Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Έκθεση ΟΟΣΑ : Λογικό χρέος σε είκοσι χρόνια στην Ελλάδα

Σαφείς συστάσεις για αυστηρή προσήλωση στην υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου πλαισίου, αλλά και «ψήφο εμπιστοσύνης» για την δυναμική ανάκαμψης, αναμένονται με τη νέα έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, η οποία παρουσιάζεται σήμερα στην Αθήνα.
Η έκθεση για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί επισήμως στην ελληνική πρωτεύουσα, από τον ίδιο το γενικό γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Angel Gurria και τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλο.

Σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνεται για το σκοπό αυτό στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου Καρατζά, θα παραστούν μεταξύ άλλων επιστήμονες που έχουν διατελέσει πρόεδροι του ελληνικού Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) καθώς και προκάτοχοι του κ. Gurria στον ΟΟΣΑ.

Σε τελευταία του έκθεση ο Οργανισμός, το Μάιο, είχε επισημάνει πως πορεία της ελληνικής οικονομίας προς την ανάκαμψη είναι «φορτωμένη» με σημαντικούς κινδύνους και είχε ζητήσει σκληρό έλεγχο των δημοσίων δαπανών, μαζικές μεταρρυθμίσεις στις αγορές εργασίας και προϊόντων, στη δημοσιονομική διαχείριση και στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Είχε δε προειδοποιήσει για εκτίναξη της ανεργίας στο 16% φέτος, από 12,5% πέρσι και για περαιτέρω άνοδο του δείκτη στο 16,4% το 2012. Προέβλεπε επίσης επιστροφή του ελληνικού ΑΕΠ σε θετικό έδαφος, έστω και με αναιμικό ρυθμό 0,6% το 2012, ύστερα από ύφεση 2,9% φέτος.
www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας