Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Λουκέτο στις εφορίες – Από τις 288 θα μείνουν μόνο 30!

- 20 συγχωνεύσεις ΔΟΥ από βδομάδα
- Σαρωτικές αλλαγές και μετατάξεις για τους υπαλλήλους των ΔΟΥ
- Μέσω υπολογιστή και των ΚΕΠ οι δηλώσεις
Τα πάνω κάτω έρχονται στις εφορίες. Μια στις δέκα θα λειτουργεί όταν ολοκληρωθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης του συστήματος. Οι συγχωνεύσεις ξεκινούν από βδομάδα. Θα συγχωνευθούν 20 εφορίες (το υπουργείο δεν λέει ποιες ακόμη) και θα γίνουν 10.
Στο τέλος από τις 288 εφορίες που υπάρχουν σήμερα θα μείνουν μόλις 30, καθώς οι πολίτες θα εξυπηρετούνται κυρίως ηλεκτρονικά ή μέσω των ΚΕΠ.

Αυτό θα σημάνει, μάλλον από Οκτώβριο, και σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά χιλιάδων υπαλλήλων που θα αντιμετωπίσουν και τη μετάταξη.
Το σύστημα έτσι όπως είναι σήμερα είναι δεδομένο ότι δεν λειτουργεί και έτσι γκρεμίζεται... συθέμελα.
Αρκεί να δει κανείς τα στοιχεία. Το 20% των εσόδων του κράτους εισπράττεται από τις 20 εφορίες, ενώ άλλες 75 δεν εισπράττουν παρά σχεδόν 500 εκατομμύρια ευρώ, ελάχιστα δηλαδή χρήματα και ουσιαστικά αποδεικνύεται ότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης.
Όλα προς το παρόν είναι στον αέρα, ακόμη και η συγχώνευση των πρώτων 20 ΔΟΥ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ποιες θα είναι αν και θα γίνει μέσα στο επόμενο (όπως τουλάχιστον λέγεται) δεκαήμερο.
Για τον πολίτη όπως τουλάχιστον λέει το υπουργείο οι αλλαγές θα είναι προς το καλύτερο, αφού θα γίνει πιο άνετη και εύκολη η εξυπηρέτησή του, χωρίς να χρειάζεται παρουσία του στην Εφορία αφού θα μπορεί να εξυπηρετηθεί ηλεκτρονικά και εξ αποστάσεως, ενώ έγγραφα και βεβαιώσεις θα μπορεί να λαμβάνει από τα ΚΕΠ.
www.newsit.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Megale Konstantopoule pou tha mas efernes tin anaptyksi. Mia mia oi ypiresies apoxoroun apo ta Serbia. Esy den exeis problima afou etsi kai alios meneis kozani. Paranoma meneis kozani alla de variesai. Kai do na emenes tipota den tha ekanes.

ai-vreS είπε...

Έτσι. Και για το προπατορικό αμάρτημα ο Κωνσταντόπουλος φταίει... έπρεπε να ενεργήσει ώστε να είναι η ΔΟΥ Σερβίων μία από τις 30 που μένουν...

Ανώνυμος είπε...

Αντε Μπάκανε αμα κλείσει και η εφορία θα δουλεύεις 24 ώρες κάθε μέρα.

Το Προφίλ μας