Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Οι 5 καθημερινές αντιγηραντικές μου συνήθειες

Συμβουλές ομορφιάς από την Άλις  

Για να διατηρήσετε τη νεότητά σας δεν χρειάζεται να ξοδεύεστε σε θεραπείες αντιγήρανσης και πανάκριβα καλλυντικά. Υιοθετήστε αυτά τα πέντε απλά μυστικά που ακολουθώ κι εγώ καθημερινά και σας τα προτείνω για να μείνετε πάντα νέες. 
Πίνω 2 λίτρα νερό
Συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του οργανισμού και τροφοδοτεί κάθε κύτταρό του.
Βελτιώνει την πέψη και καταπολεμά την δυσκοιλιότητα.
Ενυδατώνει την επιδερμίδα διατηρώντας τη υγιή και νεανική, ενώ απομακρύνει και τις ουσίες που προκαλούν την ακμή.
Βοηθά στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό.
Ρυθμίζει την θερμοκρασία του σώματός μας.

Χρησιμοποιώ αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασία ακόμα και τους χειμερινούς μήνες
Το αντηλιακό είναι το πιο σημαντικό καλλυντικό κατά της γήρανσης και κατά του καρκίνου του δέρματος.
Επιλέξτε αντηλιακό προϊόν που προστατεύει τόσο από τις ακτίνες UVB όσο και από τις  UVA. Οι ακτίνες UVB προκαλούν έγκαυμα, ενώ οι UVA διεισδύουν βαθιά στο δέρμα προκαλώντας σοβαρές βλάβες στα κύτταρα.
Επιλέξτε κάποιο με αντιοξειδωτικές ουσίες, που προστατεύει αποτελεσματικά από τη φωτογήρανση. Προσοχή: επειδή κανένα προϊόν δεν προσφέρει 100% προστασία από τον ήλιο γι’ αυτό χρειάζεται να ανανεώνεται συχνά.

Επιλέγω τροφές με αντιοξειδωτικές ουσίες
Κατά την οξείδωση του οργανισμού, η οποία είναι μία φυσιολογική διαδικασία, παράγονται οι ελεύθερες ρίζες. Η διαταραχή της ισορροπίας ανάμεσα στις ελεύθερες ρίζες και τα αντιοξειδωτικά έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται βιολογικές βλάβες που είναι γνωστές σαν «οξειδωτικό στρες». Οι ιστοί της επιδερμίδας εκτίθενται πιο συχνά στο οξειδωτικό στρες γι’ αυτό και χρειάζονται ενυδάτωση που θα προσφέρει προστασία, ανατροφοδότηση και φροντίδα, ώστε το δέρμα να διατηρείται δυνατό και υγιές.
Επίσης, έχει διαπιστωθεί ερευνητικά πως μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες προλαμβάνει χρόνιες παθήσεις και ασθένειες όπως ο καρκίνος, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο διαβήτης.
Καθημερινά καταναλώνω 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών ενώ δε λείπει από το διαιτολόγιό μου η μαύρη σοκολάτα, το κακάο και οι μαύρες σταφίδες.

Κάνω γιόγκα
Με τη γιόγκα μειώνεται το άγχος και βελτιώνεται η διάθεση καλύτερα από άλλες μορφές σωματικής δραστηριότητας, υποστηρίζουν οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στις ΗΠΑ. Η γιόγκα βοηθά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του στρες και της έντασης με την καθοδηγούμενη  χαλάρωση, την απελευθέρωση της αναπνοής και τις ασκήσεις γιόγκα (asana) που γίνονται σε συνδυασμό με την αναπνοή. Συμβάλλει στην καλύτερη σωματική, ενεργειακή, νοητική και ψυχική κατάσταση.

Κοιμάμαι οπωσδήποτε 8 ώρες
Αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος ή ακόμα και εγκεφαλικού έχουν όσοι κοιμούνται λιγότερες από πέντε ώρες της ημέρας, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα. Επίσης η έλλειψη ύπνου, επηρεάζει αρνητικά την ψυχική υγεία ενώ μπορεί να προκαλέσει υπέρταση, καρδιοπάθειες, διάφορες φλεγμονές, αλλά και πολλές μορφές του καρκίνου, ιδιαίτερα τον καρκίνο του μαστού και του παχέος εντέρου. Ακόμη, ο ύπνος αποτελεί πηγή νεότητας, αφού κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου ενεργοποιούνται διάφορα ένζυμα που αποκαθιστούν τις βλάβες των κυττάρων ή αντικαθιστούν τα παλιά με νέα και αυξάνεται η παραγωγή του κολλαγόνου προσφέροντας έτσι λαμπερή και ελαστική επιδερμίδα.

Το μυστικό

Δεν παραλείπω πριν τον ύπνο το ντεμακιγιάζ όσο κουρασμένη και να είμαι. Η επιδερμίδα πρέπει να είναι καθαρή από προϊόντα μακιγιάζ όταν κοιμάστε ώστε να αναπνέει ελεύθερα και να επιτυγχάνει τη μέγιστη δυνατή ανανέωση των κυττάρων.
Πηγή: omorfamistika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας