κρίσης, της φτώχειας, της ανεργίας και της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.Η κατάκτηση όλων των δικαιωμάτων, εργασιακών και δημοκρατικών βρίσκεται υπό συνεχή διωγμό στην καθημερινή ατζέντα κυβερνήσεων και επιχειρήσεων. Απολύσεις-διαθεσιμότητα- μείωση μισθών και ελαστικές σχέσεις εργασίας είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο το οποίο σε συνδυασμό με τις απειλές και τα ολοένα εντονότερα μέτρα καταστολής δημιουργούν εκρηκτικό μίγμα σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Για να μη γίνουν οι εργαζόμενοι τα κυριότερα θύματα μιας κρίσης για την οποία δεν είναι υπεύθυνοι, για να εμποδίσουν τις επιχειρήσεις να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους και για να μην επιτρέψουν σε κανέναν να επωφελείται από την εκμετάλλευση της συγκυρίας και την απουσία προστατευτικών μέτρων χρειάζεται επαγρύπνηση και αγώνας. Χρειάζεται μια ριζοσπαστική δημοκρατική αλλαγή του λαού για το λαό από το λαό.
Είναι ανάγκη η ανανέωση των δημοκρατιών μας και η δημιουργία συμμετοχικών κοινωνιών.
Είναι ανάγκη η κοινωνική αλληλεγγύη και η δίκαιη κατανομή του πλούτου.
Είναι ανάγκη η βιώσιμη ανάπτυξη για πράσινη οικονομία.
Η σοσιαλιστική διεθνής παγκόσμια και το ΠΑΣΟΚ στη χώρα μας μπορούν να ενώσουν τους πολίτες ώστε να επιτύχουν αυτούς τους στόχους.
Αλέκος Αθανασιάδης, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ποιό είναι το επάγγελμα του κυρίου Αθανασιάδη?
Μας είπε τις θεωρίες του.
Ο εργάτες του ας μιλήσουν, για το έργο του.

Το Προφίλ μας