Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Πρόσκληση από το Δήμο Βελβεντού

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Δήμος Βελβεντού και ο Ορειβατικός Σύλλογος Βελβεντού, την Παρασκευή 8 Μαΐου 2009 και ώρα 21.00 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Βελβεντού, θα παρουσιάσουν το βιβλίο του Κώστα Ελ. Σιόμου “ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΙΕΡΙΩΝ”.
Πρόγραμμα εκδήλωσης:
Χαιρετισμοί
Παρουσίαση του βιβλίου απ’ τους:
Κώστα Τσίπηρα (Μηχανικό Βιοκλιματικής Αρχιτεκτονικής και Οικολογικής Δόμησης),
Βασίλη Μαγκλάρα (ορειβάτη, πρώην πρόεδρο του ΕΟΣ Κοζάνης),
Γιώργο Παπαδόπουλο (εκπαιδευτικό)
και τον συγγραφέα του βιβλίου Κώστα Σιόμο.
Απαγγελία περιβαλλοντικού ποιήματος από τον λαϊκό ποιητή Γιάννη Παπαγόρα.
Παράλληλη προβολή slides από την ορεινή φύση των Πιερίων και από ορειβατικές εξορμήσεις του συλλόγου.
(Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972334028).
Η παρουσία σας θα τιμήσει την εκδήλωσή μας.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα Πιέρια δεν ανήκουν ''μόνο'' στο...βελβεντό, αλλά και στα Σερβια.Δεν το ξέρουν οι ιθύνοντες στο Βελβεντό οτι τα μισά Πιέρια ανήκουν στα Σέρβια;Αρα μονοπάτια εχουμε και πάνω απο την Καστανιά...Γιατί δεν περιλήφθηκαν στο βιβλίο;

Λάσπας Φώτιος είπε...

H Καστανιά αγαπητέ φίλε δεν ανήκει στα Πιέρια. Το Βουνό της Καστανιάς λέγεται Τίταρος Όρος.Ο ορεινός του όγκος φθάνει προς Νότο μέχρι το Λιβάδι.Ο δε παραπόταμος που πηγάζει απο τον Τίταρο και χύνεται στον Πηνειό λέγεται Τιταρίσιος.

Ανώνυμος είπε...

… Δεν περιληφθήκαν στο βιβλίο γιατί έτσι έκρινε ο συγγραφέας. Θέλει και ρώτημα;

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς, που ξέρεις καλά...γεωγραφία και μας το είπες! Είδες ποτέ ο βελβεντός να θέλει να κάνει κάτι απο κοινού με τα...Σέρβια;
Είναι τόσο μεγάλη η...αντιπάθεια των Βελβεντινών, που ούτε θέλουν να ακούνε...Σέρβια!
Είδες ποτέ...Βελβεντινό να ρθεί για έξοδο στα Σέρβια, ναρθούν βόλτα και να φάνε;
Ποτέ!
Ξέρετε, τι ανησυχία είχαν οι του Βελβεντού για τον Καποδίστρια Νο2, οταν θα καταργούνταν ο δήμος τους και θα ερχόταν στα...Σέρβια. Αλλά, ενοιωσαν ανακούφιση, οταν αναβληθηκε ο Καποδίστριας Νο2 και πολύ περισσότερο ο κ Στεργίου, που εδω μας μιλούσε και για Καποδίστρια...Νο3!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Που να έρθει να φάει ο Βελβεντινός, εκεί που δεν πάμε ούτε και μείς; Στους σωστούς επαγγελματίες (π.χ. ΗΛΜΑΚ) έρχονται.
Θα συμφωνήσω όμως και εγώ ότι μερικοί Βελβεντινοί συμπεριφέρνονται έτσι. Όμως εμείς δεν πρέπει να τους πατάμε και τον κάλο αν πιστεύουμε ότι είμαστε διαφορετικοί.

Ανώνυμος είπε...

Ετσι ειναι μια ζωή οι...Βελβεντινοί-κλειστοί και να μην ξοδεψουν μια δεκάρα παρα έξω - και να μην αδικούμε εμας τους Σερβιώτες...
Μια ζωη εκει πηγαίναμε σαν...κοροιδα για διασκεδαση!!!
Και ευτυχως το ΜΕΤΟΧΙ τους το...ανεστησε ενας ιδιωτης απο Κοζανη και δουλευει..

Ανώνυμος είπε...

Βέβαια οι Βελβεντινοί μια ζωή κλειστοί γι' αυτό τα μαγαζιά στο Βελβεντό είναι γεμάτα καθημερινές και σαββατοκύριακα.
Ενώ στα Σέρβια οι ανοιχτοί Σερβιώτες κατακλύζουν τα μαγαζιά από το πρωι μέχρι το βραδι.

