Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Κακάο: Θεϊκό ρόφημα!

Συμβουλές ομορφιάς από την Άλις 
Το κακάο:
Προφυλάσσει από ασθένειες και γήρανση: Το κακάο περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις σε φλαβονοειδή και προκυανιδίνες, συστατικά που έχουν αντιοξειδωτική δράση, αποτρέποντας την οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών και προστατεύοντας έτσι από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση. Μάλιστα μελέτη του Πανεπιστημίου Κορνέλ στη Νέα Υόρκη, δείχνει ότι μία κούπα κακάο έχει διπλάσια αντιοξειδωτική δράση από ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, τριπλάσια από το ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι και πενταπλάσια από ένα φλιτζάνι μαύρο τσάι!

Προστατεύει την καρδιά: Αποτελεί σημαντική πηγή πολυφαινολών, ουσιών με αντιοξειδωτική δράση. Οι πολυφαινόλες προστατεύουν από την εμφάνιση και ανάπτυξη αθηρωματικών βλαβών στα ανθρώπινα αιμοφόρα αγγεία προστατεύοντας έτσι το καρδιαγγειακό σύστημα.
Βελτιώνει τη διάθεση: Το κακάο περιέχει διάφορα αλκαλοειδή και θεοβρωμίνη, ένας μεταβολίτης της καφεΐνης. Διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα δρώντας ως διουρητικό. Κατά την κατανάλωσή του εκκρίνονται από τον εγκέφαλο ενδορφίνες, ουσίες με αναλγητικές ιδιότητες που βελτιώνουν την ψυχική διάθεση. Επιπλέον εκκρίνεται σεροτονίνη, ουσία με αντικαταθλιπτική δράση.

Το μυστικό

Επιλέξτε μαύρη σοκολάτα: Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το κάλιο της σοκολάτας, συμβάλλουν στην πρόληψη της υπέρτασης και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Για να διατηρηθείτε υγιείς και νέοι καταναλώνετε 30 γραμμάρια σοκολάτα υγείας δύο έως και τρεις φορές την εβδομάδα, άφοβα και, κυρίως, χωρίς τύψεις.

Εύκολες συνταγές

Σάλτσα κακάο
Με αυτή περιχύνω διάφορα γλυκά όπως κέικ, τούρτες, μους, παγωτά αλλά και φρούτα.
Θα χρειαστείτε:
100 γραμμ. κακάο
150 γραμμ. ζάχαρη
350 γραμμ. νερό
20 γραμμ. Βούτυρο
Παρασκευή
Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψε το κακάο με τη ζάχαρη και το νερό και αφήστε να βράσουν για 2 λεπτά.
Ρίξτε το βούτυρο και βράστε για άλλα 2 λεπτά.
Τρούφες κακάο με ξηρούς καρπούς
Αντί για αμύγδαλα εγώ βάζω και φιστίκια Αιγίνης ή καρύδια και αντί για τρούφα επίσης τα βουτάω σε θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς.
Θα χρειαστείτε:
200 γραμμ. μαργαρίνη
150 γραμμ. ζάχαρη
3 κ. σ. κακάο σκόνη
200 γραμμ. τριμμένα αμύγδαλα
2 κ.σ νερό
3 κ.σ ζάχαρη αχνη
1 κ.γ λικέρ  προτιμώ το λικέρ πορτοκάλι)
τρούφα
Παρασκευή
Χτυπήστε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και προσθέστε το νερό, το κακάο και το λικέρ.
Τελευταία ρίξτε τα αμύγδαλα και ανακατέψτε με ένα κουτάλι.
Όταν το υλικό ενωθεί, πλάστε με τα χέρια σας μπαλίτσες και τυλίξτε τες με τρούφα.
Πώς να συντηρήσετε τη σοκολάτα
Η σοκολάτα διατηρείται περίπου ένα χρόνο στο ντουλάπι της κουζίνας σε θερμοκρασία 20οC. Πρέπει να είναι αεροστεγώς κλεισμένη γιατί έχει την ιδιότητα να απορροφά μυρωδιές από τα τρόφιμα.
Το ψυγείο δεν είναι το πιο κατάλληλο μέρος για να διατηρήσουμε τη σοκολάτα γιατί έχει αρκετή υγρασία.
omorfamistika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας