Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Το κρασί γιορτάζει ... και στο Ν. Κοζάνης

Ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές και πολλές εκδηλώσεις περιμένουν τους φίλους του κρασιού, στις «Ανοιχτές Πόρτες 2009», που πραγματοποιούνται για έκτη συνεχόμενη χρονιά στα οινοποιεία των μελών της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ). Τριάντα τέσσερα οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαϊου, από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα. Οι «Ανοιχτές Πόρτες» αποτελούν μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού που η ΕΝΟΑΒΕ έχει καθιερώσει στην Ελλάδα, με στόχο το κάθε οινοποιείο που συμμετέχει στο οινοτουριστικό δίκτυο των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί που θα φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του.
Με στόχο να δημιουργήσει ένα εορταστικό γεγονός για το κρασί σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, η ΕΝΟΑΒΕ, μέσω του δικτύου των 8 διαδρομών των «Δρόμων του Κρασιού» έχει θεσμοθετήσει την εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες» ώστε με την πάροδο του χρόνου να εμπλουτίζεται και οι Έλληνες και ξένοι καταναλωτές κάθε Μάιο να το περιμένουν και να συμμετέχουν σε αυτό.

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ κοντά μας:
Διαδρομή του Κρασιού των Λιμνών:
Κτήμα Βογιατζή (Βελβεντός Κοζάνης, τηλ. 24640- 32283),
Κτήμα Ζανδέ (Βελβεντός Κοζάνης, τηλ. 24640 -32238),
Οι Δύο Φίλοι (Σιάτιστα Κοζάνης, τηλ. 24650- 21421),
Πηγή: http://www.agronews.gr/

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλα..κρασιά! Ηδη, εχει μπεί σε προγραμματικό στόχο και υλοποιείται το σχέδιο δημιουργίας Δημοτικού Οινοποιείου στα Σέρβια.Ενα σημαντικό έργο υποδομής, που αξιοποιεί όλους τους αμπελώνες της περιοχής και θα παράγεται το ποιοτικό κρασί κορυφαίας ποιότητας Σερβίων.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δημοτικό οινοποιείο ; Για να πληρώνουν όλοι οι πολίτες τα χρέη και να γίνει μια ακόμη προβληματική δημοτική επιχείρηση;Καιρός να σοβαρευτούμε.Ζούμε στην εποχή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και όχι στην εποχή των κρατικών και δημοτικών μονοπωλίων.

σίβυλλα είπε...

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/05/blog-post_16.html

Ανώνυμος είπε...

Σε ενοχλεί-ανόητε- αν δημιουργηθεί Πρότυπη Δημοτική Επιχείρηση Οινοποιείου στα Σέρβια, που θα αξιοποιεί όλους τους αμπελώνες? Είδαμε και την ιδιωτική πρωτοβουλία και...πρόκοψε! Η δημοτική επιχειρηση Οινοποιείου στα Σέρβια δημιουργείτε σύντομα και θα είναι αν εργο υποδομής, για την αναπτυξιακή τροχιά, που κινειτε ηδη ο δήμος Σερβίων...

Το Προφίλ μας