Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Μπουτάρης: «Μοντέλο Αθήνας» για σκηνίτες «Αγανακτισμένους»

Επαφές με τις εισαγγελικές Αρχές, ζητώντας τη συνδρομή τους για την απομάκρυνση των σκηνιτών του Λευκού Πύργου, είχε τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μετά μάλιστα και την εντολή Καμίνη για τους «Αγανακτισμένους» του Συντάγματος, ο οποίος -όπως έχει δηλώσει- δεν αντιδικεί με το Κίνημα.
Η κίνηση Καμίνη στην ουσία διευκόλυνε το δήμαρχο Θεσσαλονίκης και έτσι -σύμφωνα με πληροφορίες- δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη επιχείρηση απομάκρυνσης των... «Αγανακτισμένων» σκηνιτών του Λευκού Πύργου. Μάλιστα, ενδέχεται αυτό να έχει γίνει μέχρι την προσεχή Κυριακή. Σχετικές συζητήσεις έχουν γίνει και μεταξύ των αρμοδίων στο Δήμο Θεσσαλονίκης προκειμένου να αποφασιστούν με προσοχή οι επόμενες κινήσεις.

Είναι, όμως, βέβαιον ότι και εδώ θα ακολουθηθεί το «μοντέλο» της Αθήνας, αναφορικά με το οποίο οι άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας είχαν τη συνδρομή δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας στην όλη επιχείρηση.
Αντιδράσεις από Θεσσαλονικείς
Άλλωστε, η κατάσταση που επικρατεί εδώ και καιρό στο Λευκό Πύργο έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις. Η εικόνα που εμφανίζει το πιο τουριστικό μέρος της πόλης δεν είναι διόλου ελκυστική, όχι μόνο για τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, αλλά και για τους ίδιους τους πολίτες.
Πολλοί παραπονιούνται ότι κάποιες φορές φοβούνται ακόμη και να περάσουν από το σημείο, όπου είναι αλήθεια ότι έχουν παραμείνει μόνο ορισμένοι σκηνίτες που δεν έχουν σχέση με το πρωτοφανές κίνημα των «Αγανακτισμένων», το οποίο «μεγαλούργησε» τους προηγούμενους μήνες.
Τα σκισμένα πανό, τα σκουπίδια και η αίσθηση ότι... ένα κάμπινγκ μετακόμισε στην Παραλία της Θεσσαλονίκης έχουν ως αποτέλεσμα να αγανακτούν ακόμη και «Αγανακτισμένοι» που το προηγούμενο διάστημα έδωσαν το «παρών» στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του Λευκού Πύργου.
Με πληροφορίες από «Αγγελιοφόρο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας