Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Ενημέρωση από την ΑΝΚΟ

Ενημέρωση των γεωτεχνικών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΝΑ) Κοζάνης και των Δήμων Κοζάνης, Πτολεμαίδας, Δημ. Υψηλάντη, Ελλησπόντου και Σερβίων πραγματοποιήθηκε στις 4-5-09, στα γραφεία της ΑΝΚΟ με θέμα το πρόγραμμα: «Ανάπτυξη εναλλακτικών δραστηριοτήτων με παραγωγή βιομάζας».
Οι γεωτεχνικοί ενημερώθηκαν για τη φιλοσοφία του προγράμματος, τις διαδικασίες υλοποίησής του καθώς και για ειδικά θέματα της καλλιέργειας της αγριαγκινάρας ( κάρντο), από τον εξειδικευμένο γεωπόνο – συνεργάτη της ΑΝΚΟ κ. Καράτζο. Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα συντονισμού των Υπηρεσιών και προγραμματίστηκαν οι από κοινού ενέργειες για την μεταφορά και εγκατάσταση τεχνογνωσίας στο γεωτεχνικό δυναμικό της περιοχής για αποτελεσματική παρακολούθηση και υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος καθώς και τη μελλοντική του ανάπτυξη.
Ήδη υπογράφηκαν 44 συμβάσεις με καλλιεργητές που έσπειραν το κάρντο εντός του Απριλίου 2009 με συνολικά στρέμματα 2.012. Στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί από την ΑΝΚΟ νέα Προκήρυξη για αύξηση των στρεμμάτων κατά 2.000 περίπου ώστε, να καλυφθεί η απαιτούμενη ποσότητα ξηρής μάζας από τη ΔΕΗ Α.Ε., το Φθινόπωρο του 2010, για πιλοτική συνδυασμένη καύση βιομάζας σε μονάδα του ΑΗΣ Καρδιάς.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΝΚΟ πάντα πρωτωπόρα σε ιδές και προγράμματα, λαμβάνει πρωτοβουλίες που εχουν κοινωνική και αναπτυξιακή χρησιμότητα. Στην πρόσφατη παρουσία της στα Σέρβια με το πρόγραμμα ''Ανάπλαση Σερβίων-Πνευματικό Κέντρο'' που εγινε στις 27/4, ανέδειξε τις μεγάλες παρεμβάσεις της που θα γίνουν στα Σέρβια και θα αλλάξουν την αισθητική υποδομή της εισόδου της πόλης και της Κεντρικής Πλατείας.
Ολα αυτα, αποτελούν επιστέγασμα των θετικών πρωτοβουλιών της σημερινής δημοτικής αρχής, η οποία δια του δραστήριου καιενεργού κκ Δημάρχου Σερβίων, φέρνει τα Σέρβια στην τροχιά της υψηλής αναπτυξης και βγάζει την περιοχή απο την απομόνωση....
Είναι σημαντικές οι προοπτικές που ανοίγονται για τον τόπο και γνώμονας του δημοφιλούς δημάρχου της είναι η προαγωγή του συμφέροντος της περιοχής μας και να καταστούν τα Σέρβια πόλος οικονομικής και τουριστικής άνθησης, σε ενα μέλλον που είναι ευοίωνο και λαμπρό...

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε είναι κρίμα να δουλεύεις τον κκ Δήμαρχο μ’ αυτόν τον τρόπο. Ας τον σεβαστούμε λίγο ακόμη μέχρι να πάει σπίτι του.

Ανώνυμος είπε...

Ποιός σε ρώτησε οτι θα πάει σπιτι του.
Θα το ηθελες πολύ, αλλά μάλλον δεν θα γινει, γιατί στις εκλογές 14/11/2010 θα επανεκλεγεί πανηγυρικά.Και τότε να δω, πως θα αισθάνεσαι 12/32!!
Ακόμα δεν καταλαβες, οτι δεν υπάρχει αντίπαλος για τον δήμαρχο απο την αξιωματική αντιπολίτευση. Για πές, ποιος μπορεί να ανταγωνιστεί στις δημοτικές εκλογές τον νυν δήμαρχο..
Ο Αγάπιος; Eξαφανσιμένος...
Ο Τσολακίδης; Δεν θέλει να κατέβει, μένει απλός στρης.
Ο Λαιόπουλος; Δεν τραβάει...
---Οπως βλεπεις 12.32 δεν υπάρχει αντίπαλος...
Οπότε, απο σήμερα, να θυμάσαι για τις εκλογές 14/11/2010 ποιός πάει στο σπίτι του...

Ανώνυμος είπε...

Τότε φίλε θα ‘μαστε άξιοι της τύχης μας.
Αλλά να ‘σαι σίγουρος ότι από την κοινωνία των Σερβίων θα βρεθούν άξια και ικανά άτομα να διοικήσουν σωστά τον Δήμο και να τον οδηγήσουν σε αναπτυξιακή τροχιά.

Ανώνυμος είπε...

Θα υπάρξει υποψηφιότητα έκλπηξη από πρόσωπο που γνωρίζει πολύ καλά θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, καταξιωμένο στο χώρο του και άφθαρτο. Έγιναν είδη οι πρώτες κρούσεις από μέλη Τ.Ο.
Το θέμα είναι να υπάρξει συμφωνία των χώρων.
Επείγουσα ανάγκη ονόμασαν την επεβεβλημένη αλλαγή στα του Δήμου Σερβίων.
Καλή τους επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Με ασάφειες και αοροστολογίες περί υποψηφίων της αξιωματικής αντιπολιτευσης -δηθεν ικανων- δεν κερδίζονται οι δημοτικές εκλογές...
Για ποιά ισχυρή προσωπικότητα μιλατε απο το χώρο του ΠΑΣΟΚ, οταν αυτη δεν υπάρχει και δεν μπορεί να χτυπήσει τον νυν δήμαρχο στις εκλογές.
Φαίνεται στο ΠΑΣΟΚ βλέπουν την ισχυρή προσωπικότητα 40 μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές του 2010 και θα διαλύσει τον νυν δήμαρχο!!!
Οταν δεν υπάρχει Αξιωματική Αντιπολιτευση επι τόσα χρόνια Κυριοι του ΠΑΣΟΚ, ο δήμος Σερβίων δεν..καταχτιέται, παρά μόνο στα..όνειρα!
Ο δήμαρχος Σερβίων ξέρει πολυ καλά, οτι όποια προσωπικότητα κι αν υποδειχθεί απο το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ικανή να τον νικήσει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές...Για αυτό ο δήμαρχος, παίζει μπάλλα χωρίς...αντίπαλο!!!
Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κερδίσει τον δήμο Σερβίων και το ξέρουν καλά τα στελέχη του...Απλά, ενας Τσολακιδης είναι η αντιπολίτευση ολα αυτα τα χρόνια. Αιχμηρός και μέσα στα πράγματα, φέρνει πολλές φορές σε δύσκολη θέση τον δήμαρχο.. Είναι ο μόνος που υπηρετεί το κομματικό πάθος -ΠΑΣΟΚ- και καλά κάνει...Αλλά, μόνος του ο Τσολακίδης, τι να κάνει;
Που είναι όλοι οι άλλοι της αντιπολιτευσης και στελεχη του ΠΑΣΟΚ να ειναι δίπλα του...
Εξαφανισμένοι...
Για αυτό, πεποίθηση της κοινής γνώμης απο τωρα ειναι οτι η 3η τετραετία του νυν δημάρχου είναι σίγουρη και πανηγυρική...
Αυτοί που δεν εννοούν να το καταλάβουν είναι μερικοί του...πασοκικού χώρου, που ευελπιστούν στα ονειρα, για την καταχτηση της δημαρχίας το 2010!!!

Το Προφίλ μας