Ανώνυμος είπε...

ΠΛάκα έχετε!Το φέρατε από 'δω,το φέρατε από 'κει,εκτός θέματος βγήκατε....και οι μεν και οι δε!

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα εχουμε, ε! Την αληθεια είπαμε Κύριε! Μηπως είσαι απο το Βελβεντό και δεν σου αρεσαν αυτά που είπαμε...
Τι να κανουμε, εμεις λέμε αλήθειες που πικραίνουν...Και απορουμε, πως ακόμα δεν παρενέβει ο κ Στεργίου, να πεί την...αποψη του!
Εκτός, αν δεν βλέπει αιβρες και δεν εχει χρόνο, απο την πολυ δουλειά στο...Λάπ-τοπ!!!

Δημήτρης Πεκόπουλος είπε...

Εχω διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο. Είναι γεγονός ότι ασχολείται μόνο με περιγραφές ορειβατικών διαδρομών, κλπ, αποκλειστικά εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Βελβεντού. Δεν περιλαμβάνονται στο βιβλίο οι περιοχές των Πιερίων προς την Ημαθία (Δάσκιο, Ριζώματα), ούτε προς την Πιερία (Φτέρη, Μόρνα - Σκοτεινά, Ανω Μηλιά, Ορειβατικό καταφύγιο Ανω Μηλιάς, Ελατοχώρι, κλπ). Η περιήγηση σταματά στην κορυφογραμμή (δάσος οξυάς - Τούρλα - Φλάμπουρο - ορειβατικό καταφύγιο ΣΕΟ Κοζάνης), που αποτελεί και το διοικητικό όριο Ν. Κοζάνης - Ν. Πιερίας.

Ανώνυμος είπε...

Eίδατε που είχα απόλυτο δίκιο και ο κ Πεκόπουλος το επιβεβαιωνει.Τι να πεί κανείς, οταν ο Βελβεντός των 4000 κατοικων θέλει...ακόμα να παραμείνει δημος. Ηθελαν να κανουν Χιονοδρομικο, απο το 1996 ειχαν ετοιμασει μελετες και χαρτες, η ελβετικη εταιρεία εστησε φαρδια-πλατια γραφεία στο βελβεντό και ο δημος ολα τα χρονια διατυμπάνιζε τα μεγάλα σχέδια του...
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ...
Για αυτο και ακόμα εκει στο βελβεντό, Χιονοδρομικό...ονειρεύονται, όχι όμως στα ΟΛΑ-ΔΙΚΑ τους Πιέρια, αλλά στον....Ολυμπο!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα βουνά η θάλασσα και ο αέρας δεν έχουν σύνορα.Αντι να πούμε ένα μπράβο σε έναν αξιόλογο άνθρωπο που έκανε με τόσο κόπο ένα βιβλίο σχολιάζουμε ποιανού είναι τα βουνά.Για αυτό δεν θα πάμε μπροστά σε αυτόν τον τόπο γιατί είμαστε σαν το γνωστό ανέκδοτο του Χριστόδουλου για την κατσίκα του γείτονα.Μη δούμε κανεναν γείτονα να προκόβει με τις προσπάθειες του θα τον φάμε....

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να μην περιληφθουν και τα Σέρβια σε κοινά προγράμματα για τα Πιέρια με τον Βελβεντό; Για πές εσυ, 11.47, που λές οτι ο Βελβεντός είναι καλός γείοτνας και...προκόβει; Γιατί, τα θέλει ΟΛΑ δικά του; Γιατί θέλουν να είναι μια ζωή..εγωιστές;

Ανώνυμος είπε...

oti na ne iste oli sas

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ.ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΑΠΑ ΤΟΥΣ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ.ΑΚΟΥΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΝ.ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΤΙΜΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ. ΣΤΡΩΘΗΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΡΦΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΚΑΠΟΤΕ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΣ ΟΝΕΙΡΟ (Η COMPLEX) ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΟΛΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΤΟ "ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΧΩΡΙΟ' ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

ο ανθρωπος εγραψε ενα βιβλιο για το βουνο που εδω και 25 χρονια περπαταει,εμεις αντι να χωριζουμε τα βουνα ισως πρεπει να αναρωτηθουμε αν στην περιοχη μας υπαρχουν ανυρωποι με αναλογες δραστηριοτητες..αληθεια εχουμε ορειβατικο συλλογο?

Το Προφίλ μας